Forumdaki arkadaşların tavsiyesi ile 06/12/2008 sabah erken saatte iki arkadaşımla yola koyulduk ve Dörtyoldaki barınağın yanından oltalarımızı atmaya başladık parça karides ve sardalya ile. Uzak noktalardan vuruş alamazken bir takımı mantarlıya çevirdim ve yakında levrek olabileceği kaanatiyle yakına attım ama yakındada yemi ispendekler tırtıklıyordu. Ama iğneyi büyük tuttuğumdan bir zarar gelmedi hiçbirine Ve sonunda karar verdim bir ispendek yakalayıp canlı yem yapmaya bu sırada bir arkadaş sahilden atarak şansını deneyeceğini söyledi ve gitti ispendeği yakalamadan öncede diğer arkadaş aynımdan uzaklaştı bende 0.40 lık misinya 0.30 luk köstekle gezer kurşunlu ile ispendeği taktım ve attım. Hiç umudum yoktu o ratı kayanın üzerine bırakıp tam diğer ratı alıp yemliyecekken freni boşalttığım makine kayanın üzerinde zıplamaya başladı ve tam suya uçacakken yakaladım. Ratı elim alınca bunun bir levrek olmadığını olsa bile çok büyük olduğunu düşünürken boğuşma başladı bu arada forumda bu bölgeyi tavsiye eden arkadaşın 100 lük misina kullan bakarsın imtiyazla karşılarsın dediği aklıma geldi imtiyazın ne olduğunu anlayamamıştım ama çatalkuyruk olduğunu tahmin ediyordum ki tam o sırada yaklaşık 1mt önüme kadar çektiğim şeyin gerçektende çatalkuyruk olduğunu 30-35 cm di sanırım anladım bir köpekbalığı edasıyla kıyıya gelirken beni farketti ve sert bir kafa atarak misinayı klipsi fırdöndünün üzerinden koalylıkla kırıp kaçtı ayaklarım zangır zangır titredi ama nafile artık gitmişti sonraki birkaç denemem de boşa gidince ve midem rahatsızlanınca 2-3 saat sonra dönmek zorunda kaldım. Biliyorum bu raporda balık yok ama benim için müthiş adrenalin vardı umarım beğenirsiniz. Önümüzdeki günlerde 100 lük misina ile o çatalkuyruğu çekmek için tekrar yollara düşeceğim.
geçmiş olsun. ama çatal kuyruk dediğin bizim bildiğimiz yaladerma-yada akya ise eğer 30-35 cm boyda olanı için 0.18 misina kullanıyoruz burada. bence 100 lük misindan çok makina kalama ayarı konusuna eğilmelisin
güzel bir anı olmuş.... Tebrik ederim... İri çatalkuyruk yakalamak isterseniz Yumurtalık kıyı şeridini tavsiye ederim... 30-35 cm değil 60-65 cm... aynı yöntemi eski yumurtalıkta denediğinizde lagos ve kofana alma şansınızda var... rastgele...
Ozan ve Levent bilgiler için teşekkürler. Ozan senin signature ayarlarından usta olduğun belli ben daha çok başındayım bu işin. Dediğin konuya eğilirim elbette (kalama ayarı) briaz açabilirmisin? Ozan sen bana bahsetmiş olduğun iki bölgeyi nokta olarak tarif edebilirmisin? İkinizede tekrar teşekkürler
Gürcan Bey ben buna benzer bir olayla daha karşılaşmadım bile.Varsın foto olmasın.Ama av maceranı fotoğraflayabilirdin.Ben balık tutamasam bile fotoğraf elimden geldiği kadar yayınlamaya çalışıyorum.