07/04/2012 Tekne Avına Devam :)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında volex21 tarafından paylaşıldı.

1. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Aslında rapor tam tekne avı değil :p 5 günlük iznimin genel raporu ama tekne avı ön plana çıkacak mecburen :rolleyes:

Geçen cuma verdim dilekçemi 5 gün izne çıktım. Hedefim umutsuz olmama rağmen levrek ve kefal.

C.tesi 2 kilo sardalya aldım. Hiç zahmet etmeden pişir ve ye demi. Tadı da güzel hem. Ama yoook illa olmadık avlar peşinde koşulup sardalyalar mındar edilecek. :D

P.tesi eşim tutturdu arabın yalellisi gibi piknik piknik diye. Eh tamam dedik, sıkıyosa deme:confused: :confused: :confused:

Sonraki günler yapacağım avlar zehir olur. Atladık arabaya hem balık denemesi hihi hem piknik yapılabilecek en güzel yerlerden biri Bademli Pissa sahil girişi. Yolda yeterince "tavuk pirzolamızı" (ne demekse :laughing: ) aldık. Mangalı yaktım, tavukları dizdim. İşim bitti, hemen kıbrıs sarmasına sardalya üzerine ekmek güzelce sardım. 70 gr gezer kurşunla gönderdim 40 metre kadar bir mesafeye. Önüme de sardalya kafalarını attım ki maksat koku yapıp balığı toplasın. Bekle babam bekle, 3 saat tek bir vuruş yok. Varsa bile hissedilemeyecek kadar ufak.

İma cobra 011 renk kodlu su üstü sahte almıştım, bol bol onu yüzdürdüm. Gerçekten güzel yüzüyor.:thumb:

Tek vuruş alamadan dönmek kanıma dokunmuştu:rolleyes: ertesi gün doğru levrek kovaladığımız bir meraya, günlerden salı. Akşam 6:30 gibi set üstüne geldim. Giderken de bugün hafta içi kimse olmaz bol bol avlanırım diyordum. :D Bir gittim 8-10 kişi merada:eek: Haydaaa işiniz gücünüz yokmu kardeşim sizin, ne zaman gelsem burdasınız:mad: , balık bırakmadınız avlakta diyesim geldi, kendimi tuttum. Moral dip, indim arabadan nerden olta atarım diye bakınırken karşı kıyı aldım aldım sesleri ile yankılandı. Herkes pür dikkat, kepçeyi getirdi biri, zaten hepsi göğüs çizmeli. Tek ben nişana gelmiş görüntüsünde, bir kravatım eksik :D

Balığı aldılar kepçeye, yaklaşık 3 kilo var dediler.:eek: Bana o an bir şevk geldi. Hemen takımı çıkarttım, birkaç o bölgeye attım, baktım tatsız. Doğru azmak ağzına. Saat 23:00 civarına kadar dueli, silikonu, maxrapı, fortunası Allah ne verdiyse çalıştım ama nafile. O gün tek balık çıktı.

Ertesi gün gene akşam suyu, bu sefer bir kişi dahi tutamadı. Avlak gene on kişi. Hem balık çıkmıyo diye av boyunca sızlanıyorlar, hem de ertesi gün aynı kişiler gene orda. Bu sefer av bizdik, sivrisinekler çok güzel avladı hepimizi.
    Saçlarımı kestirmişim kafada kel, akarsudan havalanan soluğu benim kafada alıyor. :D Saat 20:45 civarı kan kaybından hakkın rahmetine kavuşmamak için avlağı terki diyar ediyorum.

Üç kez av yapmışım elde var sıfır. :D Satın aldığım 2 kilo sardalyayı da kurda kuşa yedirmişim. Hırs maximum seviyeye ulaşmış. Beklenen haber Cuma günü geldi. Arayan Serhat abi, Volkan c.tesi tekneyle balığa gidelim mi?

mrsparkle mrsparkle mrsparkle mrsparkle mrsparkle Gideliiiimmmmm.....:D

Cuma başladım boncuklu takım yapmaya. Elim alışmış, 1 saatte 2 takım yaptım, hemde hırsızlı. :D

C.tesi çıktık yola saat 12:30 da (öğlen)

Yolda Serhat abinin tekneci ayarlamadığını, yem olup olmadığını bilmediğini hayretler içinde kalarak öğrendim. Hadi hayırlısı diyerek Dikili'ye ulaştık. Birkaç telefon görüşmesi sonrası bir tekneci abimizle anlaştı Serhat abi. Tekneci ahtapota gitmiş saat 17:00 de dönecek. Peki dedik bekleriz, zaten bi akşam suyu yapıp dönsek yeter dedik.

