sabah saat 7 de suya inmiştik hava açık deniz ise hafif çırpıntılıydı...7:30 da oltalarımızı suya indirdik ve ilk vuruş 1 dakika içinde gelmişti mercanla siftah yapmıştık..yaklaşık 1 haftalık araştırmalarım sonucunda kunduda balık alamayan arkadaşlarımın yorumlarına rağmen kafama koydum ve ben bugün burda balık avlayacağım dedimm.daha sonra sırasıyla mercanlar gelmeye devam etti daha sonra izmaritler sardı ve öğlene doğru ilk mırmırlarımızı çekmeye başladık güzel bir av oldu kupes ve kolyos,sardalyelerde bizi boş çevirmedi birde davetsiz dil balığımız vardıki kendisi denize iade edilmiştir allaha şükür toplam 2 kg ye yakın benim arkadaşım ihsanın ise 3-3,5 kg balığı vardı evlerimize huzur içinde döndük....
resimlerr... ben.... ekibin diğer üyeleri .. soldan sağa em.astsb.varol dedem, trabzonlu gözü kara balıkçı arslan dedem, kaptanımız muzaffer kendisi genç bir kaptan olmasına rağmen balığın yerini ii biliyor, havaalanının yegane balıkçı şefi ihsan abim... dönüş yolu çaya girmeden önce çekeyim dedim... kovadaki balıklar....umarım beğenirsiniz...benden şimdilik bu kadar....
ekleme bu arada unuttum kusura bakmayın bu benim ilk raporum yem olarak yanıç ve tavuk kullanıldı olta 4 köstekli klasik dip oltası ağırlık 125 gr kurşun kullanıldı....
açıklama arkadaşlar kundu antalyanın aksu beldesindeki çayın ağzındaki bölgedir lara yolundan gidilir yaklaşık 15-20 km arası bir mesafededir...yanıç dediğimiz yem ise karidese benzer yöresel isimleri farklı olabilir sadece tatlı sularda, durgun yada durgun denecek kadar yavaş akan sularda file yöntemi ile yakalanır genelde yemeyen balık yok denecek kadar azdır özellikle mırmır ve izmarit bayılır bu yeme ama yanıçla palamut bile çektim ben.....
tebrikler hemşerim güzel bi av olmuş,bu ara herkes kunduya gidiyo levreğe,benim ev burhanettin onatta.ben orda boğaz yok mu orda kıyıda takılırım tekneye binmem,oraya kadar beni götürcek antalyalı hayırseverler arıyorum burdan tüm antalyalılara duyrulur...yarın sabah giden olursa da hemen gelirim...
tşk. bilal kardeşim yarın değilde ondan sonraki gün istersen havada iyi olursa beraber gidebiliriz ben bu gece çalışıyorum yarın 9 da çıkacam işten...bende kıyıdan daha önce giderdim ama fazla sarmadı beni kıyı balıkçılığı belki sen yine sevdiririsin bana forumdan haberleşelim yarın ona göre gideriz olmazsa....
Tebrikler Balıkcı Dostlar. Bizde ertesi gün Serik Boğazkent ten gittik akşama kadar topalm 3 tane izmarit tuttum Sizi deniz boş göndermemiş güzel bir gün geçirmişsin Murat. Senden Şu Muzaffer Kaptanın numarasını alabilirmiyim acaba. Bizde gidecek olursak senin önerinle Muzaffer Kaptanla çıkalım balığa.