03/05/2014 Yer : Bergama Levrek duyumu pek yoktu, yakalanan bireylerin en kabası 850 gr'dı. Biz geçen levrek avında 44 cm'lik bir levrek tutmuş 1 kg zor gelmişti. Mevsim itibariyle levrekler Ajda Pekkan gibiydi. 850 gr gelen bir levrekte tahminim 40 cm civarlarında olmalıydı. Maalesef ki bazıları halen levrek peşinde koşup, 20 cm'lik benekli bebeleri torbalarına attıklarını duymuş epey de üzülüp, ayıplamıştık. Hedefimizde levrek yoktu artık. Bu mevsimler için alabalık denemesi yapmak istiyordum. 8.paket makarnamı da almış, evdekilere yedirmeden yem hazırlama derdine düşmüştüm. Planımı öğrenen Serhat abinin yüzü buruştu : Alabalık çıkıyormu ki? Bilmem, çıkması lazım. Geçen sene çıkıyordu ama çiftlik patlamıştı. Avdaşım umutsuzdu, ben dışarı çıkınca, benden habersiz plan yapmış ve tekneyle çıkmaya karar vermişti. Avdaşımı kırmamak için tamam abi gidelim dedim. Böylece 8. makarnanın akıbeti belirsiz bir yola girmişti. Alabalığa yem olmaktan kurtulmuş ama evdekilerin tehdidiyle başbaşa kalmıştı. Sanırım 9. paket makarnamı alınca alabalığa gidebileceğim. Bu sefer çok kararlıyım. Saat 16:30 gibi bayat ötesi sardalyalarımızla tekneye ulaştık. Sülünez ve boru kurdu da almıştık. Deniz yatık, hava çok güzeldi. Benim aklımda palamut için dolanmak olsa da benden başka inançlı kişi olmadığından kimse fikrime sıcak bakmadı, hatta ılık bile bakmadılar. Gene zor zamanların balığı karagöze çalışıyorduk. Boru kurtları pek iş yapmazken sülünezle orta halli bir av yaptık 4 kişi. Toplam 2-2,5 kilo kadar balık tuttuk, birçok limit altı balığı da herkes saldı teknede. Hatta Serhat abi benden daha istekli salıyordu. Avdaşım bu konuda da beni geçmeye niyetliydi. Tekne avını saat 21:30'da bitirip, kalan yemlerle kıyıdan çipura avına niyetlendik. Nasıl olsa, haytaydık. Ne arayanımız ne soranımız yoktu. Sabah eve gelmeye alışkın ev halkı için de bu durum artık normaldi. Boru kurtları kıyıdan da pek iş yapmazken sülüneze iyi sayılabilecek vuruşlarda aldık ve ilk limit üzeri balığı Serhat abi tuttu. 18-19 cm'lerde bir karagöz. Küçük demi, salalım mı Volkan. Limitte abi, sen bilirsin. Bir balığı napacaz salalım gitsin. (Haydaaaa, bu kadarını beklemiyordum) Ve kıyıdan tuttuğumuz limitteki balığımızı da saldı Serhat abi. (Güneşte mi çok kaldı, yoksa aydınlandı mı anlamaya çalıştım ama pek kestiremedim. Takdir de etmedim değil. ) 2 İskorpitle, 2 isparozu da saldı gene Serhat abi. Sen neden salmıyorsun diye düşünmeyin, salmak için tutmak lazım. Saat 24:00 civarı balık vuruşları da kesince, beklediğimiz çipuralardan da 1 tane bile vurmayınca hadi dönelim dedik. Elimizde yarım kilo satın alınma sardalya vardı ki, tutulalı 6 ay olmuş, kırmızı gözlü silikonlardan daha kırmızı gözlerle bize bakmaktaydılar. Sanırsın ki, 2 senedir uyku uyumamışlar, gözleri kan çanağına dönmüştü. Bunları eve götürelim yeriz. Sardalyalara şöyle bir baktım, bizi yemeyin diye adeta yalvarıyorlardı. Abiyi yenmeyeceğine ikna etmem güç olmadı, şöyle bir torbanın üstünden göstermem bile yetmişti. Kedilere bişey olmasın diye ağzını sıkı sıkı bağlayarak çöp tenekesiyle yarım kilo sardalyayı buluşturup evimize huzurla döndük.