Tekneci: 5 litre mazot alın, sonra gönlünüzden ne koparsa verirsiniz.
    Olur diyerekten aradaki boş zamanı değerlendirmek için kıyılarda olta attık ama bir tık dese ya...:eek: :eek: :eek: :(

Kıyılardaki bu verimsizlik canımı çok sıkmıştı, ya tekne de böyle geçerse:eek: :eek: :eek:

Son kalan sahtesini denizde bırakmış atçekçi gibi düşünceli ve karamsarım.:(

Neyse saati 17:00 yaptık geze geze, 3 bardak mamun, 2 paket sülünez, 1 paket te boru kurdu aldık.

Yarım kilo da 1 haftalık sardalya var.
    Denize dikili de atsan atlantik okyanusundaki balık kokusunu duyar. :D

Dikili iskele önünden 500 metre mesafeyle açıldık. Zaten tekne küçük, bi de ışıkları bozukmuş. Gece çökmeden dönmek zorundayız. Avlanma süresi 2,5 saat falan yani.

Tekne çok küçük olunca insan tırsıyor, Serhat abi sünger koltuğa oturdu, tekneci bana can yeleği verdi. Sende bunun üstüne otur dedi. Bu içimi rahatlattı. :p

Bulunduğumuz yerde sardalyaları denize attım. Oltaları saldık aşağı ve korktuğum başıma gelmedi.:D Balık 1 dakka dolmadan vuruyordu. Herkes pür dikkat ti, çünkü bazen çok sıkı vuruşlarda geliyordu. Balık çok istekli ve sargandı. İlk güzel balığı Serhat abi çekti. Sonra karagöz hiç hız kesmedi.
    Nefes alacak zaman bile yoktu. Sohbet bile edemiyorduk ama çok mutluyduk. Sohbet etmesekte olurdu, bu güne kadar yeterince sohbet etmiştik :D

Benim yaptığım takımlar hünerini gösterirken bende hünerimi göstermiştim.
    3 kallavi balık benim zayıf düğümlerim nedeniyle ağızlarında iğnelerle derin maviliklere geri döndü. :(

Çok iri bir balıkta benim takımımı koparttı gitti. :( Çaresizliğim görülmeye değerdi, balığı kontrol bile edemedim. 2 kere yüklendi ve ikincisinde ince takımımı koparıp gitti. Ne olduğunu görseydik bari diye çok konuştuk.
    Uzun süre şoku üstümden atamadım.

İki küçük karagözü denize iade ettim. Artık balık salabiliyorum:)

Resimlerde limit altı karagözler göreceksiniz, onlar benim tuttuğum balıklar değildir. Avlak o kadar hareketliydi ki müdahale şansım almadı ve balıkları attığımız bidon çok derindi. Balığı salmak için tüm bidonu devirmek gerekiyordu ve tekne pek müsait değildi bunun için. Balıklar tekne altına kaçabilir ve ayaklarımızın olduğu yerlerde ızgaralar ve deniz suyu vardı bir miktar.
    Tam anlatamıyorum ama tekneyle aşina olanlar anlamışlardır. Yani kovaya atılan balığa ulaşıp salmak imkansız gibi birşeydi.

Resimlerde bir tane de kırlangıç palazı veya yavrusu göreceksiniz.
    Onu ben yakaladım. Son atışlarımızdı, gitme vakti gelmiş, dakikalar geçmesin diye dua ediyordum. Çok güzel bir vuruş aldım ve tasmalamamla balık üstündeydi. Balık tekneye yaklaşınca bune ki diye irkildim. Kırlangıçın yüzüşünü görenler bilir. Yok böyle bir görüntü. Kırlangıçtan ziyade yarasa gibi. Trakonya olmasın diyerek balığı elime almadım ancak tekneci hemen tanıyıp yapıştı iğnenin ucundaki balığa.

Aaaaa kırlangıç dedi, farklı bir balık çıkmıştı. Kırlangıçın çok daha fazla büyüye bildiğini biliyordum ama limiti nedir bilmiyordum. Kaptana, abi salmamız gereken bir balıksa salalım dedim.
    Tekneci :eek: yok yav, fena değil, her zaman çıkmaz kırlangıç değerini bil, salınırmı dedi. Oltadan kurtarıp, bidona attı. Serhat abi, güzel balık ama daha yavru dedi, 2 - 3 kilolukları oluyor onların dedi.

