06.12.2009 Aliağa - Çipura'ya Niyet,Levrek'e Kısmet.

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Sargoz35 tarafından paylaşıldı.

1. Sargoz35

Sargoz35 Mehmet TEKİN

Favori Kamış:
    Remıxon Albor 3 m.
    Favori Makine:
    Ryobi Ecusima 6000 Vİ
    En İyi Avı:
    Sargoz 1,6 kg,Çipura 1,5 kg,Levrek 3 kg
    Sevgili arkadaşlar,değerli dostlar;
    Bu yıl Ege Deniz'i,balık yönünden çok verimli geçiyor,her zaman da böyle olur inşallah.Bir hafta boş geçmenin ardından bende alerjik belirtiler baş göstermeye başladı.İlla ki o olta denize atılacaktı :)
    Sağ olsun yemci Hüseyin abimizde bize hayatta kötü yem göndermez dedim,hemen aradım kendisini.İri yengeçlerden sipariş verdim,ama kendi gibi olması kaydıyla :D İş yerinden çıkar çıkmaz av başlayacaktı,gereken hazırlıklar gün içinde yapıldı.Vardiya bitimi yanıma gelen arkadaşım,Hüseyin abimin gönderdiği yemleri getirmişti,balıkçıdan da iki sübye kapıp gelmiş,oh deymeyin keyfime :D
    İçimden bir,his çoktandır özlediğin avları yapamadın Mehmet,işte bu akşam tam sırası diyordu.Gemi personellerini taşıyan,arkadaşım Zafer'in teknesinden çoktandır av yapamamıştım.Aylardan sonra güzel bir hava yakalamışız inşallah boş geçmeyiz dileklerinden sonra,oltalar suyla buluştu.
    O kadar bilenmişim ki denizden ne bulursam çekeceğim bu akşam diyorum Zafer'e....:D
    Deniz bu sabır işidir,kısmet işidir.Hava öyle yanık ki tekne bile sallanmıyor,hiç vuruş yok hayallar aynen suya düşmüş vaziyette :( ama kötü gün balıkçısı bile her zaman nevalesini almıştır,bizimkide o misal...!
    Saat 23:00 sıraları muhabbet koyulaşmış,oltalar denizde,isparozun yem tırtıklamasını bile arar iken,gecenin ilk sağlam vuruşu geliyor.İki parçalı Sea Master tekne kamışını nerdeyse denize düşmek üzereyken yakalıyorum.Öyle kafa atışları var ki sormayın :D gelen mığri olamaz,bıkmış usanmışız hemen akla ilk gelen o oluyor onun için :D Kalamayı ayarlıyorum,ben seni çok bekledim güzelim,bir on dakika daha beklerim çok mu ? deyip acele etmeden,çekiyorum yukarıya.Adrenalin ve merak gittikçe ikimizde de yükseliyor,Zafer kardeşim o arada demez mi kepçe yok ne yapacağız diye.
    Eyvahlar olsun tekne yüksek,nasıl alınır bu balık yukarıya deyip bir yandan da kontrolu elden bırakmıyorum,bu arada aşağıdan gelen arkadaş simasını nihayet bize gösteriyor :D Gelen çok güzel bir levrek,benim şu ana kadar yakaladığım en büyük balık :D Önümüze kadar usulca geldi ama tekneye alacak cesaret nerdeee :D kalama kontrol altında,aksi durumda misinayı koyver gitsin...:D Bu arada tekne de bir çarpmanın varolduğu akıllara geliyor,hemen bulunup saniyeler ile yarışılarak levreğin burnunun dibine usulca indiriliyor ve Bingoo :D
    Kendimi o kadar kasmışım ki,gerisini siz hesap edin :D Şaşkınlık içinde ikimizde rahat bir nefes alıyoruz.Sonrasın sabah 04:30 'a kadar bir tık sesi bile duymuyoruz.Malum,iri çipuralar ile ünlüdür Nemrut Körfezi,yengecede hayır demezler bu arada,aynen öyle de oluyor.Öyle bir vuruş geliyor ki 25 metre derinlikte kasnak havada üçlü değil,onüçlü salto atıyor :D Tasmayı çakar çakmaz,misina boşa çıkıyor Owner 5114 - 4 no iğnenin sadece palası mevcut misinada iğneyi kraker gibi çiğnemiş sağolsun :D
    Ardından bir vuruş da Zafer'in oltasında,ver kalama ver kalama,ama çipuranın kafayı yukarıya çevirmek ne mümkün misina patlıyor,dayanamadı o kadar adrenaline :D Yarım saat sonra bir vuruş tekrar benim kasnakta,kasnak sirkte işe başlayacak yakında,cambaz diye :D bol kalama,bol kalama balık durdu.İkimiz de bekliyoruz sabırlı olan kazanacak :) Galip gelmiş edasıyla ve kendime güven ile çekerken,çipura tek kafa darbesiyle yine yapıyor yapacağını :)
    Sonrasında resmi geçit kesiliyor,akşamdan aldığım Levrek beni ne derece teselli eder bilmiyorum,ama kaçanların verdiği zevki vermediği kesin :) İnşallah bir daha ki avımızda,çipura azmanlarıyla ile beraber,karşınızda olmak dileğiyle...
    Hepiniz sevgiyle kalın,avlarınızda şans yanınızda olsun,Selamlar.

