04-02-2013 çanakkale lüfere doydu

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında mustafaonur tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. mustafaonur

mustafaonur mustafa onur

cihan sarı ve mustafa güney kardeşimle lüfer peşinde koşmamızın meyvesini bugün aldık.her gittiğimizde ya bikaç tane yada başkaları balık alırken boş döndüğümüz oldu.habire takipteydik,nerde balık çıkmış nerde hareket olmus devamlı telefonlaşıyorduk cihanla,saholsun gece-gündüz demedi aradı.avın zevki cihan ve mustafa gibi azimli arkadaşlarla balığa gidince daha bi keyifli oluyormuş.bu sabah saat 05.00 da meraya vardık balık 06.00da sahteye binmeye başladı daha sonradan erhan acar arkadaşımızda guruba dahil oldu keşke cihan ve erhan erken ayrılmak zorunda kalmasalardı,tek üzüntüm cihanın balık keyfiyle yaptığı satand up gösterisinden mahrum kalmak oldu :) cihan şov yaptı resmen kısa kalmasına rağmen.günün bombası balıklar sudan yarısı çıkmış sahtelere bile çatır çatır atladı.her atış balıkla döndü nerdeyse
    bizi gören tüm kale at çek ekibi meraya hücumu görülmeye değer bir cümbüş.hiç sorun yaşanmadan balığa odaklanmış bir şekilde kimse kimseyi görmedi,bugün herkez lüfere sarıkanata doydu çok şükür.tek sorun misinaların dolasmasıydı :) meradan bende saat 2 gibi ayrıldım akşam üstü baktım hala balık alıyorlardı,böyle bişeyi buzamana kadar görmedim inşallah devamıda gelir.daha anlatılacak çok ayrıntı var biliyorum ama yorgunluktran gözlerim açılmıyor.en iyisi sizi fotolarla başbaşa bırakmak

herkeze böyle av nasip olması dileğiyle

kullanılan ekipmanlar
    kamış:shimano catana bx 2.70 10-40 atarlı
    misina:asso high tenacity 35lik misina(atış esnasında misina patlaması sonucu max rapim gidince sardım memnunum)
    makina:Shimano SOLSTACE 4000FI
    sahte:sahte kutumdaki tüm sahtelerle balık aldım ama favori sahteleri aşağıda belirttim

ortalıkta kimse yokken cihan sarı kardeşimle

bugünün efsanesi bu kerata oldu balık dipteyse karpuz sahtesi iş yaptı

balık yükselmişse 1. sırada ki a 64 kodlu şahane iş yaptı

bunlarda daha önceki yemli avından resimleyebildiklerim.

2. rapalacikral

rapalacikral ali

çok rapor gördüm
    böle lüferi ilk defa gördüm
    zaman çanakkale zamanı
    yükleninnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn:D

helal olsun tebrikler
    akın varmış belli

3. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Tebrikler Mustafa bey, son derece bereketli bir av olmuş.Maşallah Çin ordusu gibi dizmişsiniz dişlileri, boylarda gayet güzel...:)

Ancak bu balıkları kaç kişi aldınız, zira limitleri zorlayabilecek bir av olmuş.Sayabildiğim kadarıyla 80 civarı balık var sanırım :rolleyes:

4. Chaosad

Chaosad Levent

En İyi Avı:
    Levrek, 4.880 gr
    Bu güzel avınız için sizi ve arkadaşlarınızı tebrik ederim, maşallah çok bereketli bir av olmuş ayrıca ayrıntılı raporunuz içinde teşekkür ederim.Erhan kardeşimin raporunada yazdım pekçok amatör avcının hayali olan bir gün geçirmişsiniz inşallah devamı olur ve bizde güzel raporlarınızı okuruz.

Fakat umarım kişi başı limitleri aşmamışsınızdır.Görüntüdeki balıklar oldukça fazla ama bu konuda duyarlı davrandığınızı düşünüyorum umarım yanılmıyorumdur.Bu kadar bereketli bir avda durmak gerçekten zor olabilir ama bizden sonraki kardeşlerimizinde bu sevdayı tatmaları için tüm amatör avcılar duyarlı olmalıyız.

