Değerli Amatör Balıkçı Dostlar, Uzun zamandır beklediğim,kendisini çok özlediğim baracuda'ma bu sabah kavuştum.Yaklaşık iki aydır peşindeydim ara ara levrek meralarımızı yoklasak ta aklımda hep o vardı... Zafer kardeşim'in yıllık izninde bir hafta boyu çeşitli meralarda denemeler yaptık. Sonuç sadece bu günkü merada Zafer tarafından yakalanan tek baracudaydı.Ben takıntılı adamım yeni meralar keşfetmek yerine daha önce balık aldığım yerler bana daha cazip geliyor. Bu sabah saat 4:45 de avdaşım Ahmet'le buluşup 15 dakika sonra kıyıda olta sallar duruma gelmiştik.balık saat 06:12 de kıyıya 7-8 metre kala oltama bindi,kısa bir mücadelenin sonunda 84 cm gelen balığımız Ahmet tarafından kepçelendi.Balığı alan sahte kendo sea bass renk kodu 13. İğneleri hemen çıkarıp, sürü olduğunu düşündüğüm balığın peşine düştüm. lakin nafile bu günkü kısmetimiz tek balıkmış. Deniz hafif çalkantılı,rüzgar kuzey doğu,su berrak,ay karanlığı var ve ortam ışık almıyor. Av ekipmalarım sahte; kendo sea bass renk kodu 13 makina; daiwa legalis 3000 H kamış; okuma salina sea spin misina; power pro 0,15 Daha güzel avlar siz amatör dostların olsun.
Bu cümle çok önemli bence herkes bu şekilde aydınlatsa keşke "Deniz hafif çalkantılı,rüzgar kuzey doğu,su berrak,ay karanlığı var ve ortam ışık almıyor." Saygılarımla
Teşekkür ederim Ergin,avatarımdaki gerçek bir trofe fakat bu balık buralarda normalin bir tık üstü. Sana da her zaman rastgelsin.Yakakent'i bu aralar çok ihmal ettin abim. Allah nasib ederde bu kış hayalimdeki tekneye kavuşursam, seneye tatilini beraber geçireceğiz inşallah.
Kardeşim, av partnerim Tebrikler. .Yıllık iznim de beni kirmayip uykusuz kalan, kalbi gibi güzel insan yakışır kardeşime allah daha iyilerini denk getirir inşallah. .Ancak bir istirhamim olacak...hani o benim yüzgecini dalgıç şnorkel i sandığım o dev kofana lari sakin alma beni bekle...popper larima en kisa zamanda yanındayım ) Rastgelsin kardeşim. .
Tebrik ederim İlyas Abi. Ayrıntılı bilgiler için teşekkürler. Ben de bu sabah 4 civarında atıp çekmeye başlamayı planlıyorum nasipse. Umarım o hafif çalkantı bana da denk gelir. Hedefim levrek olsa da böyle dolunayımsı havalarda baraküda yapabiliyor. İçimden bir ses de baraküdayla sezonu açacaksın diyor. Kısmet.. Rastgele..
Çok teşekkürler kardeşim,inşallah bayramda bu balık daha bol olur ve güzel avlar yaparız.Görüşmek üzere...
Teşekkürler Ulaş,umarım senin avında bereketli geçer,İzmir çoğu zaman buralardan daha da avantajlı bu balık için.Rasgele...
Geçen sene Aralık ayında hayatımda ilk defa yakaladığım ıskarmozları hiç unutamadım.Yakaladığım boylar sizin balıktan en az 20-30 cm daha küçüklerdi.Ama sahteye saldırışları ne müthişti, bazen öyle vuruşlar aldım ki, makinanın kolunu çeviremediğim anlar olmuştu.Bu boyda bir balık sizde iyi bir adrenalin yapmıştır. Güzel bir başlangıç yapmışsınız.Tebrikler...
Tebrik ederim İlyas üstadım, çok güzel bir turna! Merayı bildim, her yaz bir dönem oralarda olurum ben de. Botu da oraya bağlarım. Bir sefer de Aydın ağabeyle çıkmıştık, 3 kiloluk levreği almıştı gözümün önünde tekneye. Raporu da var.. Gönlündeki tekneye kavuşman dileğiyle üstadım, kısmet olursa inşaallah seneye görüşmek isterim. Bereketle, keyifle nicelerine...
Teşekkür ederim abi,Aydın abi ile yaptığınız avı hatırlıyorum.Aydın abi şimdi benim dükkan komşum oldu.Kendisiyle 2 yıldır av yapacağız kısmet olmadı. Her zaman beklerim,buyrun gelin.