Yer : Aliağa
    Yem : Yengeç,Sübye
    Olta : Tek İğne,Gezer
    İğne : Owner 5114 - 4
    Kurşun : 60 gr Delikli
    Misina : Sufix XL Strong 0,35 mm
    Derinlik : 25 m.
    Hava : Çok Bulutlu
    Deniz : 1-3 Doğu,Güneydoğu
    Sıcaklık : 12 Derece

Not :
    Levrek 2900 gr ve 60 cm gelmiştir,sübye ile yakalanmıştır.

2. guitaristanbul

guitaristanbul Adnan Cemre Aksoy

En İyi Avı:
    10 kg Orfoz
    Maşallah..!! Çok güzel tebrikler abi:)

3. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Mehmet tebrikler. Levrek çok güzel. Anlatımınız da tatlı, candan. Teşekkürler, güzel avlarınızın devamını dilerim.

Kalama ayarlı, 0,35 misina patlatan çipuralar kimbilir ne cesamettedirler. Bir başka bahara nasibiniz olur inşallah.:) :)

4. cenkh

cenkh Cenk

Favori Kamış:
    energy 300, discovery 600cm
    Favori Makine:
    kumyang TG-6000 , 2 tane 1 bilyeli makinam
    En İyi Avı:
    mırmır, 550g
    Mehmet abi avınız güzel olmuş (bide kaçanlar olmasaydı...) Yazdığınız raporu okurken sanki bende ordaymışım gibi heyecan kaplandı içime. gerçekten güzel anlatım. Nice böyle güzelliklere.

5. LapinCash

LapinCash

Balık çok güzel tebrikler.Ben bir şey soracağım sabahtan beri arıyorum bulamadım sübye yi nerden buluyorsunuz nasıl bir canlı balık mıdır nedir ?

6. kadrikalemci

kadrikalemci Kadri Kalemci

En İyi Avı:
    Kaçırdığım balık
    Tebrikler, levrek çok güzel :)

7. Sargoz35

Sargoz35 Mehmet TEKİN

Favori Kamış:
    Remıxon Albor 3 m.
    Favori Makine:
    Ryobi Ecusima 6000 Vİ
    En İyi Avı:

Sevgili Adnan katılım için teşekkürler,Avlarında bol şanslar,:)Selamlar.

8. Sargoz35

Sargoz35 Mehmet TEKİN

Favori Kamış:
    Remıxon Albor 3 m.
    Favori Makine:
    Ryobi Ecusima 6000 Vİ
    En İyi Avı:

Sevgili Nuri abi katılım için teşekkürler,Evet dediğiniz gibi çok iri çipuraları barındırır av yaptığımız mera,sitemizde de sevgili Erol abimizin yaptığı avlar var gerçekten de çipura azmanları diyebiliriz:D Avlarınızda bol şanslar,:)Selamlar.