Rastgelsin tekrar tebrikler!

5. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    Muhteşem av, kimbilir ne keyifli olmuştur, sahtelere de bayıldım.. tebrik ederim :clap2:

6. zafdem

zafdem zafer

Favori Kamış:
    SHIMANO SPEEDMASTER AX 14-40 GR
    Favori Makine:
    SHİMANO EXENCE 4000S-BB-daiwa cartate 2510PE H -daiwa cartate 3012H
    En İyi Avı:
    3.5 kg akya
    mustafa bey tebrikler;
    eminim çok güzel dakikalar yaşadınız, keşke sizden sonra ki nesilede biraz balık bıraksaydınız..:(
    gerçek balıkçı; bu kadar bollukta ihtayacından fazlasını geri bırakan, kişi başı limitleri bilen balıkcıdır diye düşünüyorum...
    tekrar tebrikler...:confused:

7. timursen89422

timursen89422 timur

bizde izmir kıyılarına lüfer gelsede tutsak diyoduk ama zor gibi...(çanakkale geçilmez sözü lüfer içinde geçerli galiba) :D :D :D azcık aşağıda gönderin yahu:) tebrikler bereketli bir av olmuş

8. çetinusta

çetinusta çetın usta

Favori Kamış:
    şeytan oltası
    Allahtan yorulup da akşama kadar devam etmemişsiniz .

9. hmrjr1990

hmrjr1990 Çağatay

Favori Kamış:
    Daiwa Crossfire 10-40 2.70 MH
    Favori Makine:
    Shimano Exage
    En İyi Avı:
    6KG sazan
    bizim buralarda bişiycikler yok :D tebrik ederim

10. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Fury Caster ,L.Effe SeaMaster 4,20 Surf,ProCatch CS Ultra-2.40;Protackle FW-TS 3.60
    Favori Makine:
    Penn Affinty 7000, Okuma Avanger 30b
    balıkcı tezgahından mı çekildi bu foto :D tebrikler..

11. kutxlay

kutxlay Kutlay

bu kadar balığı nasıl yiyeceksiniz :D

12. werus59

werus59 Murat

Favori Kamış:
    Shimano Catana CX spinning
    Favori Makine:
    D.A.M QUICK SLR SPIN 530 FD
    En İyi Avı:
    42 cm*Lüfer
    Tebrikler doğrusu..Akını tam tutturmuşsunuz bu sefer :) Afiyet olsun.Yanlız benimde gözüme fazla gözüktü bü balıklar.Biraz daha dikkat arkadaşlar.
    Rastgele

13. balikci_82

balikci_82 nusret

Favori Kamış:
    okuma salina 4.20 3 parça
    Favori Makine:
    daiwa windcasst
    En İyi Avı:
    #direnlüfer
    tebrikler istanbulda yokları oynuyoruz sizi tebrik ederim..

14. Ersin1903

Ersin1903 Ersin

Favori Kamış:
    Okuma Salina Surf 4.20 / Okuma Salina Sea Spin 2.85mt
    Favori Makine:
    Ryobi TT Power 8000 / Tubertini Plus 6000 / Okuma Inspira 40
    Baya bereketli bir av olmuş tebrik ederim, tam akını yakalamışsınız sanırım...

15. exape

exape alirıza

Favori Kamış:
    Vega Potenza , Italcanna Futura ,FF Fury Caster,Okuma V-System 2,40 10-30
    Favori Makine:
    Shimono Bullseye 9050 XT ,Daiwa Tournament z45 , Shimano Engetsu C3000HGMS
    En İyi Avı:
    Lüfer,palamut 1,8 kg.
    Yav dostum ne desem bilemiyorum. Bu raporları koymayın buralara. Şimdi biz neyapacaz gidecez 3-5 tane balık yakalayacaz bunun raporunu nasıl yayınlayacaz. :laughing: Tebrik ederim tüm ekibi. Maaşallah balığı gerçek anlamda boğmuşsunuz. İlla bize bir Çanakkale çıkarması yaptıracaksınız. Elleriniz dert görmesin.:clap2:

16. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Rapor sahibi arkadasa avi kac kisinin yaptigini sormak isterim. Gorunuse bakilirsa iki veya uc kisinin yaptigi bir av. Sayet oyleyse, limitlerin asilmis olabilecegi anlasiliyor.

