06/Ekim/2009 Kısa bir tur lüfer Avı (ALİCO)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında ALİCO tarafından paylaşıldı.

1. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    YER: Sarayburnu
    YEM: Çalma zargana 7 ad. canlı yüzer vaziyette arkadaşın tekneden
    OLTA: Uzun Olta
    SAAT:16:00 - 19:00 aralığı
    OLTA: 0,80 El oltası Maxıma
    BEDEN: 0,35 t-1 trabucco camocast süper elite
    BEDEN BOYU: 4,5 Kulaç
    GAGALIK: 1 Numara mustad.
    DERİNLİK:18 mt-14 mt aralığı.
    AV NEDENİ: Can sıkıntısı sadece
    TUTULACAK BALIK: Lüfer
    AKINTI HIZI: 3-4 MPH.
    MOTOR SEYİR HIZI : 900-1000 dd/dk. Av esnasında
    KURŞUN : 500 gr. top.
    YAKILAN MAZOT : 180 gr *4 silindir=720 gr *3 saat= 2.16 lt.
    VERİLEN FİRE SAYISI: 2 AD canlı yem.
    AVA KATILANLAR: ALİCO.
    SEYİR HIZI : 2500 dd/dak. tahmını varış suresi 16 dk.
    BALIK TUTULUŞ ŞEKLİ: Kanala tekneyı yatırma.ve 1 kulaö yukarıda beklet ve akıntıyla sürüklenirken balığın oltaya gelmesi.

KONU: Lüfer

Lüfer avlarına biraz aa vereyım dinleneyım derken dun balığın olmaması içimi biraz olsun demek gelmiyor, çinekop meralıyor herhalde durum kötüleşecek derken bu sabah güzel haber tekrar geldi. Sabah kaanlığından itibaren lüfer meramıza inmiş ve tutulmuş bun haber üzerine. çok ama çok yoğun olan işlerimi. bir an önce toparladım. Nedese telefonun hiç çalmaması benı tamam buraya kadar dedirtti. ve Masaya kalemi bırakarak. Doğru limana. Ütülü kıyafetler boyalı ayakkabılar yine yerini. has kıyafetlere bıraktı. zaten o kokoyu daha soyunurken hissetmek bile yetiyor insana. elbiselerdeki balık kokusu deniz kokusu. hemen hazırlandım. ve baktım kim var limanda. oooo tamamdır deyıp doğruca kankanın livarına güzel yaşayan zarganalar var. (Aloo kardeşim nasılsın iyimisin? iyi sen bende iyiyim. ya sen balığa gittinmi gittim geldim benden bu kadar iyi o zaman yemleri ben alıyorum cevap **?!!!! !!???>>>> **** kelimeleri arasında ben telefonu kapatmıştım zaten. ve hemen livara kuzular yüzmeye devam ediyor. bu işi sevdim ben hemen yağ tamamsu tamam. kayış tamam. kontroller tamam bas marşa ıtıt 5 dakıka. yuru kanala. gittim ilk takımı sarkıttım. 3-4 dakıka sonra geldim dedi. güzel geliyor demekki. tamam sorun yok. güzel geldi 1 fire yıne geldi. 1 fire daha. balık olayı guzel gidiyor hımmm işler tamam aslında sabah uzun bir tur atmak lazım. o zaman. deyıp akşam üstü karanlığında çapariye bakacaktım lüfer çaparisine ama boşver dedim ve dondum.

Bugunde boyle geçti. yarın sabah yemler halden ayırttırdık bu sefer arkadaş gidip alacak biz yıne olan yemlerle lüfer tutacağız. kısaca ekabir balıkçılık olayı.

Balık olduğu sürece orada olacağım ben galıba bırakamıyorum. dinlenmek olayı yine geçti galıba sabah başlıyoruz tekrar. bunun devamı haftasonunu getirir diye düşünüyorum. zaten ayın karanlığa kaçmasınada 6 gün kaldı. dahada güzel olacak. lodosun gözü yaşlı arkası yağmur oldu hava poyraza verdi arkasından meralayacak. ve tekrar balıklar dolacak meralara evet arkadaşlar artık hazırlık zamanı balık çokkuvvetli akacak 1 hafta sonra sonra demedi demeyin.

Sevgiler.....

(Bak yine yaktınız lüferlerin başını)

2. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    İlk tebrik Benden...

3. balık kurdu

balık kurdu ercan

En İyi Avı:
    4 kilo civarı kofana
    bakkala gidip ekmek alır gibi, şip şak yani usta

bereketli olsun...:)

4. Feridun

Feridun feridun

Favori Kamış:
    El oltası
    En İyi Avı:
    Kaya balığı
    Reis maşallah...Tebrikler..
    Bu nasıl bir enerjidir...:)

5. esref surek

esref surek eşref sürek

Favori Kamış:
    tekne ile olta balıkçılığı
    En İyi Avı:
    7 kiloluk sinarit
    Alico reis balık sevdası hele birde bu lüfer olursa yorgunluk dinlemiyor zarganalar çalma demişsin ama onlar arkadaşının hediyesidir bizde geçen cumartesi gece zoka ile 9 tane yakaladık bizim buralarda balık pek belli olmuyor işallah dediğin akın balığı bizim buralarada uğrar kanaldan geçerse hava aldık demektir bereketli avların olsun rastgele

6. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Abi sen onları alırken duyulan güzel kelımeleri bir bilsen hediye yanında az kalır. ama olsun. nasıl olsa balık tutulacaktı ha o tutmuş ha ben tutmuum ne farkeder.
    yemlerini balığa çevirdim yanı trampaladım..

