03/10/2009 Kartal Eşkina Raporu (eskina_man)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında eskina_man tarafından paylaşıldı.

1. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    canlı bırakma yaptım, hala bekliyorum.
    Yer : Kartal
    Tarih-saat : 03/10/2009 21:00 04/10/2009 06:00 arası
    Ekip : 4 kişi
    Takım : Beden 0,35 Köstek 0,30 3 lü takım iğneler Mustad 530 2-1-0,1-0,2
    Yem : Canlı Teke

2 saatlik uğraş verildikten sonra kepçe ile 50-60 parça kadar canlı teke süzüldü. Ve Kartal'da uzun yıllardır av yaptığımız eşkina avlağına gelindi. Avlak yerinde davet ettiğimiz sitemiz üyelerinden experienced nickli Mert kardeşimiz ile buluşuldu, Takımlar açıldı, yemlendi ve saat 22:00 sularında oltalar denize bırakıldı, Denize bırakılan 4 takımda stoperli, ışıklı şamandıralı, şamandıra altı 3 köstekli takımlardı. Derinlik takribi 8 metre civarı idi.

İlk 2 saat bir tek vuruş alınamadı. Saat 24:00 sularında bir adet orta irilikte gelincik alındı. Saat 02:00 sıralarında 1 adet orta büyüklükte iskorpit alındı.

saat 03:00 sıraları takımlardan biri şamandıra çıkartılarak 3lü dip oltasına çevrildi ve 40-50 metre ileride 25-30 metre derinlikte eşkina arandı. Bu takım 3:30 suları gibi 1 adet orta büyüklükte iskorpit alındı,

Bu bir ilkti ve koca gece boyunca tek bir eşkina vuruşu bile alınamadı, Şamandıralı takımlardaki tekeler saatler geçtikten sonra bile hala canlıydı ve hiç dokunulmamıştı,

Av sonunda gelincik ve iskorpitler denize bırakıldı.

Yeni tanıştığımız güzel insan experienced nickli Mert kardeşimiz ile güzel sohbetler ve bilgi alışverişi yapıldı, yenildi, içildi, dolunay eşliğinde güzel ve temiz deniz havası alındı, Saat 5:30 gibi takımlar toplandı, vitrininde fırından yeni çıkarttığı börek ve boğacaları dizen bir börekçinin önünde park edilerek, sıcacık pogaçalar ve taze çay ile kahvaltı yapılarak evlere gidildi.

Güzel insan sevgili Nuri (balli) abimizin duaları bile bizi kurtaramadı :):):)

Önümüzdeki hafta sonu tekrar denenecektir.

Son düzenleme: 4 Ekim 2009
  2. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Sevgili Murat kardeşim, şimdi ben ne yazsam da kendimi affettirebilsem bilemedim. Çok üzgünüm.:eek: :eek:

3. kilicbey

kilicbey İsmail Kiliç

En İyi Avı:
    MIRMIr. 1.5 Kg LEVREK2 Kg Köpekbalığı 1 metre.
    Olsun be Murat en azından gece boyu bir arkadaşımızla beraber olta atmanın hazzını yaşadın nasipse başka birgün yakalarsın Bu arada Nuri abimizin ettiği dualar avrupa yakası içindi , sen en iyisi Nuri abiden anadolu yakası için ayrı bir dua iste.

4. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    Nuri abim benim,

Abi dolunay vardı zaten, giderken pekte umutlu değildim, ama siteden yeni bir arkadaş ile tanışmak güzeldi, sohbet harikaydı, ne zaman sabah oldu anlamadık bile, sen dualarını esirgeme abim,

Kal sevgiyle

5. SedatMert

SedatMert Sedat

En İyi Avı:
    O balığın hala peşindeyim.
    Yılmak yok Murat avlara devam:) Bizlerin aylar boyu tek balık bile yakalamadan avdan döndüğümüz oldu. Ama hala balık peşinde koşuyoruz.

6. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    İsmail tabi abi, her gittiğimizde balık alsak zaten, içimizdeki heyecanda azalma olurdu heralde,

ahhaaaa ben Nuri abiye bölge belirtmedim tabiiii, tüh

Nuri abi Anadolu yakası be abicim, :D

7. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Güya, "hepsi içinde" sağlam dua göndermiştim. Ayın durumu, hava, rüzgar, yem, iğne, bölge, kerteriz hepsi içindeydi.:eek: :D :p

Seni teselli etmem gerekirken, teselliye muhtaç oldum Muratcan. Çok üzgünüm, çok.:eek: :eek:

8. nejat vardar

nejat vardar nejat vardar

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

9. nejat vardar

Siz tekeleri hazırlayın gelin ben de size yeni bir yer göstereyim. Yeterki hava iyi olsun. Nuri kardeşimin duaları eksik olmasın:D :D :D :D

10. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    Olur Nejat abi,,

Teke çok seyrekti, 2 saatte ancak 50 - 60 kadar teke alabildik, aynı yerden 2-3 yıl önce 2-3 kepçede 100 teke alabiliyorduk,

11. nejat vardar

C.tesi akşamı hava güzel olursa beklerim. Cep telefonumu özelden göndereceğim

12. ozgurcan

ozgurcan Özgürcan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Çapari ile havada uçan martı ve tabii ki hemen serbest bırktık! (Gülmeyin, şahitlerim bile var)
    Murat abi dün sabah senin önerdiğin iğneyi gittim aldım. gün içerisinde nete girme imlkanım olmadığı için sana mesaj atamadım. bende karşı taraftaydım. sana hadi akşam bir organizasyon yapalım diyecektim, kısmet değilmiş...

13. Feridun

Feridun feridun

Favori Kamış:
    El oltası
    En İyi Avı:
    Kaya balığı
    Sevgili Murat ben Nuri abimin dua işini sonunda çözdüm...
    İlk avda ters tepiyor ikincide işlem tamam.Dene ve gör...:) :)
    Rastgelsin..

14. nejat vardar

Bazen yanlış yere gönderiyor da ondan:D :D :D Onun duası sazan avına gidenleri daha kötü etkiliyor. Ben de üçüncü hakkımı saklı tutup denize döndüm. Yalnız İstanbul'dan lüfer çinekop raporlarını okurken çok sarsıldığını düşünüyorum. Dikkatli olun derim.:p Nuri kardeşim Erzurumda eminim lüfer rüyaları görüyordur. Tortum gölünden lüfer yakaladığını bile görebilir hani:eek: :D :D

15. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    Tekrar görüşelim Özgürcan, ben her zaman hazır olurum, (hafta sonları)

16. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    Hmmm Feridun ,,

Mesaj alındı :D

17. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    Nejat abi Allah iyiliğini versin,

Abi imkanlar olacak Nuri abi Tortum'a balığa gittiğinde dalacaksın o görmeden oltasına İstanbuldan getirdiğin Lüferi takacaksın, oltayı yoklayıp bir kenardanda Nuri abimi videoya çekeceksin,

Nasıl olurdu amaaa :D

18. murat kayadelen

murat kayadelen Murat Kayadelen

Murat abi, size katılmayı çok isterdim ama o aksamin ilerleyen saatlerinde müsait değildim. Saat 18:30 gibi bahsettigin yerseydim , balık pazarından bir miktar canlı istavrit aldım ve bir takıma canlı bir takıma da yaprak yem takarak 20:00 ye kadar lufer bekledim. Bu sırada cevredeki teke arayışlarım da sonuc vermedi. Yanimda eskina bekleyen amcalar ile sohbet ettik biraz, boru kurdu kullanıyorlardı fakat o saate kadar vuruş alamamışlardı. Ben de isim olduğu için 20:15 gibi ayrıldım mekandan. Daha önce sana soyledigim gibi o meradan Çarşamba gunü 1 tanesi oldukça iri olmak üzere 5 adet eskina alınmış. Haftaya güzel haberlerini bekliyoruz...

19. seçkin

seçkin SEÇKİN

Favori Kamış:
    LINEAFFE
    Favori Makine:
    MITCHELL AVO 6500
    En İyi Avı:
    5 KG SAZAN
    önemli Olan Baliğa Gitmek Her Zaman Istenilen Balik Tutulsa Zevk Vermez Bence.paylaşim Için Teşekkürler.

20. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    Murat saat 22:00' ye doğru biz ancak gelebildik, Teke bulmak çok vaktimizi aldı açıkçası, bir dahaki sefere inşallah beraber oluruz, bu arada bahsi geçen yerde batık bir koster gemi vardı, senelerce orada durdu ve eşkinalar güzel yatak yapmıştı, batığı çıkardılar oradan, dolayısyla birçok eşkinada yuvasından oldu, balığın azalmasının sebeplerinden birincisi bu, ikincisi bazı arkadaşlar etkisi yok desede, dolunayda ve aydınlık gecelerde eşkina gerçekten yapmıyor, ama bir başka aklıma takılan soruda, 4 kişi 4 takım hepsi canlı teke ile yemlenmiş olmasına rağmen 7-8 saat süre içerisinde neden sadece 2 adet iskorpit ve sadece 1 tane gelincik alındı, ters giden bir şey var ama çözemedim.

Haftaya kısmetse tekrar deneyelim, bakalım.