04/ekim/2009 lüfer Avlarımız sürüyor (ALİCO)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında ALİCO tarafından paylaşıldı.

1. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    yer: Sarayburnu
    Yem : Zargana yaprak.
    takım uzun olta
    balık:Lüfer.
    derinlik : 22 mt :13 mt aralığı
    El oltası :0,80 maxıma
    beden 0,35 T-1
    Katılan sayısı : 4 kişi

2/2 tebliğe uygundur.(48 balık* 0,400 gr olsa 19,200)

Dunku av bereketlı geçmişti ve bugun dahada guzel olacaktı. cumartesi gecesı havaya baktığımda çok çok bulutluydu ve Ay kendını bulutlasın arkasında maskeleyecektı ve zarganaların tutulmaması için hiçbir neden yoktu. o zaman denizle beraber başladık saat:20:00 sularında zargana avlamaya. ve yeteri akdar yem topladıktan sonra saat 00:00 sularıydı. ve tekneyı akıntılı bir yere demirleyerek liman içinde daoğru eve sabah erken gitmek gibi bir derdimiz yok nasıl olsa. balık geç geliyor. ve 6,30 gibi arkadaşlarla limanda buluştuk.
    bugun biraz kalabalığız. 1 yıl sonra kutsal Kaptanda aramızda. canlı zarganaları biraz da onun için süzdüm zaten. epeydır gelmemişti balık tutturmak amacıyla. ve kahvaltılar çaylar nescafeler şunlar bunlar derken 8 gibi sudayız.

Zarganayı 2 ye böl aynı taktık suya. kafasız yaprak tekneyı yurutmeden aynı kıyıdan balık tutar gibi. at aşağı bekle yem diplesin balık üstünde. dün çok güzel balık yaptı yine toplamda 48 balık geldi. herkes mutlu bir şekılde avdan ayrıldı yarın yanı 5 ekımden ıtıbaren avlara ara verıcem yoksa. yorgunuktan teknede baş üstünde bayılıp kalacağım. ve mola dedık. tekneyı temızledık bakımlar yapıldı. ve beklemeye başladık ne zaman özlersek o zaman balığa çıkacağız. tabi rahat durursak.

Ayrıca bir balık geldi oltaya tasmaladım. tasma tuttu. fakat takımı bas bas bas aldım yukarı kadar. kurşun luğu aldım. ve kurşunu tam kesmek üzereyken balık boşladı. ne olduğunu dahş göremedik iyiki görmedik diyorum. lazer kesim iğne çok iyi çalışıyor ilk tasmada tamam hiç fire verdirmemişti ama bu balık daha kendını göstermeden gitti. iğneden kurtulup tahmınımce bi 6-7 kg lık bir balıktı. olsun nasıl olsa aynı meradayız bu sefer o kazandı. bir dahakıne bakıcaz artık..

2. max cavalera

max cavalera murat

Favori Kamış:
    x_treme-okuma cedross
    Favori Makine:
    okuma px pro..okuma cd 65
    En İyi Avı:
    kofana 3 kg şile acıklarında....palamut ve torikler Büyük beyaz.(70cl)
    rastgele.dün bende avdaydım.sonuc 2 lüfer 1 vanoz 2 kilo cınekop.guzel bir rapor olusturacagım bugün

3. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Selam abi tekrar tebrikler. 6-7 kg.'lik bir lüfer miydi kaçan?? Görmedik diyorsun da ne olduğunu tahmin etmişsindir diye sordum.

4. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    ihtimalen dostum. ama 0,80 misinayla bastım yukarı kurşunluğu aldım zaten o noktada gitti. iyiki balık kendını gostermedi. İri bir lüfercik zannediyorum. tarzı lüfer tarzıydı oltada. ama dedım oğlum kepçeyı hazırla tamam dedi ancak. bedenden korkum yok bas bas ah o kurşunu alırken içeri atma hareketi yokmu işte o an gidiyor zaten balık genelde. kendını gosterse zaten bıçak hazırdı kurşunluğu kesecektım ancak yetmedi gayretımız. olsun ben onu yakalarım nasıl olsa. oda burda bende. zaten zarganayı 1 kerede ambarlamış komple. takımın kopmadığı tek tesellimiz oldu

5. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    tebrikler aliço abi..:)kaçan balık büyük olur demişler:D:D:Dama birdahakine livarında olur inşallah..:)

6. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Koralcım ben bastım yukarı kadar. kaçırmadık. bu sefer musaade istedi. tamam dedık ama o balık muhtemelen tek değil. olamazda nerde yemleneceklerini nereye yaslanacağını tahmın edıyorum. Oda burda bende burdayım alıcam onu yukarı. şimdilik güzel vedalaştık. ama görüşmek üzere dedım giderken.