İçim burkuldu ama yapacak pek bişey yoktu. Tekneciye kararlı birşekilde sal deseydim belki de salardı. Ancak konturpiyede kalmıştım. Günahımla sevabımla bir tekne avı daha böylece bitti.

Eve gidince içime sinmedi, sitemizden 2/2 tebliği açtım baktım. Kırlangıçın herhangi bir boy limiti yoktu, şaşırdım.:eek:

Karagözde 18 cm limit vardı. Küçük karagözlerde benim günahım pek yoktu, o açıdan rahatım.

Fotograflarda büyük balıkları çekip, küçükleri ayırmak ta bana yakışmazdı.

Olduğumuz gibi tuttuğumuz balıklar, piknik vs.vs.

Hepinize rastgelsin, kalın sağlıcakla...

2. ceranımoo_ist

ceranımoo_ist Yakup BULUT

Favori Kamış:
    okuma,linelife,remixon
    Favori Makine:
    Favorim Shimano Sahara 3000FD , Okuma İmpact 65,Okuma Eclipz ez 65
    En İyi Avı:
    levrek,çupra,yazılı orkinos, ceylan .....
    Sizin raporlarınızı okumaktan büyük keyif alıyorum :) güzel bir günce olmuş herşey gönlünüzce olsun...

3. Ersin1903

Ersin1903 Ersin

Favori Kamış:
    Okuma Salina Surf 4.20 / Okuma Salina Sea Spin 2.85mt
    Favori Makine:
    Ryobi TT Power 8000 / Tubertini Plus 6000 / Okuma Inspira 40
    Çok güzel görünüyorlar, keyifli bir av olmuş... Keşke istanbulda'da şu an balık çıksa, karagöz ispari....vs :( Ben bugün şansımız denedim hiç bir şey yok, bakalım mayısa doğru sezon açılır zannımca..

Bol avlar dilerim..

4. orhan1969

orhan1969 Orhan

Favori Kamış:
    İtalcanna Kombat
    Favori Makine:
    Daiwa Saltiga Surf,Daiwa Tournamnet Entoh
    En İyi Avı:
    1,5 mt Sapan ( Kemane )
    Volkan Kardeş tebrik ederim güzel mangal yapıyormuşsun :p

Şaka bir yana deniz de olmak bile yetiyor insana,takımların patlamasına üzüldüm,sana yeni bir takım tavsiye edeyim müsadenle,

Daha önce anlattığım kıyı takımında kullanmış olduğun üçlü fırdöndüler den kullan,sıralı olarak anlatayım,karışık olursa onu da resimlerim ;)

Kurşun takmak için kasagözü düğümü atıyoruz,kullandığımız misina 0,25 mm
    kasa gözü düğümü attığımız misinayı hemen düğümün 4-5 cm yukarısından üçlü fırdöndü bağlıyoruz,fırdödünün diğer ucuna 0,35-0,45 mm tercihen Fc misina,yaklaşık 25 cm arayla yukarı tekrar üçlü fırdöndü şeklinde kaç iğneli takım yapmak istiyorsan o kadar üçlü fırdöndü,sonra 0,30 - 0,35 mm tercihen Fc misinaya normal palalı değil,Chinu rigged dediğimiz delik palalı iğne bağlıyoruz.sonra bu kola bir boncuk ve üçlü fırdöndünün boş halkasına bağlıyoruz,kolun boyu 20 cm olsun.

Haydi rastgelsin.

5. laborant1986

laborant1986 mesut

çok güzel av olmuş tekne avınız tebrikler

6. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Beğenmene çok sevindim, teşekkür ederim. Sizlere de rastgelsin...

Teşekkür ederim, burda da her zaman çıkmıyor ama o gün şanslı bir günümüzdeydik sanırım.

Teşekkürler Orhan abi, güzel mangal yapıyorum :D

Yakana kadar, bi şişe "mangalyak" denen kimsayalı bitirdim. :D

Gene güzel bir takım bilgisi vermişsin, teşekkür ederim. Ekleyebileceğin bir resmi varsa çok daha faydalı olur abi.

Senin boncuklu takımından çok memnunum gerçekten. Fark yaratıyor. Ben hırsızlı yapmıştım. Derin suda hırsızlı iğne diğer iğnelere nazaran 3 kat daha fazla yakaladı abi.

