05.11.2014 unkapanı dişli

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında cakall tarafından paylaşıldı.

  1. cakall

    cakall Burhan Sait

    Mesajlar:
    357
    Şehir:
    İstanbul
    Sonunda bu seneki dişli patlamasını yaptık kardeşimle. Takım gezer kursunlu hırsız takım, yem kokmuş hamsi (taze bulamadım akşam üzeri). Dün akşam iş çıkışı kardeşim ile unkapanında buluştuk saay 17:30 gibi oltalar sudaydı. Saat 18:30 da balık delirdi resmen. Kullandığım takım zokalı olmadığı için 10'un üzerine takım patladı malesef ama eşsiz bir keyif aldık. Boy olarak küçük 2-3 tane var ama inanın yaşama şansı hiç yoktu iğneleri mideye kadar yutmuş. Tüm arkadaşlara rastgelsin.

    [​IMG]
     
  2. katilhamsi

    katilhamsi Kadir

    Yaş:
    46
    Mesajlar:
    100
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    LINEAEFFE IM CASTING SURF 390cm 100-250gr
    Favori Makine:
    Okuma Compressa CP 65
    En İyi Avı:
    Gomit
    maşallah tebrikler abi köprüden mi bunlar...
     
  3. cakall

    cakall Burhan Sait

    Mesajlar:
    357
    Şehir:
    İstanbul
    Evet Kadir Unkapanı köprüsü
     
  4. Aret

    Aret Aret

    Yaş:
    47
    Mesajlar:
    3.438
    Şehir:
    İstanbul
    En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Tebrik ederim, bu defa çipura yokmuş ama sarıkanat coşmuş maşşallah :)
     
  5. cakall

    cakall Burhan Sait

    Mesajlar:
    357
    Şehir:
    İstanbul
    Teşekkür ederim Aret. Çipura yoktu :) ama Çipuraları aldığım yerde 3 gündür 24 saat nöbet tutuyorlar sanki oaradan başka yerde yokmuş gibi. Dün akşam güzel zevkliydi. 1kg hamsi ile aldık kardeşimle ama 10 taneden fazla takım patlattık. Kullandığım takım çok iyi iş yapıyor ama zoka veya çelik tel olmadığı için balığın koparma riski çok fazla. Ne yapabilim diye düşünüyorum. Bu işin ustalarından olduğunu düşündüğüm için bana akıl ver. 0.25 misinanın ucunda 2 tane 5 numara beyaz iğne var. Balık istavrite bakmasığı için hamsiile alıyorum zokada da hamsi durmuyor. İlk iğnenin oraya ne yaparsam hem yemin aksiyonunu bozmaz hemde balığın dişi koparmaz. İnce elektrik kablosunun plastiğini 2 cm iğnenin oraya taksam acaba iş yaparmı ? Akşam yapmaya çalışıcam. Başka çaresi varmı dır ?
     
  6. achills

    achills Murat Tunalı

    Mesajlar:
    347
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    El oltası
    En İyi Avı:
    Kofana,kalkan,kırlangıçlar
    Bunun için carbon ip misinalar var.Bende aynı dertten müzdariptim.Özellikle hırsız iğneyi alıp götürüyor baktım olacak değil,carbon iple bağlıyorum hırsızı.Kolay kolay alamıyor iğneyi...
     