7. nejat vardar

nejat vardar nejat vardar

''Helal olsun'' dan başka söyleyecek söz yok:)

8. menopiko

menopiko İbrahim GÜÇLÜ

Ali abi ben yarın sarayburnuna gitmeyi düşünüyorum sabah 7 gibi. Silikonla sırtı deniyeceğim. Durum nedir saraybununda bilgi verebilirmisin ?

9. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Ercan aslında konu ne bılıyormusun dostum Takım çalışır el övünür olayı yoksa bizde bir numara yok yakım iş yapıyor bize kalan ise balık gelince sadece bir parmak hareketi tasma arkasından 2 kulaçtan sonra bir yol tasması daha takım takım takım.....

10. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    İbrahım bende orda olacağım canlıya gelıyor balık ama kıyıdan zor alan yok daha oralardayım

11. menopiko

menopiko İbrahim GÜÇLÜ

Teşekkürler bilgi için abi. İstavritler zarganalar kayboldu zaten bir anda herhalde bu lüfer canavarlarının gelmesinden kaynaklanıyor . Ama yinede sabah gideceğim 4 5 gündür balığa cıkmıyorum canım sıkıldı :) Yarın akşamda zaten sırf keyif için kefal tutmaya gideceğim haliçin en kötü yerlerine doğru ordaki balık yenmez ama koca kefalleri sıçrarken gördüm tutmak büyük keyif verir.

Bu arada avın için tebrikler.

Son düzenleme: 7 Ekim 2009
  12. crank

crank AYDIN

Favori Kamış:
    balzer diabolo
    Favori Makine:
    banax sx4000
    En İyi Avı:
    2.5kg yayın
    tebrikler ali reis... sen denizden lüferlerin biz kıyıdan çinekopların başını yedik;)

13. balık kurdu

balık kurdu ercan

En İyi Avı:
    4 kilo civarı kofana
    bu kadar mütavazi olma usta

tamam takım birinci unsur. ancak o tasmayı atamazsan istersen altın kaplama takımla avlan, biliyorsun uçar gider balık. yani iyi takım, ustalık = balık ;) :)

14. crank

crank AYDIN

Favori Kamış:
    balzer diabolo
    Favori Makine:
    banax sx4000
    En İyi Avı:
    2.5kg yayın
    abi lüferde çinekopta tasmayı hemen koymadın mı temiz hava alır gelirsin;)

15. adem1

adem1 adem aksoy

En İyi Avı:
    halibut.20kg(tahmini:D)
    lufer raporlari geldikce ilk cinekop avimi hatirladim;sene 93filan olsa gerek,karakoyden ruslardan aldigim metal kamis-makinamla istavrite kracaya takilirdim eski galatadan,birgun cinekopa atmaya karar verdim,oltaciya gidip:D cinekop takimi aldim,mantarli,cift kancali,gunduzden yakaladigim istavritleri yem yapip,koprudeki abilerden kopya cekip takimi salladim,aksam saat11 e kadar eski kopruden 22parca cinekop aldim,hatta bir defa cift geldi,herkes kiskanc gozlerle bana bakiyordu,acemi sansina en cok baligi ben aliyordum,birde cift gelince millet dumur oldu,ben dort koseydim,agzim kulaklarimda takimi toplayip iskeleye gittim son kadikoy vapurununda kalktigini ogrenince ben mosmor oldum,tuzlu bir taksi ucreti odeyerek karsiya gectim,evde cinekoplari kendim yakaladigima kimseyi inandiramadim,ev ahalisi cinekoplari mideye indirirken hala baliklari benim tuttuguma inanmiyor,parayla aldimi soyluyorlardi

16. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    tebrikler... birde ben lüfere çıkabilsem :) bakalım cumartesi sabah zargana çalışıp akşama lüfere atmayı düşünüyorum hadi hayırlısı :)

17. jq3800

jq3800 mithat

Favori Kamış:
    fındık çubuğu :)
    En İyi Avı:
    ???
    usta yine yakalamışsın maşallah kuzuları ellerine sağlık harika balıklar valla usta ne diyeyim sen balığa gidiyonya bende senle geliyom zaten okurken sanki ruhum orda (teknenin sağ köşesindende sanki ben salıyom oltayı okadar yani :) usta daha ne diyeyim saygılarımla usta balığın bol olsun rastgele

18. istavrit

istavrit Boğaç

Şafak 3 :cool: Banada bırak biraz ...Bir azalma gördüm zati ...

19. 3182

3182

Yorgunluk birden unutulur o güzelim yeşil rengi görünce. Gözler faltaşı kesilir niyazi gelince :D

Şair olduk uğruna çinekopun.

Usta maşallah avlarının devamını diliyorum.

20. fixahmet

fixahmet AHMET

Favori Kamış:
    Daiwa msp 270
    Favori Makine:
    Ryobi ecusima 4000vi
    En İyi Avı:
    sazan 5150 gr
    tebrikler usta. herzamanki gibi döktürmeye devam ediyorsun.