bu hafta kaderimiz ayni demekki ocak ayindan bu yana ilk kez baliga gittim bugun. sabah 7.30-10.00 arasi iki kamis yemli yayin denedim. bir ufak cirrr sesi duydum, kamisi elime almadan kesildi. bir kaç ufak balik yemi tirtikladi kamislarin ucundan hissettim, bise tutamadik eve döndüm kahvalti tv falan filan, hadi dedim parka götüreyim sizi. hanim sordu hemen hangi park diye. canim hani su tahtaravalli salincak kaydiraklarin çok oldugu bi park var ya kiz oynar biraz sende bi hava alirsin... heee hani göl yani olani diyosun... çakti tabi olayi hemen. çok zeki canim orda da 2 saat spin oynadim. bir perch takibi hariç bi numara olmadi
volkan abi merhaba, avınız için tebrik ederim güzel bir av güncesi olmuş, resimlerden anladığım kadarıyla tekneden balıkları yakalamışsınız sonrada karaya çıktıktan sonra eldeki yemlerle kıyıdan avlanamaya devam etmişsiniz, bayat balıkları keşke denize atsaydınız, dün buna benzer olayda biz yaşadık, sucukların bir kısmı kapkara olmuş resmen çürümüş, oradaki köpeklere versekmi vermesek mi zor karar verdik. avlarınız ve muhabbetiniz daim olsun
Yayın sezonunu balıksızda olsa açtın demek ki, avlarının arkası gelsin Roy Hanımı kandırayım dedin yemedi tabi Ben, kendim dahil hanımı kandırabilen erkek görmedim zaten. hihi Bu işlerde hanımlar bizlerden 3 gömlek üstün. Nice keyifli avların olsun. Merhaba Hakan. Resimlerden bayağı birşey anlamışsın. Gerçekten tam doğru anlamışsın. :thumb: Tekne avında herkes balık tuttu ama biz balık almadık, teknedeki bi abiye bıraktık hepsini. Elde yemde kalınca bari bi de kıyıdan deneyelim, çipuranın nabzını tutalım dedik. Çipura avı tahmin ettiğim gibi geçti. Hafta içi karşıyaka sahilde şöyle bir dolaştım. Hafta içi olmasına rağmen epey bir oltacı vardı. Mevsim itibariyle, bu çipuranın başladığına işaret ediyordu. Sanırım öncü birkaç birey av vermiş millet sahillere doluşmuştu. Lakin kimsenin çantasında balık yoktu hafta içi. Zaten yasak alan olduğundan evime çok yakın olsa da ben av yapmıyorum Karşıyaka'da. Yalnızca çipuranın durumunu görmek için dolaşmıştım. O açıdan pek umutlu da değildim kıyıdan. Sardalyaları çöpe attık, dediğin gibi denize de atabilirdik. Lakin denize bayağı bir sülünez boru kurdu attık. Sizler de bu sıralar güzel gidiyorsunuz, devamını dilerim.
volkan neye niyet neye kısmet denir böyle zamanlarda.yinede oltanızdan balığınız eksik olmamış.alabalık raporunuda bekliyorum. birazda tatlı su tarafına gelin.sevgilerimle.
O tarafa da gelicem Ahmet, teşekkür ederim. hihi Baraj veya gölette avlanmış alabalık raporu olsa biraz, cesaretim artacak. Birde tatlı su için istekli avdaş olsa, daha kararlı olacağım. Denizler özellikle kıyıdan bu aralar pek verimli değil. Tekneden bile çok kötü avların duyumlarını alıyorum. Tek vuruş olmadan tekneden avı bitirenler duyuyorum. Sonumuz hayır olsun, sizlere de güzel avlar dilerim.
Salmadan Olmaz, üretmeden tüketmek olmaz, sonuna kadar ellerinize sağlık bereketli avlar dilerim. bir dahaki sefere rasgelsin.
