İstanbul'da zargana için en iyi zaman eylül ayının ikinci haftasıdır. Bu sebeple uzun zamandır balığa gidememeninde verdiği bir özlemle sabah namazından sonra, avlağımda yerimi aldım. Daha ilk atışımda bir adet zarganayı kıyaya çıkardım. Fakat daha sonraki denemelerimde sadece bir adet daha alabildim. Şunu söylemeliyim ki artık kıyılarımızda ya zargana azaldı yada deniz biraz hareketliydi fazla bir şey tutamadım. Ama yinede güzeldi sabah saat 06.00 da başlayan avımı 08.00 da sonlandırarak eve döndüm. Uzunca bir aradır balığa gitmememe rağmen yılgınlık yok, heyecanımda da bir eksilme yok dolayısıyla sezon açılır açılmaz aynı tempoda devam edeceğiz. Özellikle hasan& hüseyin abilerime ve herkese selamlar.
merhaba hayır zarganalarda azalma yok son bir kac seneye oranla patlama var bu sene.... zargana cok var bu aralar bilginize.
Tebrikler Ferit Hocam zargana sezonunu açmışsın. Özkan'ın dediği gibi bu sene özellikle karadenizde anormal miktarda zargana gözleniyor. Bu balıklar Marmara'ya boğazdan girmeye başlamadı daha. Deniz suyu sıcaklığı normal değerlerine düşünce zargana da kıyılayacak. Bu sene balık bol olacak inş.
bende yanlış duyum almadıysam kulelide dün güzel zargana almışlar. ben bu sene bir zargana avı yapamadım. tebrikler ferit bey..
Kullanılan yem... Zargananın kuyruğundan ince bir dilim kesip onu genelde iğneye takarım. fakat elimde zargana olmadığı için birinci tuttuğum yavru olan zarganayı silikonla aldım. İkinciyi ise yarunun kuyruğundan hazırladığım yemle aldım.