Güzel raporlarının devamını diler, verdiğin vurucu bilgiler için teşekkür ederim. Allah sağlık, sıhhat ve güzel balıklar versin. :)

7. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Devam-devam, kıyı olsun tekne olsun Sen devam et ki bizler de bu enfes güncelerini okuyup lezzetinden lezzetlenelim. Balık olmasa bile ne gam. Kaldı ki güzel karagözler de gözlere şenlik. Hele cıvıl-cıvıl anlatımın coşkusu ilaç gibi. İnce, akıl dolu her satırda bir başka güzellik var. Yüreğine sağlık gurban. Haftanın raporu ilan ediyorum kendi adıma.

Selam ve sevgilerimle nice tadında avlara.:)

8. simendifer

simendifer Sennur

Eğlenceli ve bir o kadar da samimi bir rapor olmuş, kutlarım. :) O düğümlerin kopmasını da, bir piknikle hanımı atlatmanın karşılığı olarak almışsın bence. :p Daha da kötüsü olabilir ve balık akınında yemsiz de kalabilirdiniz. :eek: Bundan sonra daha iyi düşünürsün bence. :p

Bu arada, küçük balıkları ayırmadan, olduğu gibi rapor yayınlamak daha dürüstçe elbette. Yani, bunun aksini insanın kendine yakıştıramaması doğal. Ancak bir de şu açıdan bakmakta fayda var; seni ve senin gibi bildiğimiz bir çok arkadaşımızı tanıyoruz. Neyi ne niyetle yaptığını, samimi olup olmadığını anlıyoruz ama herkes bu konuda senin kadar samimi değil. En azından ben kesin olarak böyle olduğunu biliyorum. O nedenle bu durumu, yani senin samimi olarak küçükleri ayırmadığın fotoların olduğu bu raporunu, kendine emsal olarak görecekler mutlaka çıkacaktır. Bilerek küçükleri yakalayıp da, "oltadan çıkaramadım, çok derinden gelmişti farketmemiştim, görmemiştim v.s... Ama bakın samimi olarak burda yayınlıyorum" diyecek olanlar çıkacak. Bir şey diyen olursa da, "bakın O da yapmıştı bir şey dememiştiniz" diyecek. Ne demek istediğimi anlatabilmişimdir umarım. :eek:

O nedenle forumda, küçük balıklar yakalanmış olduğu halde dürüst olunmak isteniyorsa bile, küçük balıkların olduğu fotoların raporlara koyulmaması daha uygun düşüyor. Hatta daha da kötü olanını söyleyeyim; daha önce tırıvırı kullanıp da itiraz edilen bir üye, yine senin gibi küçük balıkları salmamış olmaması konusunda samimi bir açıklama yapan başka bir üyeyi emsal gösterip, "o da yasal değil, benim tırıvırıma gelince mi yasak" deyip işin içinden çıkmaya çalışmıştı. Aynı şey olmadığını anlatamamıştık malesef, çünkü anlamak işine gelmemişti. Evet sen tamamen kendine yakıştıramadığın için, dürüstçe olanı biteni ortaya koymuşsun ama bir de işin bu tarafı var ne yazık ki, bundan sonra eminim sen de bu konuda farklı düşünürsün.

Av ve eğlenceli rapor için teşekkürler. Dahasına rast gelsin. :):)

9. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    guzel eglenceli gunler geçirmissin volkan :) kirlangiç ufakmis cidden bu boylari salmak dusundugun gibi hayirlidir ( gerçi tezgahta istavrit kadarlarini bile goruyoruz da bizim dusuncemizdeki kisiler senin gibi dusunuyor anladin sen onu :) ) . mangal yakmasini bende severim iyide beceririm :D

10. Yenerbey31

Yenerbey31 Levent AKSOY

Favori Kamış:
    Seytan oltasi
    Volkan tebrik ederim guzel bir av.Ben kiyida agac oldum balik beklemekten 2 haftadir.Bi tek bugun bir cipura yakaladim o kadar.Keske bende bir yolunu bulsamda tekne ile ciksam.Zira balik henuz tam anlamiyla kiyilamadi.Daha irileri rastgelsin:)

11. Bahadır Sarıca

Bahadır Sarıca Bahadır Sarıca

En İyi Avı:
    Levrek, bir sonraki
    Sevgili Volkan,
    Keyifle geçen av günlerini, tüm samimiyetinle bizlerle paylaştığın için teşekkürler.
    Avsız geçen günlerde detaylı raporlar keyif veriyor.
    Sevgi ve selamlarımla...

Ne kadar yazık ve üzücü...

12. simendifer

simendifer Sennur

Evet, malesef yazık ve üzücü ama gerçek... Adam tırıvırı ile yaptığı katliamı böyle bir durumla eşdeğer görebiliyor. Şu an aklıma gelmeyen daha neler var aslında, yazsam sinirden delirirsiniz.

