Yine resimsiz bir raporla sizlerle birlikeyim. Bu sefer resim ekleycektim ama doğal şartlar buna onay vermedi. Oktay arkadaşım ile akşam saat 18:15 gibi gemlik iskeledeydik, takım taklavatı topladık,kurduk ve denize saldık 10 dk sonra yağmur düştü. Dedim bu yağmur geçer. Nitekim öyle oldu. 2 sat sonra yine yağmur geldi ama kaçmadık. o yağmur öncesi sadece 1 tane iri bir sardalya yakalayabildim başka tık yok. akşam saat 10 gibi iskeledeki yerimi değiştirdim ve yemli oltamı yine salladım 10 dk sonra ağır bir sarsıntı geldi yavaşça oynattım oltayı ve bu sefer sarsıntı daha çok arttı ve başladım çekmeye. Birde ne göreyim elimden büyük biraz irice bir gelincik. Ümitler yeşermeye başladı... Bir süre sonra yine bir sarsıntı ve yine bir sarsıntı ve az daha büyük bir gelincik... Herkez bana vay iyi balıktı, tadı güzeldir falan nasihatler verirken bir usta geldi bizde tam toparlanıyoruz. Balıkları gördü ve dediki kardeş yanlış anlama ama onlar daha yavru gelincik, ben olsam salarım çünki o balık kol gibi büyüyor, tabatına ters dedi. O sırada deli gibi yağmur bastı. Oktay arkadaşım yine balıkları denize atmak istemedi ama ben hoyt ver len balıkları cani herif onlar denizin hakkı dedim ve elinden alıp denize fırlattım. Bence en doğrusunu yaptım ki sizin fikriniz nedir bilemem. Balık benim için balık tutup karın doyurmaktan daha çok ilk önce zaman geçirilebilecek zekli bir uğraş, hobi. yetişkin ve yeterli sayıda balık tutarsam ancak eve götürebilirim diye düünüyorum... Fikriniz???
Fikrimizi sormaya bile gerek yok mehnur abi, duyarlılığınızdan dolayı teşekkür ederim, inşallah daha büyükleri rasgelsin, kalın sağlıcakla
Daha önce gelincik çok tutttum fakat hiç yemedim. Balıkları suya bıraakmakla en iyisini yapmışsın. Dün akşam bende balıktaydım. ilk defa boru kurdu ile avlandım. Daha önceki akşamlara göre çok verimsizdi.
ilginç bana da boru kurdu kullan daha cok sever balıklar demişlerdi ve bende hiç denemedim ... ama denemekte fayda var gibi uğraşa devam
Balık salarken fırlatarak değil de nezaketle suya iade edilmesi balığın doğal ortamına kazasız-belasız yeniden dönüşü için çok önemli. Mehnur kardeş belki farkına varmadan yazdın ve gerçekte fırlatmamış da olabilirsin, bu uyarı hepimiz için bir hatırlatmaydı. Selamlar.
Boru kurtlarını alırken Cevat beyle kısa bir muhabbetimiz oldu ve denizde ne balığı varsa yakarsın dedi. Öylede oldu avlandığım yerde daha önce mırmıra raslamamıştım dün akşamki eşkinaların yanında 2 tane mırmırda vardı. Bi tek kayabalığına raslamadım
işte doğaya duyarlı bir kardeşim seni canı gönülden tebrik ederim geçen sene kumlanın iskelesinden kalem pil büyüklüğünde kırlangıç avlayanlarla kavga ettim sizlen buraya balık tutmaya gelmemişsiniz katliama gelmişsiniz dedim kızdılar bana avcı dediğin senin gibi olur yakışır sana rastgele kardeşim.