dayımla 10:00 gibi üsküdarda buluşup biraz çapari atıp çektik ama gümüş bile yoktu ortalıkta. bir an gözüm karşı kıyıya ilişti. gel dedim köprüye gidelim yemli istavrit tutarız üç beş tane muhabbetti falan vakit geçer akşamı ederiz. yok çok kalabalıktır yok öyledir yok böyledir gel ortaköye gidelim dedi. eyi dedim hadi öyle yapalım. motorla beşiktaşa geçtikten sonra yürüye yürüye ortaköy caminin oraya geldik. caminin sağ tarafında kalan bölümde tek bir kişi çapari atıyordu ama zaten evde canı sıkıldığından gelmiş oda. ne yapsak ne yapsak devam edelim dedik ve kuruçeşmeye kadar yürüdük. baktık ki 2 3 kişi yemli mezgit tutuyor bizde açtık oltaları. dayımın çapariye ilk seferde bir mezgit geldi onu yem yapıp saat 13:00 dan 19:30 a kadar birer ikişer mezgit tuttuk. çapariyi yemleyip atmamız benim şansıma oldu. iki tanede sardalya çektim. haydin herkese rastgele... reeling ahanda balık geliyi hooked şeyyy göbek değil o türk kası türk kası dayım "ulen dee nerelerden yürüttünüz bizi eşek sıpaları!" bakışı atmış resmen :laughing: ve dönüş yolu...
nam-i diger indir bindir mekani kamisi savurmaya hacet yok oldugu yere indir. tebrikler furkan kopruye gitmeyim o mekani seçerek en iyi karari vermissiniz. ozellikle bu boy mezgitler için kostekler kalin misinadan yapilirsa ( 0.35 gibi ) av esnasinda rahat edersin.
Tebrikler Furkanım, az da olsa aldığınız balıklarla sezon açılışını yapmışsın, artık bundan sonra verimlilik yukarı doğru bir trend içinde olacaktır. Avların daim ve bereketli olsun, rastgele
abi cidden ne kadar derin orası ya sağol aykut abi abi ısınma turlarındayım kısmetse nisan 15den sonra çok çok güzel avlar yaparız hep birlikte
sevgili furkan çok güzel bir av olmakla beraber kareler çok samimi ve tatlı olmuş,laf aramızda mezgitler harika ,banada balık tutmayı 6 yaşındayken heybeliadada doktor olan dayım öğretti,bu dayıların balık aşkı bizlerede bu sevgiyi kalbimize parselledi.. sevgiler
Benim böyle dayım olsa, dünyayı omuzlarım dünyayı. Maşallah, harikasınız. Can-ı gönülden tebrik ederim Furkan.
sağolasın abi dayımla aramızda 3 yaş var. benim bu balık sevdam senin gibi 6 yaşımdayken başladı. o zamanlar sandalla açılırdık annem babam ben üçümüz. el oltasıyla istavrit tutardım hala hafızamdadır elimdeki misinaya tıkır tıkır vuran istavritler... sağol cengiz abi de ne bu resmiyet abi çok sağol yürümeseydik o kadar gezmek güzel olabilirdide tabana kuvvet olunca o kadarda güzel gelmedi bana çok teşekkür ederim nuri abi