7. AHESTE

AHESTE NİHAT ÇITAK

Usta 4x4 av olmuş tebrik ederim devamını dilerim.Dün bende teknenin yıllık
    bakımını bitirdikten sonra saat öglen 15.00 gibi suya attık ve 1.saat kadar
    palamuta baktım balık gelmedi.Hafta sonunu beklemeye başladım hayırlrsı bakalım.
    Saygılar

8. jq3800

jq3800 mithat

Favori Kamış:
    fındık çubuğu :)
    En İyi Avı:
    ???
    usta tebrikler kuzuları livara doldurmuşsun yine ellerine sağlık kaçan balık baya büyükmüş usta maşallah 1/0 malup bitirmişsin ilk yarıyı inşallah ikinci yarı alırsın trofeyi saygılar

9. alper.bjk

alper.bjk alper saglam

Favori Kamış:
    shımano
    Favori Makine:
    shımano ultregra 5500 xsb
    En İyi Avı:
    kızım nehir
    hocam tebrikler

10. alper.bjk

alper.bjk alper saglam

Favori Kamış:
    shımano
    Favori Makine:
    shımano ultregra 5500 xsb
    En İyi Avı:
    kızım nehir
    koral kardesim nerde dun aksamki(pazar aksam ki av resimlerimiz):D

11. balık kurdu

balık kurdu ercan

En İyi Avı:
    4 kilo civarı kofana
    tebrikler usta. hadi şimdi palamutlarda sıra :)

12. fatih2607

fatih2607 Fatih ÖZTÜRK

Favori Kamış:
    Silverstar Elegance 360
    Favori Makine:
    CORMORAN BIG BEN 7Pi 5000
    En İyi Avı:
    Sargoz 1050 gr. Eşkina 1350 gr.
    Hergün sitede ilk sizin av raporlarınıza bakıyorum. Sizin ve sizinle birlikte avlanan arkadaşlarınız ile uyumunuz harika, lüfer avlama konusunda uzmanlığınız ortada, Tekrardan tebrik ederim.

13. uccrow

uccrow Ugur Can

Favori Kamış:
    daiwa sam fisher procaster 2.70 m
    En İyi Avı:
    turna 95 cm
    Yakinda lüferler seni kara listeye alacaklar Alico :) Kacan balikdan daha iyisini yakalayip burada yayinlayacagina bahse girerim :)

14. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Uğur üstadım çok teşekkürler.

yada benı bir gece tek olarak sıkıştırıp hepsi birden tekneyle beni yiyecekler. ıssız bir köşede. evet o balıkla ilgili bir randevumuz var bugunlerde bıraktım onları rahat rahat hareket edebilirler. hayırlısı bakalım.

15. Hkirca77

Hkirca77 Hasan

..ALİCO üstad ım biz hem c.tesi hem pazar Karaköy den sarayburnu nun
    tam karşısından kıyıdan surf kamışla sallamamıza rağmen hiç bir şey yoktu
    biz değil hiç kimse de Tık bile demedi..Sizce kıyıdan halen balık tam randımanlı
    başlamadı mı ne dersiniz.:confused:

16. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Kıyılamadı ancak arkadaşlar adres biraz yanlış gibi. akan balık geçip gitmiyor meralıyor. ve meralarda kalıyor. üst tarafa değil alt taraflara bakmak lazım. garantı dıyorum zeyporttan yeşilköye kadar balık var hemde 5 metrelerden itibaren kesin var. balıktan dönünce o meraları boş bırakmayıp bakıyorum sureklı bir iki balık geliyor.

Olmayışının nedeni. yem balığı dediğimiz balıklar takip ettiğim kadarıyla sürekli 11 metrele ile 12,5 metreler aralığından akıyor. ve kıyılara baktığımda kanalda maalesef yemi yok. eğer çinekop ve kraçe kıyılarsa o zaman yaslanacaktır kıyıya ama kreçede yok maalesef...

17. nihatkr

nihatkr Nihat

Favori Kamış:
    Kesinlikle El Oltası :) ve TELE SURF 4,20 MT 150 GR
    Favori Makine:
    RYOBI ECUSIMA 8000Vi MAKİNE
    En İyi Avı:
    Bir yakalayabilsem
    Tebrikler. Balıklar süper. Ellerinize sağlık.

18. Hkirca77

Hkirca77 Hasan

..Anladım Üstad ım teşekkürler..Marina dan deniyelim bakalım bu hafta
    neler olucak..Tabi girebilirsek :)

19. miryana68

miryana68 Cengiz Yalçın

bravo tebrkler üstadım. Bir tatlısu balıkçısı olarak bayıldım anlatmanıza yanlız şu kurşunu kesme olayını anlayamadım.

saygılar ve iyi avlar

20. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    zeytinburnu mermerkuleden bakırköye doğru yapılan denemelerde tek tük alınıyor..bilginize..:)