Herkese çok selamlar.. Geçen hafta yeni bir mera denemiş aslında güzel yerlerde bulmamıza rağmen balığın isteksizliğinden verim alamamıştık. Bu hafta, sezonda güzel balıklar aldığım Tekirova 3 adalar bölgesine gittik. Avda 3 kişiydik. Kayınpederim, Makine Mühendisi arkadaşım Tuncay ve Ben.. Hafta içi güzel Jig haberleri almıştım kafama koydum bugün Jig ile güzel balıklar alacaktım. Ancak olmadı elbette Jigte uğraşırken kayınpederim kılkuyruk mercan çekiyor ve benim ne tutmasını ne de lezzetini sevdiğim bu balıktan mutlu oluyordu. Dedim kendim jigte bişey yapamıyorum en azından kayınpederim Adam gibi MERCAN çeksin.. Jig takımını topladım ve 08:00 itibari ile ketezeye başladım. Balık çok nazlıydı. Çok nadir vuruyor, bir çoğuda yarı yolda takımdan kurtuluyordu. böyle böyle saat 09:30 a kadar kayınpederimle ikimizin toplamı bir tavalık çıktı. Tam bu saatlerde Antalya tarafından kuvvetli rüzgar geldi ve bu hava saat 12:00 a kadar devam etti. Rüzgarın kesilmesi ile açıkta 120 metredeki meraya yöneldim burda balık vardı ama 250 gr kurşun sallıyor ve 120 metre çekiyorduk açıkçası tamda o aradığımız 2 si 3 ü bir kilo gelen mercanlardan yoktu. Biraz oyalandıktan sonra 75 metreye döndük. Oltayı suyla buluşturur buluşturmaz 3 lü 4 lü mercan aldık. Kayınpederimin çektiği 4 lü mercan sonrası o sert yüzünde gülücükler açıyor Tabi Tuncay kardeşimde oldukça keyifli.. Ben yokum fotoda çünkü kendi kendimi çekemedim İlk baştaki gibi 3 lü 4 lü yemesede saat 15:00 a kadar balık tuttuk ve kovayı doldurduk. Tekneyi yıkayacağımızdan daha geçe kalmak istemedik ve erkenden çıktık. Eh buna binlerce şükür. İşte nasibimiz (Kayınpederim ve benim balıklar): Not: Tepsi Börek tepsisidir. Bereketi kaçmasın diye tartmıyorum ancak 7-8 kg civarıdır.
Kayınvalide tezgah batacak diye %50 oturum alanı verdi Çok kuralcıdır.. Teşekkür ederim Teşekkürler.. reeling
Çok şükür nasibimizi aldık. Teşekkürler :thumb: Sağolun. Deniz ana nasip etti bizde tuttuk.. Eyvallah Murat :thumb: :hungry: Hakikaten öyle. Çok şükür bu mevsimde güzel bir av oldu.