Merhaba arkadaşlar Yoğun geçen lüfer sezonunun sonuna geldiğimiz belkide bittiği şu günlerde ekiple haftasonu avımızı gerçekleştirmek için dün boğazdaydık. Hava son derece güzel, kapalı ve hafif lodosdu. İlk olarak sahte balıklarımızı takıp çinekopu denedik. 2-3 er tane aldık ama balık tatsızdı, boylarıda ufaktı. Hemen yer değişikliği yaptık. Özenle hazırladığım ördek tüyünden mamül 9 no. iğneli 0.12-0.24 mm. köstekli iri istavrit çaparimi çıkardım. Kurşununu taktım ve gönderdim açığa. Etraftakiler kıraça tutarken ben iri istavritleri ikişer üçer, bazen yedişerli kovama göndermeye başladım. İri balıkları gördüklerinde aaa ooo uuu deseler de donanımları uygun olmadığından menzile eremediklerinden denemekten vazgeçip yine kıraça tutmaya devam ettiler. Rahat bir şekilde keyifle balığımızı tuttuk. Akşam üzeri ise yeterli balığımızı almış, keyfimizi yapmış şekilde evlerimizin yolunu tuttuk. Balıkların bir kısmı bu akşam mangal yapıldı ve yağlılık olarak çinekoptan farkı olmadığı görüldü. Rastgele Takımlar: Shimano Aspire 4.50 surf kamış Shimano PA Fliegen makine 0.12-0.24 mm. 9 no. iğneden ve ördek tüyünden istavrit çaparisi 130 gr kurşun
Tebrikler güzel istavrit almışsınız, özelliklede mangaldaki görüntüsü harikaymış, afiyet olsun:hungry:
Amman amman.!!! Şöyle sağ baştan girip sırasıyla gideceksin. Sıcak-sıcak ve ekmeksiz. Balık, sade balık. Ellerini yakacak, ağzını-damağını. Afiyet olsun Birol.
Teşekkürler İsa Bey.Mangal güzel oldu gerçekten de. Teşekkürler Deniz. Aynen dediğin gibi, kar suyu görmüşler ve çok yağlılar.:thumb: Teşekkürler Şükrü Bey. Şuanki yaprak irilerinden büyük bu istavritler Teşekkürler Nuri Bey. Ben mangalı yapanın hakkı olarak ortadakini götürdüm hemen oracıkta.
Tebrikler Birol. Ördek tüyü ve 9 yada 10 no siyah iğne çaparide vazgeçilmezimdir. Kendi yaptığım takımımla yandakilerin aaaaa, ooooo, uuuh seslerini duymaya alışkınım senin gibi. Yalnız sormadan geçemeyeceğim; resimde görülen ızgara telinin arasına koyduğun balıkların yapışmasını ve teli açtığında da parçalanmasını nasıl engelliyorsun? Sırf bu istenmeyen durum olmasın diye balık için ayrı bir ızgaram var. Bereketli olsun.
Teşekkürler. Teşekkürler Ercan. Valla benimde balık ızgaram o resimde görülen. Klasik kanatlı ızgara. İstavrit zaten pek yapışmıyor da lüfer yaparken hafiften yapışanlar olursa da maşa ile yavaşça ızgaranın arasına bastırıp yapışan kısmı düşürüyorum. Yapışma sorunu olmuyor yani pek bende.