06.01.2012 Galata Av Raporu

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında istavrit_çi tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. istavrit_çi

istavrit_çi

Favori Kamış:
    Captain Cast Strong 1525 390 cm
    Favori Makine:
    Mitchell Avocet Big Surf 6500
    Av Takımı : Onur-Koray (Koget)-Balıkmania (Ali)
    Tarih : 06.01.2012-07.01.2012
    Saat : 24.00 - 07.00
    Yer : Galata Köprüsü
    Yem: İstavrit-Hamsi
    Takım : Klasik mantarlı el yapımı çinekop takımı

Dün gün boyunca hava raporlarını takip ettik, gece 24.00-06.00 arası kuvvetli sağanak yağış ve 50-60 km/s ile kuvvetli rüzgar görünüyordu.

Hafta içi de kendi takımlarımızı kendimiz yapmaya karar verdiğimiz için kaliteli 0,24 misina ve 4 numara iğneler ile kendi takımlarımızı, yedek kösteklerimizi yaptık.(Youtube videolardan izleyerek)Gayette güzel olduğunu düşünüyoruz.

Velhasıl gece 23.00 gibi Balıkmania (Ali) ile haberleştik, kendisi ordaydı zaten, balık ve av raporunu ondan aldıktan sonra ya nasip diyerek Koray ve Ben araba ile hızlıca Galataya ulaştık.

Galataya ulaşmamızla yağmur ve rüzgar başladı, ancak tedarikliydik ve avdan vazgeçmeye niyetimiz yoktu.

Balıkmania Ali ile daha önce yüzyüze tanışıklığımız yoktu, forumdan birkaç sefer mesajlajmış ve telefonlaşmıştık sadece.Önce kısa süre tanışma sohbet, muhabbet derken, Ali sağolsun bizim gibi iki acemiye belki kolay kolay bu kadar kısa sürede öğrenemeyeceğimiz bilgiler verdi, takım yaptı, yem takmanın inceliklerini öğretti.Tasmalamanın püf noktalarını anlattı ve gösterdi.

Aşağıdaki balıkları ona ithaf ediyoruz, onun verdiği bilgiler olmasa muhtemelen bu balıkları alamazdık.Zaten Koray ile karar verdik, Ali nin adı artıkBALIK PROFESÖRÜ.gerçekten bu konuda derin bilgi ve tecrübesi var.
    Daha önce forumda defalarca tartışılan ve benimde pek inanmadığım balık sayısını dün gece kovasındaki balıkları gördükten sonra tereddütüm kalmadı.

Sonuç olarak Koray ve ben yaşadığımız tüm aksliklere, ağır hava şartlarına ve acemiliğimize rağmen 16 Çinekop ve 2 eşşek istavritle çok güzel bir av yaptık.Bizim için aldığımız balık değil, edindiğimiz tecrübe çok çok önemliydi.

Bu arada Balıkmania (Balık profesörü) Alinin kovasında sabah biz ayrılırken 90 na yakın Çinekop ve Sarıkanat vardı.

Şimdilik bu kadar daha iyi avlarda buluşmak üzere herkeze rastgele...

Bunlar bizim kısmetimize düşenler ;

Uploaded with ImageShack.us

Bunlarda Balıkmanianın kısmetindekilerden ufak bir kısmı.

2. Guray.85

Guray.85 Güray

Favori Kamış:
    Lineaffe s- flex 15 kilos 250gr. 4.20m. kapalı;145 cm surf kamış.
    Favori Makine:
    banax 4000
    En İyi Avı:
    45 cm palamut 740 gram.
    ellerınıze saglık cok guzel bır rapor kısmetse yarın boyle bır rapor bende sunarm bu aksam bende galatadaym:) tebrıkler tekrar.

3. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:
    1 kg 500 gr Gökkuşağı Alabalığı (Şemsipaşa)
    Onurcuğum tebrik ederim. Cetveli de koyarak tartışmaya mahal bırakmamışsın. Sağolasın bu ince düşüncen için. Daha iyileri takılsın oltana.

Balık profesörü dediğiniz arkadaşın kovasında 90 adet balık varmış. Kaba bir hesapla 8-9 kg balık eder bu.

Bu konuda acaba arkadaşı uyardınız mı merak ettim.

4. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    abi şimdi birileri çıkıp diyecek ki amatörün tuttuğu balıktan bir şey olmaz sonra yine tartışma çıkacak. :(

5. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Sevgili Onur avınız için tebrik ederim ancak maalesef sen bugüne kadarki tartışmaların içeriğini yanlış yorumlamışsın. Konu balık sayısına inanmamak değil raporlanan avların sirkülere uygun olmamasıydı. Senin de verdiğin bilgilere bakılırsa aynı tas aynı hamam devam etmiş, ne boy limitini dikkate al ne 5 kg. sınırını, yakala yakalayabildiğin kadar. Kim takar sirküleri.

6. cankiri

cankiri kenan

En İyi Avı:
    Lüfer
    Onur ve Koray tebrik ederim sizleri.orda o saatlerde durmak bile işkence.Zevk paha biçilmez o ayrı bi konu:)

7. ozkan79

ozkan79 özkan

merhaba;balıklar şahane görünüyor ali kardeşimiz bu işte oldukca bilgili ve bilinçli... afiyet olsun :)
    paylaşım için teşekkürler :thumb:

8. HakanDurgut

HakanDurgut Hakan

Favori Kamış:
    SavageGear Bushwhacker XLNT 240cm 10-40gr
    Favori Makine:
    SHIMANO Stradic CI4 3000F
    En İyi Avı:
    88cm 4kg Yayın (spin takım ile)
    Tebrikler.. çok güzel av olmuş.. afiyet olsun.

9. istavrit_çi

istavrit_çi

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Kerem abi öncelikle teşekkürler, cetvel olayı ise tamamen senden feyiz aldığım ve aklıma sen ve senin raporların gelerek yaptığım bir konu.
    Bu cetvel olayını senden örnek aldığımı ve devam ettireceğimi bilmeni isterim.

10. tattocu_engin@hotmail.com

tattocu_engin@hotmail.com engin aydoğan

dün bende galatadaydım ve bende 7 tane çinekop 3 tane islavrit yakaladım çinekoplar çok küçüktü ama yapacak birşey yok tutum birkere geçen senelerdeki gibi balık tavlanıp yağlanmamış çok kötü inşalah seneye bu hayvanı buluruz birde dikkat ettim bu sene balık pazarlarında lüfere fazla rastlamadım

11. istavrit_çi

istavrit_çi

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Yok abi konuyu biliyorum konu sirkülere uyup uymama ile ilgili idi, özellikle senin karşı çıktığın konu bu idi.Fakat aynı konu içinde benimde yazmasamda dahil olduğum adete inanmama gibi bir durum vardı, bu nedenle yazdım.

Kerem abi nin uyardınız mı ve senin yazının devamı içinde şunu söylebilirim.Herşeyden önce herkezin yaptığı kendini bağlar, gerek kanuni olarak gerek vicdan olarak.Ben olsam ne yapardım?Ben onun kadar sayıda yada kg de balık alamam, o kadar profesyonel değilim.Objektif olmam gerekirse de özellikle dün geceki hava şartlarını yaşayan bilir.Kuvvetli bir rüzgar sürekli yüzünüze yüzünüze çiseleyen yağmurla birlikte vuruyor.İnanın bazen ben takıma 3 adet yemi yarım saatte takabildim.Olta bile tahtada zor durdu zaman zaman.Diğer taraftan 6-7 saat hiç oturmadan ayaktasınız, uykunuz var, bu 6-7 saat tasma yapmak için gözünüz ve aklınız sürekli oltanın ucunda.Yanınızdaki ile yüzüne bakmadan konuşuyorsunuz, konsantre olmalısınız.Yem takmak bu zor şartların yanında apayrı bir zahmet ve meziyet.En sonuncu olarak ta bu balık belli bir zaman diliminde limit dahilinde yapıyor.

Tüm bu yazdıklarımı -ki atladıklarım olabilir; alt alta topladığınızda ve daha önemlisi avlakta yaşadığınızda oltaya gelen balığı almamak yada aldım 5 kg diyip 2 saat sonra herşeyi toplayıp dönmek bilemiyorum çok zor bi karar.Bu kararı verebilen ve uygulayabilene helal olsun.Hem kurala uymuş hem nefsini yenmiş olur derim ben.

Tabi ki, ortada ne olursa olsun bir kural var, bu yazdıklarım bu kuralın çiğnenmesine sebep olarak değerlendirmeyebilirsiniz, ona da saygı duyarım.

Ama ben gerçekten dün geceki şartlardan sonra, haftalarca aynı yere gidip boş döndükten ve bir sürü para, zaman ve emek harcadıktan sonra çok muallakta kaldım.Boy limiti ile ilgili hiçbir şekilde tereddütüm yok.Ama kg konusu kafamı karıştırdı.