9. Sargoz35

Sargoz35 Mehmet TEKİN

Favori Kamış:
    Remıxon Albor 3 m.
    Favori Makine:
    Ryobi Ecusima 6000 Vİ
    En İyi Avı:

Sevgili Cenk katılım için teşekkürler,beğendiğine sevindim.Avlarında bol şanslar,:)Selamlar.

10. Sargoz35

Sargoz35 Mehmet TEKİN

Favori Kamış:
    Remıxon Albor 3 m.
    Favori Makine:
    Ryobi Ecusima 6000 Vİ
    En İyi Avı:

Sevgili Emre katılım için teşekkürler,Sübye balıkçılarda satılır,mürekkep balığının bir cinsidir,beyaz ve orta sert bir eti vardır,bu aylarda avlarda iyi sonuç verir.Avlarında bol şanslar,:)Selamlar.

11. Sargoz35

Sargoz35 Mehmet TEKİN

Favori Kamış:
    Remıxon Albor 3 m.
    Favori Makine:
    Ryobi Ecusima 6000 Vİ
    En İyi Avı:

Sevgili Kadri abi katılım için teşekkürler,Avlarında bol şanslar,:)Selamlar.

12. KSK/34

KSK/34 Serkan/ksk

En İyi Avı:
    hayalimdeki levrek
    Ellerinize saglık çok güzel bir anlatım ve aynı güzellikte bir levrek

13. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    mahaşallah gerçekten süper süpriz olmuş :)

14. m-a-v-i

m-a-v-i Yasin

Sevgili Mehmet, güzel avın ve keyifli raporun için tebrikler. Levrek çok güzel görünüyor. Umarım daha güzel avların olur.

15. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    canlı bırakma yaptım, hala bekliyorum.
    Güzel balık, güzel rapor, güzel av,

Allah daim etsin

16. kilicbey

kilicbey İsmail Kiliç

En İyi Avı:
    MIRMIr. 1.5 Kg LEVREK2 Kg Köpekbalığı 1 metre.
    İlk levrek fakat adam gibi, Tebrikler Mehmet.

17. aerateur

aerateur numan ismailoğlu

Tebrikler hem av için hemde şiir gibi anlatım için.

18. gtatas

gtatas Gürcan Tataş

Favori Kamış:
    en ucuzu
    Favori Makine:
    en ucuzu
    En İyi Avı:
    Levrek 2.200 gr
    Sevgili Mehmet ne güzel yakalamışın levreği ama somurtuyorsun valla ben yakalasam ağzım kulaklarımda olur gül kardeşim allah ağlatmasın.Tebrikler daha büyükleri oltanda olsun inşallah.

19. kodadigenc

kodadigenc MUSTAFA

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE ALLROUND CARBON
    Favori Makine:
    OKUMA TRAVERTINE TR65
    En İyi Avı:
    SaBıR ve ŞüKüR
    Avınız çok şık görünüyor.Acaba hangi mağzadan almış bu pulları?
    Levrekteki şu yaradılışa bakmaya göz doymak bilmiyor oltayada nadir olsada geliyor derisini gizlediği pulları ne denli lezzetli ve kurnaz olduğunu tüm çıplaklığıyla ortaya koyuyor.

Çipuraya niyet yazmışsınız..Kış başı Sübye ile biz de akya ya niyet etmiş levreği oltamızda bulmuştuk..

Tebrikler ve afiyet olsun.

20. Sargoz35

Sargoz35 Mehmet TEKİN

Favori Kamış:
    Remıxon Albor 3 m.
    Favori Makine:
    Ryobi Ecusima 6000 Vİ
    En İyi Avı:
    Teşekkürler :) daha iyi avlar yapmanız dileklerimle,Selamlar.