  7. Aret

    Aret Aret

    Yaş:
    47
    Mesajlar:
    3.438
    Şehir:
    İstanbul
    En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Sevgili Burhan, zokacılık işi bir sanat, bu sanatı da bilenler gitgide azalıyor. Eski ustalar İstanbul'un suyuna akıntısına göre çok çeşitli kalıplar yapmış, zokalar dökmüş. Tekneden kullanılan ayrı, kıyıdan kullanılan ayrı, istavrit için olan ayrı, hamsi için olan ayrı. Günümüzde hazır satılan zokalarda bu detayları bulmak mümkün değil. Dolayısı ile yaptığımız bu tür avlarda kendimiz bir şeyler geliştirmeye çalışıyoruz. Senin yaptığın av türü ise köprüden sallandırdığın için kıyı avcılığından çok tekne avcılığı kapsamına girer.
    Bence hamsi yerine istavriti deneyin derim. Böyle bol balık istavrite de aynı şekilde geliyor. Tabii yem bütün değil yaprak takılacak. Balık yemi daha zor alıyor ve kesemedikçe daha istekli saldırıp yakalanıyor. Hamside tek şansın var aldın aldın, yoksa yem dağılıp gidiyor.
    Hamsi takacaksan onun zokasında hırsız iyice uzun olmalı, yani diğer iğneyle arasında mesafe olmalı. Tabii bu iş için 5 numara iğne çok küçük biz 1 filan kullanıyoruz, böylece balığın dişi misineye ulaşamaz. Zoka iğnesi hamsinin çene altından geçirip çevirerek kafasının en sert yerine, sarkan iğne de kuyruğa yakın bir yere batırılıp iyi bir duruş sağlanıyor.
    Yem olarak yaprak istavrit kullanılacaksa 3 numara hırsız daha yakın duracak şekilde verimli av yapmak mümkün.
    Zokada çelik tel işine hiç girme derim, yem kütük gibi duruyor gelen vuruşlar %80 gibi oranda azalıyor. Telin bağlandığı yeri geçemediğin için yemi zokaya kadar yürütemiyorsun emanet gibi duruyor, kesinlikle önermem.
    Kendi takımında ısrarcı olacaksan 5 no iğne ve 0,25 kombinasyonu gerçekten çok riskli. Çinekopun dişi bu iğneyi geçer ve misineye değdiği gibi keser. Ya alttaki iğne nosunu en az 2 numaraya çıkartabilirsin ya da çift kat 0,30-35 gibi kalın misine ile bağlayabilirsin. FC kullanırsan bu kalın misinelerin görünme sorunu da kaybolur. Rastgelsin.
     
  8. cakall

    cakall Burhan Sait

    Mesajlar:
    357
    Şehir:
    İstanbul
    Birde onu deneyeyim. Balık varken bağlamak eziyet. Hazirda 5 tane vardı ama balık saldirinca birde iki kisi olunca yedekler yetmedi.
     
  9. talip yeşiltepe

    talip yeşiltepe talip yeşiltepe

    Yaş:
    47
    Mesajlar:
    158
    Şehir:
    İSTANBUL
    hocam bencede iğneyi 3 numaraya çıkartırsan takım çok daha uzun ömürlü olur.(nacizane tavsiyem) hem daha ufak olan balıklarında yakalanma şansı en azından azalır.tebrikler bereketli olsun her zaman
     
  10. skoylu

    skoylu Serdar KÖYLÜ

    Mesajlar:
    7.941
    Şehir:
    GEBZE
    Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Delikli iğne ve rezistans teli kullan.
     
  11. cakall

    cakall Burhan Sait

    Mesajlar:
    357
    Şehir:
    İstanbul
    Aret verdiğin bilgiler için teşekkür ederim. Eskiler başka onların saçının teli (en azından kendim için söylüyorum) olamam. Bilgim harici her türlü taktiğe takım vs tavsiyesine elimden geldiğince rağbet ederim. Balık boğaz bayağı bol Unkapanında haftada 2-3 gün yapıyor onada denk gelirsen alıyorsun. Elimden geldiğince değişik şeyler yapmaya çalışıyorum. Balık bol uçana kaçana saldırıyor. Ama ben bu sene uçana kaça saldırdığı döneme denk gelmedim. Rapordaki balıkları aldğımızda etraftaki kişiler (benim olduğum bölgede) 8-10 tane aldılar. İstarite hemen hemen hiç saldırmıyor. Yaptığım gezer kurşunlu takımı istavrit ile kullandım vuruş alamadım. İğneyi 2 numara kullandım mantalı asansör olmadığı için ileri fırlatırken hamsi dağılıyor. en son 4 numara iğnede randıman aldım. Misinada da 0.25 de verim yapmaya başladı. Köprüden gelen hemen hemen tüm raporlardaki balıklar gündüz çapar ile alınıyor. Çalıştığım için gündüz gitme sansın sıfır. Dün aklam 15 tane beden hazırladım. Bir kaçını biraz değişik yaptım1. iğneye 2 cm lik ince elektrik kablosunun dış kısmını tulum çıkartıp yerleştirdim. Deneyecem bakim randıman alabilecekmiyim. Allah nasip ederde randıman alırsam takımın resmini çekip yayınlayacağım.
     
