Herkese Merhabalar Tatil amaçlı bulunduğum Orhaniyede kısa müddette bazı zevkli avlar yapma şansım oldu.Daha önce de yemli olarak avlandığım bölgede bu sefer yem olarak tavuk yerine dedem ve babamın zamanında sarayburnunda kullandığı hamuru deneme fırsatım oldu.Bu takımda Mustad Carp feeder 8 numara iğne ve birinde okuma flourocarbon 0.18 misina diğerinde ise direkt vaziyette spiderwire 0.12 örgü misina vardı.Makinaya sarmadan evvel bu misinaya da bir iğne takıp takım haline getirdim.Hava durgun vaziyette olduğu için sadece kıstırma kullandım.Özellikle dolunayda yaptığım bu avda örgü misina takımla yaptığım av çok zevkli oldu çünkü balık aşağıda yemle nasıl oynuyorsa aynı şekilde elinizde hissediyorsunuz.Örgünün görünürlüğü sebebiyle balık alamayacağımı düşünürken gecenin en büyük karagözü bu takıma geldi.Bu takımın bir avantajı da balık misinayı patlatır diye bir korku da olmuyor.Gece boyu iğneyi yutmayan pek çok ispariyi geri yolladım.Yol yorgunluğu sebebiyle ilk gece karagöz avıyla sonlandı.Gündüz ise at çek denemelerinde bulundum.At çek sırasında Okuma salina kamış,evox big game 80 makina 0.18 spiderwire ultracast ve sahteler önünde ağırlıklı fırdöndü ve 1.5 metre 0.35 Trilene flourocarbon mevcut.İlk atçekler sırasında pek çok meraklı sarıkuyruk kıyıya geldi ise de çarşaf gibi suda balıkları almak mümkün olmadı.Bu sırada devam ederken ani bir asılma ile makara boşalmaya başladı ardından tasmaladım ve ufak ufak yaklaştırarak balon balığını karaya aldım.Bu balık 1.540 gr geldi.Mustad fosforlu ahtapot sahtesini de epeyce parçaladı.Ağzında daha önce kopardığı takımlardan kalan iki adet iğne vardı fotoğraflarda kırmızı halka içine aldım.Bu balığı da kedilere kaptırmadan poşete attım ve çöpe yolladım.Ardından akşam saatlerine kadar bir hareket alamadım ve ancak saat 6 sularında at çek yaparken Yozuri Crystal Minnow 11 cm sahteye lambuka atladı.Balığımız hoplaya zıplaya karaya geldi ve karaya aldım.Daha önce bu sahtenin 9 cm olanına da bir adet Lambuka gelmişti ve onu da raporlamıştım.Son olarak yakaladığım Iskarmoz ve Tralin diğerlerinden farklı bir hikayesi var.Gün içinde yorgunluk sebebiyle artık akşam at çekten vazgeçmiştim yorgun bir halde internetten uzun müddettir de ne raporlar var diye bakamadığım için bir bakayım dedim ve Turgay Karaaslan(modena)'ın o sırada atçek ile yakaladığı ve raporladığı balıkları gördüm ve hadi bir gayret akşam suyu deyip sahilde atçeke başladım.İyi ki yapmışım sonucunda balık aldım kendisine teşekkür ederim bu balıkları almama vesile oldu.İlk vuruşu alacakaranlıkta crystal minnowa iskarmoz yaptı.Balığı çok zorlanmadan kıyıladım.Ardından 10 dakika müddette bir hareket olmayınca kırmızı başlı rapalayı taktım ve ikinci atışta kamış hafif büküldü ve misina kaçmaya başladı.İlk Tral avı tecrübem oldukça heyecanlı oldu son derece hareketli bir balık ve ben zorladıkça o zorladı.En sonunda misinamı patlatmadan yavaş yavaş balığı yorarak kıyıya çektim kepçe yardımı ile balığı sudan aldık.Daha sonrasında ise artık yorgunluk ve balıkların yeterli olduğu düşüncesiyle avımı sonlandırdım.Raporuma son olarak avlağın ve kullandığım sahtelerin de birer resmini ekliyorum. Herkese daha iyi avlar dilerim.
tebrikler fakat ben o balıkların arasında karagöz göremedim.acaba melanura tral mı deniyo sizin oralarda......
Gün içinde yorgunluk sebebiyle artık akşam at çekten vazgeçmiştim yorgun bir halde internetten uzun müddettir de ne raporlar var diye bakamadığım için bir bakayım dedim ve Turgay Karaaslan(modena)'ın o sırada atçek ile yakaladığı ve raporladığı balıkları gördüm ve hadi bir gayret akşam suyu deyip sahilde atçeke başladım.İyi ki yapmışım sonucunda balık aldım kendisine teşekkür ederim bu balıkları almama vesile oldu çok teşekkür ederim...umarım avınız keyifli olmuştur...fakat ıskarmozun boyu biraz küçük geldi...limit 60 cm üstü günlük adet limiti kişi başı beş adettir... tekrardan tebrik ederim...
Turgay merhabalar dostum, umarım iyisindir. Sevgili Özgür ile Akyaka'da gerçekleştirdiğiniz enfes av günü sonrasında da ıskarmoz için kişi başı günlük limitin 5 adet olduğuna dair yeni bir düzenlemenin bilgisini iletmiştiniz. Belki gözümden kaçtı, bu bilgiyi teyit edecek herhangi bir bilgiye henüz rastlamadım. Netleşti mi, son durum nedir diye merak eder oldum. Selamlar güzel insan.