02/EKİM/2013 FIRTINA VE YAĞMUR ALTINDA LÜFER avı 33 BALIK (Alico&Boğaç)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında ALİCO tarafından paylaşıldı.

1. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Ekim soğuklarla girdi bu sene herhalde soğuk geçecek gibi duruyor.
    1 Ekimi 2 Ekime bağlayan gece. Boğaç ile beraber bazı durumlara çok ama çok sinirlenerek. mesai günü olmasına rağmen av yapma kararı aldık. saat 01:00 sularında sıcak mercimek çorbalarını güzelce içtik. ne olursa olsun karayelden ve yıldızdan esen rüzgar ve yağmur havayı epey alçaltmış ve soğutmuştu. Olsun dedik daha önce ne kar fırtınalarında çalışmıştık.
    Tabiata çok ama çok büyük saygı duyarak ve tabiattan çok ve çok korkarak. önce güvenlik diyerek. av gününe yarım kasa zargana ile başladık.

Üstümüzde giyindiklerimiz. atlet,t-shirt-boğazlı kalın kazak-kaliteli eşofman üstü-balıkçı yağmurluğu derken soğuğu kestik gibi. yemleri daha çıkmadan buzun üstüne kesili vaziyette hazırlamamızda epey bir zaman aldı. ve çaylar kahveler derken suların üstündeyiz. Karayel müthiş esiyor. estikçe yağmuruda o denli yapıştırıyordu. Tabii dümenin sancakta olması ve karayelinde hep üstüme üsüme yüklemesiyle bolca yağmuru ve soğuğuda aldık sürekli bu arada partnemi o ise iskele tarafında kuytuda yağmursuz rüzgarsız zahmetsiz. kebap hayat yem takıyor ve hemen kenardan salıveriyor aşağı. diğer taraf ise. aman Allah sanki tüm yağmur rüzgar banamı esiyor. derken çok zor olan ana merada başladık ava. sabah karanlığında balık gelmedi ancak pes etmedik. ani ve seri bir kararla hızla balığın kuytuladığını tahmin ettiğim diğer meraya geçiş.
    ve indir takımı hop üstüde şu bu yem kes tak balık gelsin derken. bir gün daha böyle
    Mücadeleyle soğukla yağmurla ve bol balıkla geçti. değdimi değdi sonuna kadar. bize şöyle avcıyım böyle avcıyım şöyle tutarım böyle yaparım diyen arkadaşlar ise yorganı biraz daha üstüme çekeyim demedilerse bu havada bende birşey bilmiyorum. Biz balık tutarız, çünkü denizden ve havadan çok korkarız. ama oyunuda her zaman onların kurallarına göre oynamasınıda topu taca atmasınıda çok iyi bilirken En güzel durumlarda çok ama çok güzel goller atmasınıda biiriz. Hafta sonu hava çok güzel olacak yine çok ama çok balıklar tutulacak gibi duruyor. Çok güzel bir gündü. Tüm dostlarımıza kucak dolusu sevgiler.

Darısı sizlerin başına diyelim bu akşam üstü ise değişik bir teknikle çalışmayı düşünüyorum bakalım ne diyecek bizim lüfercikler.

Cümleten kolay gelsin.....

Uploaded with ImageShack.us

2. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Tebrik ederim Ali abi, siz sert lodosta bile bu balıkları yakalayan bir ekipsiniz, Kuzeyli rüzgarlar da neymiş diyorum. Yine gerekeni yapıp kovayı doldurmuşsunuz. Umarım hafta sonu hava daha yumuşak olur da biz de yine kendi standartlarımızda showumuzu yaparız.
    Bu akşam üstü de rastgelsin, görüşmek üzere.

3. mertparlak

mertparlak Mert PARLAK

En İyi Avı:
    300Gr İstavrit
    Abi tebrikler çok güzel görüntüler on numara balıklar bu havalar tam benim havalarım aslında :) askerden kalma olsa gerek

Kısmetse cumartesi bozburun ve ayıburnu açıklarını tarayacağız bizde niyet öyle bakalım aksilik olmazsa

Bundan sonraki avlarınız bundan daha iyi geçsin abi Rastgelsin

4. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Sağolasın Aret
    Ellerine sağlık, balık çok neşeliydi yine sorma. hafta sonu hava güzelleşecek iyice ve arkasından muhtemelen 2. kanat balık bol akacak gibi duruyor.

Kuzeyli rüzgar tamamda hava soğuk ve yağmurluydu en sıkıntılısıda bence olayın burasıydı..

rasgelsin.

5. shadowpane

shadowpane Hakan

Favori Kamış:
    Shimano Antares/Vengeance/SuperAero Lineaffe_Spider Surf Okuma_VSystem/hellios/x-safina
    Favori Makine:
    Daiwa_Entoh/Ballistic Shimano_Aernos/KİSU/BULL'S AlbaStar.Pasha 60
    En İyi Avı:
    Yayın/Turna/Alabalık Eşkina/Levrek/Palamut/Lüfer/Kalkan
    ali abi sizi ve arkadaşınızı tebrik ederim. bahsettiğin gibi gece hava soğuktu ve yorgana sımsıkı sarılmıştık, siz ise yılmadan balığın peşinde koşturmuşsunuz. emeğinizin karşılığını almışsınız,

ustalığınıza rağmen denizle şaka geçilmemesi gerektiğinin bilincine sahipsiniz. bol gollü sezonlar diliyorum. avlarınız daim olsun. esen kalın.

6. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Abi nerden nereye 3 gün önce kolsuz atletle balık yakaladık, sıcaktan piştik o merada :)

7. d33p3r

d33p3r Erdinç

Favori Kamış:
    Lineaeffe IM Casting Surf Kamış 4.20, Okuma VSystem Spin Kamış 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Avenger AV-65b, Okuma Avenger AV-40b
    En İyi Avı:
    36 cm lüfer, 1.2kg Palamut
    Abi yazdıklarını, ofiste tek başıma roman okur havasıyla tane tane okudum. Güzel bir av hikayesi daha. Elinize, kolunuza sağlık. İğneleriniz her daim keskin olsun abi. Bol balıklı avlar dilerim...

8. medmarine2

medmarine2 Soner Coşar

Favori Kamış:
    Okuma Alumina 270 Mh
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 4000 Fc
    Ustam ellerinize sağlık. Doğaya saygı duymak bence avcılığın ilk şartı.

Ustam merak ettiğim konu akşam farklı bir teknik deneyeceğim yazmışsın. Özel değilse bizlerle de paylaşabilir misin?

Saygılarımla

9. vurgun-01

vurgun-01 Mustafa Can

Favori Kamış:
    Shimano catana 2,70
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500 FC
    En İyi Avı:
    7.000 sazan - 2.785 Sudak - 1.370 Akbalık - 3.100 Turna
    Tebrikler Ali abi. Dahasına rasgelsin.

10. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    Hava muhalefetine rağmen oyunu kurallarına göre oynar ve gider balığımızı alırız diyosun, iyi de ediyosun :) Tebrik ederim :thumb:

11. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    kendisinin dizayn ettiği muhtelif kamışlar
    Favori Makine:
    çançinçon çinişi makineler
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Geçen günkü curcunada (aslında lüfer curnatası demek lazım:) ) araya girip bir tebrik edemedim.Bu seferki av, geçen avdan daha fazla tebriği hak ediyor:)
    RASTGELSİN:)

12. achills

achills Murat Tunalı

Favori Kamış:
    El oltası
    En İyi Avı:
    Kofana,kalkan,kırlangıçlar
    Aliço usta ,Seni ve boğaçı tebrik ediyorum.Sizin azminiz ve kararlılığınız örnek olacak cinsten.Daha geçen pazar tekneden denize girmiştim ,3 gün sonra havaya bak:cool:

13. sabriyazici

sabriyazici sabri

ali abi maşallah maşallah maşallah herzaman sağlıklı güzel bereketli avlar dilerim seriye bağladın yine :) daha iyiler rast gelsin

14. aTomKarinca

aTomKarinca Yavuz

Favori Kamış:
    Linea-effe Extreme cast 4.40
    Favori Makine:
    Daiwa EMCAST SPORT 5500
    En İyi Avı:
    Eşkina 2,750 Gr
    Abi yeni Romanın hayırLı oLsun.. Rabbim devamLı yazmayı bizede zevkLe okumayı nasip etsin eLinize emeğinize sağLık herdaim..!

15. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Shakespeare ® Ugly Stik Lite 180, SHIMANO Nexave CX 210 M, D.A.M REVOLUTION TELE-X 270
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENİUM CI4 3000 SFA, SHIMANO TECHNİUM 1000 FD
    En İyi Avı:
    Hamsi... :)
    Ali abi, o kasvetli ve kapalı havada yine döktürmüşsünüz. :)

Kışın ne kadar üşümekten vs. şikayetçi olsak ta, yazın sıcaklarda serin bir havada avlanmanın kıymetini anlıyoruz.

Daha güzelleri bereketiyle rast gelsin... :)

16. sunshine

sunshine tamer

ali abi bereketli olsun elinize saglık.

17. can akgün

can akgün CAN

Favori Kamış:
    SHIMANO CATANA CX SPINNING 240 M 10-30gr SHIMANO BEASTMASTER CX SURF TE 4.30 200gr
    Favori Makine:
    SHIMANO ULTEGRA CI4 10000 XSA SHIMANO EXAGE 4000 FC
    En İyi Avı:
    1580 gr sazan
    Üstadım tek kelimeyle tebrikler:thumb: :thumb: :thumb:
    O buz gibi havada ve yağmurda ancak bu işe gönül veren adam çıkar avlanmaya.Aynen bende o sabah 2 saat yağmurun dinmesini bekledim ama malesef yağmur kesmeyince gerisingeri evin yolunu tuttum.Malum benim tekne cabrio :D :D :D :D

18. ertanist

ertanist

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Yayın 9.800gr, 102cm
    Maşallah üstadım , Allah bereketini arttırsın :thumb: avlarınızı ve raporlarınızı okurken gerçekten çok keyif alıyorum, tebrikler :yo: :yo:

Güzel paylaşımlarınız için ayrıca teşekkürler...

Biz anca istavrit tutalım :( :(

19. istavrit

istavrit Boğaç

Usta senin için karayelde beyaz yeleli at gibi diyorlar .....burşşşşş burşşşş :D ...çok eğlendik yavvv ,yeter demesek 50 yapmıştık ,bir ara atarken kurşun gözden kayboldu hayvan yemi katlayıp geri gönderdi ya o zaman anladım işin nasıl tav yaptığını

20. cakbas

cakbas çağdaş

En İyi Avı:
    50 cm Turna
    biz ankaralıları "deli eden" bir rapor daha :)

bi gün kaçıp gelsek mi oralara ? tekne bulabilir miyiz böyle avlar için ? avlak bilmeyiz, yol bilmeyiz.

rastgele..