Büyük bir heves ile edindiğim olta takımlarım ile nihayet bu gün Çeşme 'den bir tekne ile avlanmaya çıktık. Firmanın sitesinde gördüğümüz fotoğraflar ile alakasız bir av oldu. Ama içimizdeki acemi hevesi ile ümidimiz vardı. Bornova Metro önünde başlayan turumuz, yolda yemci, unlu mamuller ve bir tekel bayi duraklarından sonra Çeşme Ilıca 'dan bakımsız eski bir tekne ile devam etti. (katılmayanlar var ise ve böyle bir tura katılmak isterseniz tedariğinizi önceden yapın, çünkü bu duraklardaki alışverişler çok pahalı) Sabah çay ikramı yapıldı. 2 saat kadar sonra istediğimiz iki bardak sıcak sudan ciddi ciddi para istendi. Öğle yemeği öyle bir konsepte kıyasla fena değildi. Balık ve Izgara tavuk ana yemek, salata makarna vs.. lezzetliydi. Neyse ki çok durgun geçen avımız, yemeğe yaklaşırken erkek mercan ile siftah oldu. Yemekten hemen sonra uskumru, kupez ve erkek mercanlar ile devam etti. (balık türlerinden pek anlamam, yakaladıklarımın ne olduğu yanımdakilerin söyledikleri) Çevremdekiler de bu çeşit balıklar yakaladı. En güzel avlar; 4 adet ahtopot yakalandı, bir adet de kepçeyi kullanabilselerdi 60 cm lik bir köpek balığı yakalanmış olacaktı. Son anda kurtuldu. Av turu oltaların karışması, sürekli yer değiştirilmesi ve oldukça verimsiz olması sıkıcı bir hal almaya başladı. Son durağımızda yaklaşık 1,5 saat vuruş bile alamadık ve limana geri döndük. Sonuç olarak, çok yorulduk, uykusuz kaldık ama çok şükür elimiz boş dönmedik. Böyle bir tura büyük ihtimalle bir daha katılmam. Düşünenlere de tavsiye etmem. Gene de gidenlere rast gele
Günaydın. Hemen hevesiniz kırılmamalı bence. Her avdan bol balıkla dönmek istemek yerine balıkçıdan balık alınması daha iyi olmaz mı? Burada önemli olan öncesinde ki tarifsiz avlanma isteği ve heyecanıdır. reeling Formdaki arkadaşlardan birinin imzasıydı sanırım. "Avcı 40 gün taban eti yer, 1 gün av eti" Durmak yok ava devam Sağlıcakla kalın
Kötü geçmesine üzüldüm. Bende kalabalık tekne organizasyonlarını pek tercih etmiyorum. Tabi tüm turlar böyle değildir de, gene de şüpheyle bakıyorum. Rastgelsin...
Günaydın, teşekkürler. Hevesim kırılmadı, sadece bu tür kalabalık turlara tekrar katılmaya sıcak bakmıyorum. Ayrıca Yasin arkadaşımıza teşekkür ederim. Onun tavsiyeleri baya işimize yaradı. Yoksa ilk avımız işkenceye dönebilirdi.
En çok üzüldüğüm yanımdaki arkadaşımın siftah bile yapamaması. Çok söylediler katılmayın diye. Hatta anlattıkları olumsuzluklar harfi harfine başımıza geldi. Dinlemedik acemi hevesi ve sabırsızlık. Bir tık tecrübe kazandığımız için mutluyuz
Kulaklarım çınlamıştı, demek ki bu konuda çınlatmışlar Hocam geçmiş olsun ve tebrikler Sanırım gittiğimiz tekneler farklı, bizim tekne Çeşme merkezden kalkmıştı ve durduğu yemci vs çok pahalı değildi ayrıca gün boyu çay ücretsizdi, oltaların karışması ve büyk balıktan ziyade küçük ama çok balık olan yerlere gidilmesi bu tip teknelerin en büyük handikapı, ben bile bile gitmiştim çünkü uzun zamandır ellerim paslandığı için ellerimin pasını gidermek amacı ile gitmiştim. Ancak her ne kadar bu organizasyonlar daha ucuza gelmiş olsa da bundan sonraki tekne organizasyonum 4-5 kişilik küçük teknelerle olur, en azından yer değiştirme konusunda sıkıntı yaşamayız, takım karışmaları vs. daha az olur. Senin için tecrübe olmuş, benim her kötü tecrübeden sonra söylediğim bir sözüm vardır "iyi ki gelmişim, bi daha gelmem " sonraki avlarının daha bereketli olması dileklerimle
Bu tür avları sanırım bir kez yaşamak gerekiyor bir daha gitmemek için Ben 6 yıl önce gitmiştim koca gün 4 adet isparoz yakalayabildim. Adı balık avı ama aslında tekne turu...
Evet resimlere tekrar bakınca farklı tekneler olduğunu anladım. Biz iyi kazıklandık. Ama en azından boş dönmedim. İyi tecrübe oldu. Bir daha gitmem
Selam kalabalık tekne turları dediğiniz sorunlara gebe olmakla beraber dibin bolca yemlenmesi nedeniyle kimi zaman bereketli sonuçlarda doğurabilir . Bende kendi ufak mutevazi teknemle vip tarzı balık turları yapmaktayım .Balık turu dediğime bakmayın aldığım ücret %80 oranında masrafa gidiyor zaten Benimde maksadım balığa giderkenki masraflarımı azaltmak.. maksimun 4 kişi almakla beraber sonuç veren meralarımı paylaşmaktayım . Karagöz , Sargoz , Cupra , Mercan - Bu aralar orta sudan amaçlanırsa kovayla uskumru genelde misafirlerimin avladığı balıklar. Bereketli avlar dilerim
İsim vermek etik olmayabilir. Bu konuda bana çok tavsiye geldi. Tavsiyelere benim gibi kulak asmayan gider tecrübesini alır gelir