Dolayisiyla tebrik etmekten ziyade elestirilmesi gereken bir rapordur ve kaldirilmasi (en azindan fotograflarin) gerekir.

Av 5 - 10 kisiyle yapilmis ve limitler asilmamis olsa dahi, bu kadar cok sayida luferin resimlenmesini amator balikcilarda "skor hirsi" ve "nispet" cagrisimi yapmasi sebebiyle dogru bulmuyorum. Bu gorusumu gecmiste benzer raporlarda belirtmistim.

Once rapor sahibi arkadasimiza avci sayisini soralim, ardindan da konuyu forum yonetiminin bilgisine sunmus olalim...

17. sorsana

sorsana Tolga ER

Favori Kamış:
    Mayasıllı kamış
    En İyi Avı:
    600 gr-Çipura
    Bilgilendirmeniz sayesinde bu akşam üstü 8 adet sarıkanat aldım.5 adet de kaçırdım.17:00-18:30 arası.Remixon kaşık iyi iş yaptı.Sanırım ne atsam alacaktım.Görülmemiş bir akın.

18. PEHLİVAN

PEHLİVAN mehmet

Favori Kamış:
    SHIMANO, BROWNİNG, LİNAAFFE, DAİWA, CARMORAN
    Favori Makine:
    Daiwa emblem pro 5000,RYOBİ,spro
    En İyi Avı:
    KIRLANGIÇ 3,5 kg
    Belki doğru söylüyor olabilirsiniz kişi başı sayıyı ve limitini sormak lazım,Yalnız youtub'ede zıpkınla levrek avlarına baktığımda levrek leri sürüyle yakaladıklarında 4-5-hatta 8 kiloluk levrekleri katliam yapan zıpkıncılarada aynı tepkiyi vermek lazım:mad: :mad: hadi bunlar lüfer;) yani en ufak gır gır motorunun tuttğunun 1000%1 i yani bu aarkadaşlar belki 10 yılda bir yakalarlar Keşke herkes haddini ve limitlerini bilse ne nesli tükenen balığı tutsa nede minnacık parmak ucu kadar kıraçayı bile yiyecek kadar cani olmasa:( nede daldıklarında levrek sürülerini gördüğünde 10 u 20 si demden vurulan koca koca levrekler gibi:mad: :mad: :mad:

19. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Tepkimiz amator avciligin tadini kaciran herkese... oltaydi, zipkindi degil mevzu...

20. silent01

silent01 Erhan Açar

Favori Kamış:
    Shimano Alivio CX 270 Spinning, Okuma V System 2.40 10-40gr, Shımano Alivio TeGt 30-60 Tele Spin
    Favori Makine:
    Shimano Sonora 2500 FC, Shimano Hyperloob 4000FB
    İstediğiniz kadar skor hırsı ve nispetli olun, balık olmayınca eli boş dönersiniz.
    Tıpkı mustafa abi ve benim yaklaşık son bir aydır olduğumuz gibi.

Ayda yılda bir kere denk gelinen bir akında bu kadar balık alınması ile bir ay boyunca günlük 3-4 balık alınması arasındaki farkı söyler misiniz bana?

Zira bizler günlük olarak balığa gidip yaklaşık 3-4 saat aralıksız at-çek yapan insanlarız.

Ayrıca burdaki akını görüpte, ya ben 5 tane aldım limitimi aşmayım diyecek adam değil bu forumda, yeryüzünde yoktur, burda kimse kendini kandırmasın.

Bende aynı gün mustafa abinin yanında 25 tane aldım, çok erken ayrılmak zorunda kalmasaydım bende akşama kadar dururdum belki 100 tane de alırdım.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.