Merhaba arkadaşlar raporu yazmaya ancak fırsat buldum. Avlağımıza cumartesi akşam 5 civarı vardık surf takımımı salladım ve sabitledim. Spin makinemle atçek yapamaya başladım ama ne yazık ki at çekten sonuç alamadım ve alınan küçük boy çipuralar suya geri iade edildi. Atçek den vazgeçip spin takımıda yemliye çevirdim boru kurdunu takıp attım ve yaklaşık 30dk ellemedim sonrasında çektiğim ucunda iri bir gümüş balığı ve küçük bir levrek vardı levrek iğneyi neredeyse kuyruğuna kadar yuttuğu için istemeden alıkoymak zorunda kaldım. Gece oldu ve 2 saat uyuduk saat 5 civarı 250-300 gr lık 5 parça çipura oltamıza takıldı günün ilerleyen saatlerinde tekrar at çeke dönsemde birşey yakalayamayınca tekrar yemli sisteme döndüm. Kahvemi aldım sandalyemin yanına yerleştirdim spin takımıma tekli iğne ve sabit kurşun bağladım boru kurdunu takıp boşluğu aldım ve sandalyemin arkasına yasladım tam kahvemi içecektim ki kamış yanımdan fırlamak üzereyken makine sandalyeye takıldı yoksa suya uçuyordu kamışı kaptığım gibi balıkla mücadeleye başladım baya zorluyordu ama örgü misinama ve okuma takımıma güvendiğim için yüklendim ve kısa sürede aşağıdaki paşayı aldım 1kg luk bir minekop (karakulak) Havaların düzelmesini dört gözle bekliyorum Sağlıcakla kalın rastgele!
Gürcan Bey tebrikler güzel av yapmışsınız. Ama sanki tuttuğunuz balık bana minekop gibi geldi... Trançayla pek alakası yok gibi. Selamlar.....
Evet güzel balık. Tebrik ederim. Gürcan karakulak diye de ifade etmiş gerçi? Karakulak/kötek/minekop aynı balığın farklı isimleri. .
bravo Özgür Bey güzel bir kara kulak.. Yalnız okuyunca bir şey dikkatimi çekti, nedense bende aynı bölgede yani yumurtalık ve karataş ta at çek ile avlanmaya çalışıyorum, hemen hemen herşeyi okuyup uyguladım ama henüz bir vuruş dahi alamadım ve her seferinde sizin yaptıgınız gibi spin kamışa yemli takıp devam etmek zorunda kaldım sıkıntıdan. biz nerde yanlış yapıyoruz yada bizim buralarda avcı balık yokmudur nedir anlamadım
Herkesin güzel temennileri için teşekkürler inşallah daha büyükleri ile karşınızda olurum. Ozan hakikaten dediğin gibi çıldırmamak elde değil predatör balık illaki var hatta yemliye döndüğüm saatlerde bir tanesi suyu birbirine kata kata kovalıyordu balıkları hemen o istikamete ve istikametten 50mt ileri 1mt aralıklarla taramama rağmen olmadı. Hemde denedeğim sahtelerin hepsi efsanedir ama yılmadan devam elbette bizide bulacak
Adana ve çevresin de Havaların sıcak gitmesinin ve karideslerin hala en rahat ulaşılan yem olmasından kaynaklanıyor,yakında kıyıda karides kalmayınca at-çek ile alınmaya başlanır inşallah.
tebrikler guzel bir balık tutmussunuz, önümüzdeki haftasonu ben de ya mersin ya da yumurtalıga bi deneme yapacam