Avın yapıldığı tarih:05.08.2010 Avlak yeri: Mersin Mezitli sahili Av yöntemi: Kıyıdan at-çek Kullanılan Yem: Çeşitli raglou ve tüyler... Yakalanan balıkların cinsi-boyu-kilosu: 2 adet çıplak Aslında herzamanki gibi levrek için kalkmıştım sabah.5.30 sularında avlaktaydım.başladım at-çek yapmaya.1 saaat falan atçek yaptım ama maalesef takip bile alamadım.daha sonra 6:30-07:00 gibi bir hareket başladı suyun üzerinde.balıklar kaçışmaya başladılar.besbelli avcı gelmişti...arada bir benim sahteleri de kovalıyordu,hamle yapmasına rağmen atlamıyordu sahteme.sonra tüy takımını taktım ve gördüğünüz bu balıkları aldım.aslında bunlardan çok daha büyük birkaç tane de kaçırdım...tüy takımlarımında biraz bakımsız olması büyükleri kaçırmama neden oldu...balıklar limitler dahilindedir...
süleyman tebrikler...afiyet olsun...bir şey sormak istiyorum...bu konu ile ilgili kafamda soru işaretleri var...bunlar akyanın küçüğü mü...yoksa ona benzeyen ayrı bir tür mü...bizim buralarda da var bunlardan...ancak balıkçılar bunların akya yavru olmadığını ona çok benzeyen ayrı bir tür olduğunu söylüyorlar...hatta ismi de yalı turnası diye geçer buralarda...
tebrikler güzel av çıkarmışsınız,antalya bölgesinde yalandırma diye adlandırılıyor,yazdığınız saatlerde balık hareketlenmiye başlıyor,kendi avlarım dan ve diğer avcıların raporların dan çıkardığım sonuç,levrek bu aylarda sahteye pek yanaşmıyor,ama balıkçı umudu ya atlarsa saygılar
AKYA YALDERMA Tebliğde boy limiti olarak maalesef 30 cm ve 2 adet olarak verilerek heder olan balıklarımızdandır AKYA. OLtasına gelenlere unutulmaz anlar yaşatır. Doğru atışı yapamayan zıpkıncılara su kayağı yaptırır.
ewet akyanın limiti tebliğlerde 31 cm.çıplak dediğimiz(yalandırma) bu balıkların boy ve limiti nedir acaba?birde sizin gönderdiğiniz fotolarda dikkatimi çekti.balıkların karnındaki çizgilere bakarsak,akyanın çizgisi aşağı doğru hareket yapıyo (kıvrım).diğeri ise yukarı doğru.benim tuttuklarımda akyanınkine benziyo...ama tabi tam olarak ayırt edemiyorum ben...
turgay bey aslında bu balıkların akya olduklarını sanmıyorum ancak yukardaki fotolardaki balıkların karnındaki çizgiler dikkatimi çekti.bir anlara baktım birde benim tuttuklarımdakilerin karnındaki çizgilere...bilemiyorum ama sabah bundan çok çok daha irilerinide kaçırdığımı belirteyim...
Sizin tuttuklarınız akya palazı. Yani yeni boylanmış akyalar. Avınız tebliğe uygun ancak bu balığın 50-60 kg ı gördüğü düşünülürse oldukça ufaklar.
tebrkler süleyman rastgele.mersinde akyanın 2 türü var buda onlardan biri buralarda çıplak diye bilinir
Katiliyorum, cok kucukler, yazik olmus ... Amator balikcinin tebligi kagitta degil, kalbinde ve beyninde olmalidir... teblig maddeleri tabii ki bilinmeli ve onemsenmelidir... fakat esas olan amatorun vicdani olmalidir diye dusunuyorum...
Arkadaşlar araştırdım normal de gerçek akya bu bide anlını ortasında sarı çizgi gecen var sarıkuyruk denen o da başka bir akya türü ama asılı bu ali pasiner bile böle yazmış kitabında