Sevgili Volkan kardeşim deniz ana her zaman vermiyor oda sizlere denk gelmiş, ama sen bizim buralara gelirsen belki deniz ana bize bir güzellik yapar, seni her zaman beklerim sevgiler.
Olmaz tabi Ali abi, bizde dikkat ediyoruz elimizden geldiğince. Avdaşım da bu konuda önemli yol katetti. Sizlere de güzel avlar dilerim. Teşekkürler Orhan amca. Kovadaki balıklar toplam balığın yarısı, belki yarısından da azı. Toplam hasılatı çekmedim. Gündüzken cep telefonunu birkez çıkardım ve o an ne varsa onu çektim. Bizim bölgede bu sıralar pek güzel duyum da almıyorum. Gerçi bölgemizde genelde karagöz, mercan gibi balıklar hedef teknelerce. Oysa ben başka türleri aramayı düşünüyorum. Bu sene bende oralara gelmeyi düşünüyorum aslında, Orhan amca. hihi Gene de söz vermiş olmayayım. O tarafa gelsem, balık tutmadan sırf sizleri izlesem kafi. Nice keyifli avlar dilerim.
Balıksız ama huzurlu, keyifli bir gün geçirmişsiniz. Saldığınız balıklar için tebrikler ama çöpe döktüğünüz balıkları da denize dökseydiniz daha iyi olurdu 3. Haftadır balığa gidemiyorum. Birşeyler olmayacağını biliyorum ama yine de deniz kenarında yada üzerinde olma keyfi bile yeter.
Çöpe de döksek eminim ziyan olmaz. Kediler bulur onları, balıklar için üzülme epey bir sülünez attık denize av sonu. hihi Eminim güzel bir ziyafet çekmişlerdir. Dediğin gibi denizde olmak güzel, Sinan hocam. Umarım en güzel zamanda sende denizde olur, hem yakalar, hem keyif yaparsın.
Abi tebrikler, Serhat abinin de senin gibi limit altlarını ve hatta limitte olanları bıraktığını duymak sevindirici bir haber. Bir daha ki avınız daha verimli geçer İnşallah. Tekneler verimli olmaya başlayınca ben de tekne avı düşünüyorum ama şimdilik dediğin gibi duyum falan yok maalesef
Teşekkürler Yasin. Umarım ilerki günlerde bu tür avlarda daha güzel balıklara rastgeliriz. Tekne kiralayan oltacının başlıca balığı mercan başlayınca bizim bölgede ben size haber veririm. Benim bu sezonki isteklerim daha bir başka. Arada böyle keyif avları da yapılır elbet ama hedef kiloya yakın balıklar benim için. İnternet düzeldi mi sizin? Rastgelsin.
Diil mi? Bence de hava da deniz de keyif için çok güzeldi ama balık için çok yatıktı. Teşekkürler, sizlere de rastgelsin.
Abi benim hedef de kiloya yakın balıklar ama toplamda kiloya yakın öyle bir adeti kilo gelenleri henüz hayal edemiyorum Bizim internet geçen hafta düzelmişti de abi ben geçen çarşamba apar topar gaziantepe gitmek durumunda kaldım babam rahatsızlandı by-pass ameliyatı oldu onunla ilgilendim. Ondan dolayı pek internete girme fırsatım olmamıştı, İzmire önceki gün döndüm, daha şimdi internete girme fırsatım oldu.
Teşekkür ederim abi çok sağol. İyi çok şükür başta biraz korktuk ama şimdilik iyi gidiyor, ameliyat sonrası 2 gün yoğun bakımda kaldı sonra da servise çıkardılar, servise çıkardıktan sonra ben izmire döndüm. Şu anda hala hastanede ama daha iyiye gidiyor çok şükür. İnşallah daha da iyi olacak.
Çok geçmiş olsun Yasin Kardeş. Tekneden en verimli av yapabileceğin aylar Ekim-Kasım-Aralık aylarıdır. O aylara hazırla kendini. Yazın pek iş yapmaz. Küçük balık baskısı çok olur. Derin suda Mercan aranabilir o başka.