  12. cakall

    cakall Burhan Sait

    Mesajlar:
    357
    Şehir:
    İstanbul
    Aslında problem hırsızda değil. İlk iğnenin oradan kapıp direk 2 iğneyide götürüyor. Carbon ip ile hiç takım yapmadım ama deneyecem nasıl bağlandığını öğrenim kaçarı yok bağlayıp çantaya koyarım muhakkak lazım olur. Teşekkürler.
     
  13. cakall

    cakall Burhan Sait

    Mesajlar:
    357
    Şehir:
    İstanbul
    Deneyeceğim teşekkürler.
     
  14. cakall

    cakall Burhan Sait

    Mesajlar:
    357
    Şehir:
    İstanbul
    Teşekkür ederim.

    syg,
     
  15. tarvas

    tarvas TALHA ARVAS

    Mesajlar:
    756
    Şehir:
    İSTANBUL
    Favori Kamış:
    OKUMA V SYSTEM 9 2.40 (10-40 GR), SİLSTAR 4.20 SURF
    Favori Makine:
    OKUMA RTX 40S, RYOBİ EXCUSİMA 8000Vİ VE 4000Vİ
    En İyi Avı:
    LEVREK 1 KİLO, ZARGANA, 40 CM TURNA
    Arkadaşlar Değerli Bilgiler ve paylaşımlar için teşekkürler,

    emeğinize sağlık diyelim.
     
  16. 2ncay

    2ncay tuncay

    Yaş:
    40
    Mesajlar:
    75
    Şehir:
    istanbul golaz
    En İyi Avı:
    13 kg sazan ve lüferler
    Tebrikler galata da aynı verim olurmu sizce.
     
  17. cakall

    cakall Burhan Sait

    Mesajlar:
    357
    Şehir:
    İstanbul
    Galataya gitmiyorum. Ama öğlenleri bazen geçiyorum kovalarda dişli mevcut.
     
  18. Aret

    Aret Aret

    Yaş:
    47
    Mesajlar:
    3.438
    Şehir:
    İstanbul
    En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Rastgelsin Burhan, balığın her yerde huyu suyu ayrıdır. Ben köprüde hiç avlanmadım, oranın da yöntemleri ve balığın davranışı farklıdır eminim. SOn olarak bir iğne önereyim, bulursan denemeni öneririm. Sasame long shaft no:2. Bu no 2 yazdığı halde bizim bildiğimiz 3 numaralara yakın genişlikte bir iğne. Yalnız palası iyice uzun, balığı yakaladığında dişlerinin misineye ulaşması çok zor. Ayrıca son derece sivri bir iğne.
     
  19. cakall

    cakall Burhan Sait

    Mesajlar:
    357
    Şehir:
    İstanbul
    Aret teşekkür ederim. Sitede bilgi tecrube olarak kisaca usta olarak benim actigim konu icin demiyorum diger yaptigin yorum ve konuları okur takip ederim. Uygulamaya çalışırım. Duz mantik yapip hep ayni takim ve tatikle avlaninca sıkıcı oluyor benim adima.
     
  20. tarvas

    tarvas TALHA ARVAS

    Mesajlar:
    756
    Şehir:
    İSTANBUL
    Favori Kamış:
    OKUMA V SYSTEM 9 2.40 (10-40 GR), SİLSTAR 4.20 SURF
    Favori Makine:
    OKUMA RTX 40S, RYOBİ EXCUSİMA 8000Vİ VE 4000Vİ
    En İyi Avı:
    LEVREK 1 KİLO, ZARGANA, 40 CM TURNA
    Millet gezer kurşunlu takımla alıyor sarıkanatları...

    Yöntem basıt:

    Fırdondu 30 cm beden gezeri tak sonra fırdondu, 50 cm beden ucuna hırsızlı takım...

    gezer kurşun galıba 15-20 gr arası...

    salla ılerı suzulurken alsın yemı sarıkanatlar..