Yer: Sarayburnu Yem : zargana Tutulacak Balık : Lüfer Ağırlık : 500 Gr. takım : Uzunolta Beden : Asso double 0,35 El Oltası :Renimxon 0,80 Beden uzunluğu : 3 Kulaç Denizde kullanılan araç: Zodic tarzı bot Bu sabah Vural dostum müsafirmdi sabah erken saatte zargana yem temini için balık haline gidildi zargana işi tamam sıra botu suya salıp avlağa varması kaldı. Fakat akşamdan dalgınlık sonucu motoru ters vaziyette araca koyunca 4 zamanlı makina pistonlara yağ verdi kısa çaplı bir oprasyon sonrası işlem tamam ipe asıldım ortalık bir duman haliçte ne kadar sinek varsa temizlendi. Çapari vaktini kaçırdık bari sabah hareketine yetişelim talaşı suda patinaj çeke çeke avlağa vardık ohhhhhh be yazarken bile darlandım.. saat 07.30 09.30 arasında 3 lüfer ziyaretçimiz oldu araya birde karşı yakada kahvaltı ve çay faslı sıkıştırdık.
Feridun. Balıklarda çok güzel Azim ve coşkuda. Botu arabanın üzerinde nasıl taşıyorsun? merak ettim. insanın bot alası geliyor . (Not Ben değil elbet, bazı arkadaşlarımız heves yapıyorlar.)
ne oluyor Sarayburnunu 1 gün boş bıraktık. ne oluyor bakalım. balıkları tutmuşsunuz hayırlı uğurlu olsun. Formlar bitti. ama şimdi uzadı. hayırlısı olsun sabah balıkçılık var bakalım kısmetse.....
Tarkan botu römörk üzerinde şişik vaziyette abonesi olduğum bir garajda saklıyorum balığa gideceğim vakit araca bağlayıp müsait olan herhangi bir yerden suya salıyorum. Burda değinmek istediğim asıl konu sarayburnundan botu akara bıraktığın vakit 54 kg ağırlığı olduğundan diğer ağaç teknelerden hızlı akıyor uzun sözün kısası dümen ayakta bir elin viteste diğeri ise oltayı yoklamakla geçiyor sen benden daha iyi biliyorsun oradaki tekne trafiğini...