03.03.09 kundu avı

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında tanerorcun tarafından paylaşıldı.

1. tanerorcun

tanerorcun taner orcun

3 haftadır beklediğim gün nihayet gelmişti. 2 hafta önce almış olduğum boru kurdu ve sülünez i dolaptan çıkardıktan sonra avlağıma yöneldim yine de ne olur ne olmaz diye yine yemciye uğrayıp boru kurdu aldım.

hava güzel güneşli çıkardım takımlarımı düzeneğimi kurdum dolaptaki boru kurtlarını ilk önce tüketmek istedim sonuç gayet iyiydi arkadaşlar sadece birkaç tanesi telef olmuş ama diğerleri diri idi ve vuruşlar gelmeye başladı.

mırmırlar teker teker gelmeye başladı. saat 10.30 da başlamış olduğum avımı saat 14.00 gibi sonlandırdım.

yem sülünes ve boru kurdu
    takım klasik 4 lü dip

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 3 Mart 2009
  2. simendifer

simendifer Sennur

Güzel av olmuş, tebrikler. Dahasına rast gelsin. ;):) Küçükleri salalım ama bir dahakine. ;)

3. Sportif

Sportif

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Sazan 4Kg :)

Edit:resiml linki düzeltilmiş pardon.

4. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Mırmır başlamış, güzel haber. Benim şahsi fikrim 22cm den ufak mırmırları almamak lazım, büyüyünce yakalamak daha keyifli oluyor.

5. Okan_uA

Okan_uA .

İyi bir av ancak malesef küçükler var.

6. unique

unique Cüneyt Eşsiz

Güzel mırmırlar.. Ama boy sıralamasına soktuğunuzda en arka sıradaki minikleri keske almasaydınız.

Yalnız akdenizde gercekten marmaraya oranla mırmırlar daha küçük,mesela marmarada 20cm üzeri çok güzel ama tek tük mırmır alınırken akdenizde irili ufakli çok mırmır alınabiliyor:cool:

7. Bandırmalı

Bandırmalı mustafa

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    karagöz (1,500gr)Kırlangıç (2kg) Minekop(3kg) Levrek (2kg)
    ard arda mırmır raporlarının gelmesi sevindirici bu akdenizin sezonu kapanmıyor demekki ;) şansınız bol rivarınız her zaman dolu olsun:)

8. pulserkan

pulserkan SERKAN

Favori Kamış:
    Remixon
    Favori Makine:
    Remixon
    En İyi Avı:
    900 gr lahos
    Çok güzel mırmırlar. bende mırmır tutmayı özledim yaaaaa:mad:

9. esref surek

esref surek eşref sürek

Favori Kamış:
    tekne ile olta balıkçılığı
    En İyi Avı:
    7 kiloluk sinarit
    Kısmetinizde olan balıkları yakalamışsınız livarınızda hep büyük balıklar olsun rastgele

10. tanerorcun

tanerorcun taner orcun

doğru diyorsun ama malesef iğneleri yutmuşlardı çıkartırken öldükleri için denize bırakamadım yoksa onlar gibi okadar çok attım ki fakat dediğim gibi onlar ölmüşlerdi

11. habib2424

habib2424 habib

En İyi Avı:
    10 kg orkinos
    tebrikler arkadaş güzel mırmırlar tam olarak nerden attın oltayı kunda da ben avlanınırım ama en son geçen sezon sonu almıştım mırmır!! ve sadece akşamları vuruyor oltaya ,şaşırdım biraz sen sahilden mi tututun yoksa tekneden mi?gündüz vakti bravo walla))

12. balıkcı_05

balıkcı_05 tufan

Favori Kamış:
    sadece olta
    En İyi Avı:
    14,5 kg yayın balığı,8,5kg aynalı,2,5 kg bekir
    tebrikler güzel balıklar bu balığın oltaya vuruşları adamı bitiriyoo irsini bulmak mesele 1kg ma yakınını tutmuştum çeşmede kumlukta cıkıyo genelde

13. denizci07

denizci07 ramazan günay

Favori Kamış:
    penn-şekspir
    En İyi Avı:
    8,5 kg grida
    tebrikler balıklar güzelmiş
    afiyet olsun

14. Okan_uA

Okan_uA .

O zaman en iyi çözüm iğne boyutunu büyütmek.

15. veziroqlu

veziroqlu bülent

küçük mırmırları bırakmak gerçekten zor iş genelde mırmırın midesinde oluyor iğneler ve nerdeyse bir cerrah edasıyla çıkarmak gerekiyor iğneleri istemedende olsa ölüyor balıklar bu operasyon sırasında ve mırmırı sabah erken saatlerde yada gece avladım hep gündüz almak nasip olmadı.tebrikler... daha iyi avlara rasgele.:)

16. idko

idko inan koç

Favori Kamış:
    shimano catana
    Favori Makine:
    okuma salina2
    En İyi Avı:
    levrek 5,5kg
    iğne boyutu büyütmek de sadece çözüm olamıyor bazen. mırmır ağız yapısı itibarı ile büyük iğnenin kullanıldığı yeme dokunmuyor bile..
    en iyisi farklı boyutlarda iğneli birkaç takım hazırlayıp en verimli ve en büyük balık alanla devam etmek olabilir mi acaba :rolleyes:

17. Okan_uA

Okan_uA .

Olabilir ama bence en iyisi iğne boyutunu biraz büyütmek.İğne ne kadar büyük olsa da çılgınlar bazen takılabiliyor.Yani öyle aman aman avı olumsuz etkilemez.

Son düzenleme: 5 Mart 2009
  18. tanerorcun

tanerorcun taner orcun

kunduda titanik oteli geçince 2. köprüdendi galiba sağa döneceksin garanti bankomatın ordan dereye paralel gidiyorsun ve denize ulaşıyorsun oraya dalgakıran yapmışlardı oranın üzerinden avlanıyorum umarım tarif işine yarar

19. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    çember iğne (circle hook) kullanımı yaygınlaşınca küçükleri bol bol salabileceğiz... mühim olan; kullanıcılar olarak bunları kullanmaya kararlı görünmemiz ve tedarikçilere talepte bulunmamız... böyle bilmiş bilmiş konuşmama bakmayın, ben de henüz kullanmadım ama mayısta eşkina avında kullanmaya başlayıp randımanına bakacağım. çember iğneler yapısı itibariyle balığın dudağına takılmaya meyilli ve kendi kendini tasmalayan iğneler olup uzun zamandır sportif balık avcılığında kullanılmaktaymış.

benim eski yöntemim ise şudur, yemi yutup ölen balık cinsleri için yaptığım avlarda; 2 tane normal boydan çok ufak balık gelirse o günkü avı sonlandırırım (kıyı için... teknede başka kerterize giderim). böylece boşuna küçükleri yakalamış olmam, boşuna balık ziyan etmem.

ancak bu rapordaki küçük balık sayısı mırmır avı için normal, hatta düşüktür bana göre. iğneyi yutmayanları saldığı için de av sahibine hassaslığından dolayı teşekkür ederim. sadece tek bir tavsiyem olabilir; madem ki öldüler iğneyi yutup, siz de anladığım kadarıyla vicdanlı bir avcısınız, o halde fotoğraf çekerken minikleri kovada tutun, rapora yansıtmayın diyebilirim :) sevgiler...

20. emrah_şen

emrah_şen mercan_amca

Favori Kamış:
    bilmem ki :)
    En İyi Avı:
    tabiki hastalık :)
    Lütfen üstüne basarak söylüyorum lütfen KÜÇÜK balıkları salalım kendimiz için olmasada geleçeği düşünerek ...