Yazım biraz uzun oldu ama şunuda söylemek isterim, balığın en iyi yaptığı zamanda bu işi bilen bir adam bile en fazla 10 kg balık alır bu 7-8 saatte.
    -ki hergün orda değil bu arkadaş, haftada bir bilemedin iki kere orda.KG konusu ile ilgili zaten muallaktayım, o yüzden Ali'ye bişey demedim, diyemiyorum.

12. istavrit_çi

istavrit_çi

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Abi Allah seni inandırsın, bizim balığa gidişimiz saat 23.00 te belli oldu, evden de 23.30 da çıktım.elimde telefon ekranda senin numaran arayım mı aramayım mı çok düşündüm, gece vakti o saatte arıycam uyuyo olabilirsin, evdekiler rahatsız olabilir filan diye arayamadım.

13. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Onur kardeşim, öncelikle tutmuş olduğun bu güzel balıkların ve samimi düşüncelerinden dolayı tebrik ve teşekkür ediyorum.Ancak belirtmiş olduğun gibi hiçbir şart ve ortam limit aşımını mazur göstermez.
    Ayrıca balıkmania (Ali bey)'den bu 100 civarı çinekop ve sarıkanatların hikayesini ve raporlarını dört gözle bekliyor olacağım:rolleyes:

14. coder16

coder16 Kamuran

Favori Kamış:
    Major Craft Shore Jigging
    Favori Makine:
    Daiwa Lealis 4000
    En İyi Avı:
    her avım en iyi avdır :)
    Onur rapor için teşekkürler, bu güzel avın ve cetveldeki duyarlılığın için tebrik ederim.

Bir sorum olacak; galata köprüsünde çapari ile çinekop avlayanlar varmıydı ? varsa sonuç alıyorlarmıydı ? (çapari derken büyük iğneli çinekop çaparisinden bahsediyorum).

15. esref surek

esref surek eşref sürek

Favori Kamış:
    tekne ile olta balıkçılığı
    En İyi Avı:
    7 kiloluk sinarit
    Onur bu güzel avlarının devamını dilerim
    afiyet olsun rastgele

16. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    ben uydum. mayıs ayında istavritin 20li çaparilerle tutulduğu dönemde (20sininde dolu geldiği dönem) üsküdarda 5 kilo 600 gr istavrit tuttum 5te kalkıp gittim üsküdara 12de bitirdim avı. dursam daha dururdum 5 değil ya 15 kilo bile tutar dönerdim eve. o 600 gramlık fazlalıkta el yordamıyla tarttığım için. daha öncede çok söyledim yine söylüyorum. keşke denizlerimizdeki rezervler üst seviyede olsada bizde fazladan tutulan 3 kilonun 4 kilonun lafını yapmasak burada. bu durumda ben ve benim gibi limitlere uyan insanlara siz salaksınız avı bırakıp gidiyorsunuz denmiş oluyor. sizi hem av hemde limit duyarlılığı için tebrik ederim.

he birde şu var tabi. balık avlamak tamamen bir zevk işi. doğayla başbaşa kalmak doğa ve canlılarla mücadele etmek vs. vs. bu iş için harcanan para emek zaman güç bunların hepside zevk için harcanan şeyler. bizler bu işin ticaretini yapmıyoruz ki ben şu kadar para emek harcadım balığı bulmuşken tutabildiğim kadar tutayım diyelim. biz bu uğraşı zevk için yapan insanlarız doğaya ve canlılara yaşam hakkı ve saygı duyan insanlarız. tabi gerçek amatör avcılarsak... avcı olmak en başta saygı gerektirir. 60lı yıllarda karaköyde ekmek arası lüfer satılıyormuş öyle bir dönemde değiliz ki artık. ekmeğin arasında satılan balık İTHAL uskumru. o bile bizim denizlerimizden değil yani. 7 saat kalıp 8 kilo tutacağına 4 saat kalır hem kendini zorlamaz hemde limite uyup 5 kilo tutar. 5 kilo çinekop tutan biri tam olarak zevk almamışmıdır bu kadar mı açgözlüyüz biz. bunu bir sorgulamak lazım biz karın doyurmak et ihtiyacımızı karşılamak için mi balık avlıyoruz yoksa avcılık yapmak doğayla denizle iç içe olup canlılarla ve doğanın şartlarıyla mücadele etmek için mi? kıyamet gibi balık yaparken limite uyup avı sonlandıran adam bence en büyük avcıdır...