13. Dalgıç837

Dalgıç837 Ergiz Esen

Favori Kamış:
    Sportex SeaStar 2,70 80-100 atarlı
    Favori Makine:
    Penn Sargus 3000
    En İyi Avı:
    Sudak 92 cm 8,5 kg
    Volkan süper keyifli bir rapor, tekneden balığı da almışsınız tebrikler, çok güzel balıklar. Ellerinize sağlık.

Rasgele

14. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkürler Mesut, rastgelsin...

15. seckint

seckint Seçkin

Favori Kamış:
    4.20 surf kamış
    Favori Makine:
    okuma synex
    En İyi Avı:
    3,5 kg Martı
    tebrikler gerçekten güzel raporlar okutuyorsunuz :)

16. OMMG

OMMG OKAN

Tebrikler Volkan,özellikle bu keyifle okuduğum rapor için de teşekkürler.İnşallah bir sonraki raporunda trofe fotoğraflarını da görürüz.Rastgele...

17. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim Nuri abim, sizlerin avları ve raporları kadar olmasa da bişeyler öğrenip, avlanıp, raporlamaya çalışıyorum.

Korkutata nickli abimin raporunu farketmem cep telefonundan takip etmeye çalışırken biraz zaman aldı. :D (İzinde olduğum için)

Müthiş bir av ve hikayelemeydi, yabancı ülkelerde yapılan avlar gibiydi. Raporunuzu okurken yüzümdeki gülümseme hiç bozulmadı ve aaaa ne kısa yazmış hissine kapıldım. :D Yeniden tebrik etmek istedim özellikle ikinizi ve tüm ekibi. Sevgi ve selamlarımla...

18. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Sennur hanım çok teşekkür ederim. Eleştirel fikrinizi çok ince bir şekilde ve örnekleyerek yazmanız gözümden kaçmadı. (teşekkürler)

Yazmadan ve fotograf yayınlamadan önce bende düşündüm. Örnek teşkil edermiyim dedim. Sonuçta; forumda limit altı balık fotografı yayınlatmamak mı amaç olmalı yoksa bak benimde içinde bulunduğum gurupta yakalandı. (hatta limitin bir, iki cm altında balık bende alıkoymuş olabilirim, cetvel yoktu yanımda, tahminen aldım ve saldım)

"Bu beni rahatsız etti, içime sinmedi evden tebliğe baktım" dediğim bir raporda böyle limit altı balık fotograflarına yer vermek mi daha güzel olur diye düşündüm.

İkincisini yapmaya karar verdim sonuçta. Doğru yaptım demiyorum, kendimi de savunmuyorum. Yanlış düşünmüş, yanlış karar vermiş , olabilirim. Benim raporum, forumun çizgisini zedeleyebilecek açık kapı da bırakıyor olabilir.

Ben böyle düşündüm, böyle yaptım. Sizler benden çok daha tecrübeli olarak bu fotograflar uygun değil diyorsanız elbette haklılık payınız vardır.

Sonraki raporlarımda uyarınız doğrultusunda hareket edeceğim. İnce uyarınız için teşekkür ederim. Rastgelsin...

19. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Tekne avı hariç, diğerleri yazıdaki gibi eğlenceli değildi, sevgili Roy :D Kıyılarda balık yok, bir tık demez mi yavvv :D Geceden gidip sabahlamalı kıyıdan balık almak için zannedersem. Yoksa piknikten öteye gitmiyor kıyı avları.
    Kırlangıç benim de içime sinmedi ama direk sal abi demeye de dilim varmadı.:eek:
    Demek daha çoook yolumuz var gidilecek.... Sevgilerimle...

Teşekkür ederim, bende kıyıdan birşey tutamadım. Kıyılar tam anlamıyla çöl gibi, canlı yok. Balık kıyılamadı sanırım. Gece mırmır avı yapılabilir zannımca.
    Sabahlamalı kumluk derince bir sahilde. Mırmır çıkabileceğini düşünüyorum.

20. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim Bahadır abi. Sizlere de rastgelsin...

Teşekkürler abi, sizlerinde güzel raporlarınızı bekliyorum.

Teşekkürler Seçkin, rastgelsin...

Teşekkürler Okan abi. Trofe bir balığı belki de kaçırdım. :( Takımı kopartan neyse çok sağlamdı. Sağlam olmayan benim takımdı maalesef...:) Sevgilerimle...