03.11.2013 dragos raporu

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Angelus tarafından paylaşıldı.

1. Angelus

Angelus Yıldıray Yıldırım

akşam 18.00 da sahildeydim. genel itibarı ile boştu diyebilirim. 70-80 mt. aralıklarla tek tük balık sevdalıları vardı. iki adet yemli surf hazırlayıp attım. sadece tek bir vuruş aldım hemen tasmalamama rağmen yem didiklenmiş şekilde duruyordu. olta boştu anlayacağınız. saat 22.00 a kadar ara ara yemleri yeniledim ama tık yok. balık hak getire...

sanırsam boğazda da bişey yok. oltacı arkadaşlardan birisi geldi bir iki dakika muhabbet ettik. kuleliye gitmiş bir iki gün önce tık yok diyordu. beykoza kadar olta atmadığım yer kalmadı ama hiçbirşey yoktu dedi.

yaklaşık 12-13 gün önce dragostan 16 tane aldım dedi. 4 adet lüfer, 1 adet gelincik, 3 sarıkanat, diğerleri çinekoptu dedi. sadece bana bu kadar çok geldi demişti. diğer arkadaşlara tek tük sarıkanat geldi dedi. kimisi de boş dönmüş yine...

hayırlısı bakalım, umarım bilinçlenme düzeyi artar da denizlerimiz eski bolluk günlerine geri döner.

2. blackmarlin

blackmarlin korkut

Favori Kamış:
    okuma
    Favori Makine:
    shimano
    bu 3. köprü inşaatı galiba balığı kesiyor ....

3. arifengin

arifengin Arif

Insallah insallah.

4. volkanules

volkanules Volkan

Favori Kamış:
    Yashino
    Favori Makine:
    mitchell
    En İyi Avı:
    4.300 Eşkina
    balık geçdi gitti bu sene.... dragos benim mekanım gunduz kırlangıça at baya iri kırlanğıç var ....

5. Ali Serdar Ozcan

Ali Serdar Ozcan Ali Serdar

Favori Kamış:
    Lineaeffe SORRENTO 430 - Shimano AeroTechnium Tele Surf Kamış 430
    Favori Makine:
    Okuma BlueHawk - SHIMANO Aero Technium 10000 XSB 7S-ARB+1 BB
    En İyi Avı:
    Arayışlar devam ediyor..
    Dragos'un balığı genelde iri oluyor. Dipte kum olduğu için arkadaşların dediği gibi kiloluk kırlangıçlar almak mümkün. Anadolu yakası olarak maltepe'de doldurma alanının başladığı yer 1 ay önceye kadar balık yapıyordu. (günlük 5-6 adet) Balık olmamasının sebebi, balığın kıyılamamasıdır. Uzun olta ile balık alınmaktadır.

Boğaza gelince ise, rapala ve kaşık denemeleri sadece Anadolu yakasında sonuç veriyor. Fakat Avrupa Yakası'nda her daim, yemli veya kaşık-rapala aksiyonlarında balık almak mümkün.

6. Angelus

dengeli bir popülasyonun olmaması ve sürdürülebilir balıkçılık hedeflenmediği için artık eskisi gibi değil, balık çeşidi ve adedi çok azaldı. özellikle marmarada yalnızca birkaç çeşit balık çıkıyor.

7. volkanules

volkanules Volkan

Favori Kamış:
    Yashino
    Favori Makine:
    mitchell
    En İyi Avı:
    4.300 Eşkina
    bence balık var marmarada hatta bazı çeşitler bollaşıyor ama yerini takımını bulmak skıntı 2 senedir bol bol karagöz sargoz avı vermeye başladı bide marmarada bu aralar mercan vede kupez görülüyor tam merayı bilmeniz lazım bide yem takım yardımcı olurum=)

8. Angelus

Sağol volkan. Umarım beraber av yapma şansımız olur.

9. volkanules

volkanules Volkan

Favori Kamış:
    Yashino
    Favori Makine:
    mitchell
    En İyi Avı:
    4.300 Eşkina
    nisanda gideriz beraber şu ara iri karagöz var fakat hava çok sert sabahlanmıyor

10. enginbulut54

enginbulut54 Engin BULUT

Favori Kamış:
    Shimano Alivio DX
    Favori Makine:
    Shimano Beastmaster 7000
    Merhaba . Caddebostan sahil, Maltepe İdo iskelesi , Cevizli tekel iskelesine gittim ama kırlangıç alamadım. 1 tane aldım 35 cm onuda geri saldım. (Maltepe idodan) Şİmdi maltepe kum iskelesine bakıcam hafta sonu. İstersenı beraber gidebiliriz. İdo iskelesinden gecen hafta ıcı saat 16:30 da 2.5 kg kalkan alındıgını arkadasım soyledı.

11. Angelus

eyvallah engin. sağol dostum. zevk duyarım beraber avlanmaktan, yanlız ben hafta sonu full çalışıyorum, hafta içi 1 gün iznim var onun da günü belli olmuyo.
    o yüzden önceden net program yapamıyorum. ama umarım denk getirebiliriz...