17. zeroplus

zeroplus umut tuna

balık doktoru değil ordinaryus prefösörü olsanız boş ben soğığa katlanıyorum bu balıklar benim hakkım 90 tane çinekop tutarım keyfime bakarım diyen adamdan ne hayır gelir ya da onu çeşitli bahanelerle savunmaya çalışandan.bende balık avı malzemelerine çok para yatırdım diger gitmeye 200 tanede ben tutacam hakkım değil mi?

18. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Onur kardes, avinizi tebrik ederim. Cetvel kullanman da guzel olmus. Eline saglik.

Arkadaslarin vurguladigi bazi noktalarda benim de kisaca soylemek istediklerim var. Asagiya cikartiyorum.

:confused: Bu iste bir is var bence. Bu Ali arkadas bilincli bir avci mi? Eger oyleyse 90 balik ne istir? Eger 90 balik dogruysa, bu adamin bilincli bir amator oldugunu iddia etmek ne istir?

Bu nasil profesormus merak ettim dogrusu. Memlekette okumus cahil cok ama 90 tane tutup da "amator avciyim" diye gecinen de zor bulunur herhalde. :( Eger bu rakam dogruysa, bu adami balik profesoru ilan edenin ve de bilincli bir amator avci oldugunu soyleyenin de amatorlugunden suphe ederim.

Hic zor bir karar olmamali. Profesyonel balikci degiliz, baliktan ekmek yemiyoruz. Balik tutamadigimiz zaman ac kalmiyoruz. Bu isi keyif icin yapan amatorleriz. Kar da olsa, firtina da olsa, hava -20 derece de olsa, keyif icin yapilan amator avcilik limite (hem tebligdeki limit hem de vicdani limit) varinca kesilir, av sona erdirilir. O noktadan sonra inatla yapilan ava acgozluluk denir, amator balikcilikla alakasi yoktur. Sartlar ne olursa olsun, bu boyledir.

Onur kardes, profesor dedigin arkadasi profesyonel, kendini ise amator olarak gordugunu soyluyorsun. Evet, sen az ve oz balik avlamissin, demek ki gercek bir amator avcisin. :thumb: 90 tane avlayan kisi ise amator olamaz. Amator demek henuz ustalasmamis, acemi avci demek degildir, bilakis amatorluk balik avinin en ust seviyesidir. Yani meyvenin olgunlasip dalindan dustugu, tadindan yenmeyecek kivama geldigi nihai asamadir. Av tekniginde ustaliktan daha cok koruma bilincinin gelismesini gerektirir. Av teknigi tecrubeyle nasil olsa gelisir. Amator avci, bizlerin olmaya calistigimiz seydir yani. Profesyonel avci ise gecimini balik avindan saglayan kisi demektir. Haliyle bir profesyonelin usta avci olmasi gayet normaldir ama henuz usta olmayan profesyoneller de elbette vardir. Henuz amator olamamis usta avcilar oldugu gibi. ;)

Budur. :thumb:

:thumb: Ben de tutayim 1000 tane. Parayla degil ya... :D

19. istavrit_çi

istavrit_çi

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Kamuran teşekkürler.Köprüde çinekop çapari maalesef kullanılamıyor.Zaten yer olmadığı ve sıkışık şekilde avlanıldığı için çapariyi ileriye fırlatma şansın yok, önüne salsan çaparinin anlamı yok.Ben köprüde çapari denedim, kaşık denedim, rapala denedim hiçbiri olmadı, zamanla bu balığın genleri değişmiş sadece hırsızlı takıma geliyor :)

Eşref abi teşekkürler.

20. istavrit_çi

istavrit_çi

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Furkan kardeşim, yazdıklarının yüzde doksanına bende katılıyorum, aynı kulvardayız.Burada sorun yok.Kötü örnek olmak istemem yanlışta anlama ama istavritin avlanması ile çinekop ve üzerinin avlanması çok çok farklı.O yüzden istavriti bırakıp gitmek kolay ama çinekopu varken bırakıp gitmek zor olur herhalde.-ki ben 5 kg çinekop tutmadımda.İstavrit avlarımda bende limite geldiğimde yada onu bile beklemeden yiyeceğim kadarını çok sefer alır avımı bitirmişimdir.Özellike öğrencilik zamanımda Zonguldaktayken.Rumuzum da istavritçi.
    Son olarak aynı fikirlerde olduğumu ve seninde bu fikirlerinden sapmamanı dilerim.
    Kendine iyi bak.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.