Sevgili dostlar, Yıllarca sizlerin raporlarını, ağzımın suları aka aka okudum hayaller kurdum. Sonunda bende bir rapor hazırlayıp sizlerin keyfini yerine getiririm diyordum ama malesef istediğim gibi olmadı. Yıllardır İstanbul'da çalışmaktan sabah 8, akşam 23 arası işte vakit harcamaktan aslında ülkemin güzelliklerini göremez, hep sizlerin raporlarından okuyarak hayal ederdim. Sonunda işten ayrıldık bir şekilde ve ne yapalım - ne edelim derken ver elini Çeşme. Cuma akşamı saat 18.00 de aklımıza düştü, saat 20.12 de yola çıkmıştık bile. Gece vardık saat 03.00 de Karşıyaka'da halamın evine, vurduk kafayı yastığa, gerisini hatırlamıyorum bile. Sabah doğru Çeşme'ye amcamızın yanına. Eee yeni tekneyi ıslatmak lazım değil mi? Bizde aynen bu amaçla hazırladık oltaları yemleri. ( bir takım içecekleri de tabii ) Dalyan sabahları hele bu mevsimde nasıl güzel oluyor anlatamam. Hele İstanbul'lu olup da Çeşme de vakit geçirmek inanılmaz bir duygu. Neyse uzatıp sıkmayayım sizi, dalyandan çıkıp rüzgarlı ve azcık !!! dalgalı Çeşme sularına attık kendimizi. Ver elini Eşşek adası denen yerin yakınına. Oltalar açıldı, yılların birikimi ve hayalleri sulara daldırıldı. Amanın o ne vuruş. İstanbulda istavritin vuruşundan sonra Hanos vuruşu bile keyif veriyor bana. Hanos olması gerektiği gibi patlamadan sağlıklı bir şekilde denize iade... Arkadan bir vuruş daha. Derinlik hatırladığım kadarı ile 30 metre kadar. gene Hanos ve denize iade merasimi. Denizde 4 olta var, ama yemler dandik, tutmıyoruz ya... Boru kurdunun kurusumudur nedir, takıyoruz ama istediğimiz olmuyor. ama aramızdan biri var, cebinden tazecik yemleri çıkarıp çıkarıp 400 gramlık 3 tane Karagözü aldı bile. Sonrası malum. Havasını attı atmasınada biz havasını söndürmek için balık tutmamız lazım diye ses edemedik. Günün sonunda döndük elimizde toplam 3 tane karagöz, 2 kopez ile. Resim işine gelince sizlerin raporlarını okurken hep ilk yanıma almam gereken fotograf makinesi derdim ama unutmuşuz İstanbldan gelirken. Malesef fotoları cep telefonu ile çektik. Balıktan ziyade manzaralar ile size keyif veririz inşallah ama itiraf edim teknede 3,60 kamış ile uğraşmak zormuş. Yemler boru kurdu, sülünes, midye, teke idi. Resimler en kısa sürede yüklenecek çünkü imageshack şu an çalışmıyor malesef. Hepinize hayırlı günler ve bol balıklı avlar dilerim. OĞUZ AGUN Eşek adasına doğru... Takım elbiseli Karagöz karşılama )) ben değilim... İlk Kopezimiz, daha sonra iki oldular... bu da bendeniz... Dalyandan çıkış...
Sevgili Oğuz, yılların özlemini öyle içten, öyle duygulu anlatmışsın ki hiç olmazsa bir karagöz de sen alsaydın diye iç geçirdim. Bu seferlik böyle ancak inşallah bir dahaki avında güzel balıklarla buluşursun diyelim. İmageshack olsaydı iyi olurdu ancak korkarım çok bekleyeceksin. uzun süredir aynı sıkıntı devam ediyor, ne vakit düzelir o da belli değil. TinyPic sitesinden de yükleme yapabilirsin. Selamlar.
Aslında balık tutmuşsunuz işte. hanoz manoz... e başka seferde karagöz tutarsınız bol bol. Hanoz dahi tutmada dönülen avlarımı bilirim ben.
Alahooop tereyağlı balli ekmek http://reg.imageshack.us/ Birde buradan buyrun efeeeem.. Av içinde tebrikler..
Oğuz Bey Çeşme' nin temiz havası mavi denizi ve oltanın ucundaki tıkırtı bile yeter. Hele parmaktaki gergin misinanın ucundaki hayaller ve ümitli bekleyiş yokmu ? Sonraki avlarınızın daha bol balıklı geçmesi ve fotoğraf makinenizi unutmamanız dileği ile.
Benim de dünden bir adet balıksızlık raporum var ama bu aralar olta atmaya hiç vaktim olmuyordu, stres atmış oldum en azından. Hem ayrıca, balıksızlık raporu, raporsuzluktan iyidir. Gün güzel geçmiş, oltalar suya atılmış, balık olmasa da öyle güzel bir yerde balığa çıkma hayali gerçekleşmiş daha ne olsun. Okurken içim açıldı ne yalan söyleyeyim. Deniz kokusu, güneş, okurken gözümde canlandı. Dilerim bir dahakine dilediğiniz balıkları tutmak da nasip olur. Fotoğrafları bekliyoruz.
yakında bana da oralarda avlanmak nasip olacak...hemde çokkkkkkkk uzun bir süre...önemli olan andır bence...balık bazı durumlarda bahane...
Merhabalar, her zamanki gibi bahanemiz hazır, balık yoktu sanırım vakit konusunda pek akıllıca davranamadık, akşama kalabilseydik sanırım daha bereketli olurdu. neyse hala izmirdeyim ve bu hafta sonunu iple çekiyorum. teşekkürler.
aslında haklısın Uluç, hanos-manos da olsa büyük keyif. bende istanbulda bir tek istavrit bile tutmadan çok döndüm ) teşekkürler.
Çok teşekkürler... Haklısın balıksızlık raporsuzluktan çookk daha iyidir. bir defa sizin düzenlediğiniz bir adalar tekne turuna gelmiştik, gene bir şey tutulamamıştı ama gezinin sonunda halaylar çekilip eğlendiğimizi unutmadım Tekrar görüşmek üzere.