Herkese selam sabah 5te uyandım ve 5.30 gibi suya girdim..3 gündür devam eden ve sinirlerimide altüst eden dip dalgası nedeniyle su inanılmaz bulanıktı..Kıyıdan iskeleye doğru gitmeye başladım..İlk 20 metre kadar acaip bulanıktı hafif ses çıkararak gidiyordum ve uzaktan geçen bir levrek sesime geldi...Sonra ürkek bir tavırla geri döndü..Biraz daha takip ettim yine ses çıkararak ve sonra brkayanın yanında hareketsiz durdum balığın güvenini kazandığımdan emin olunca başımı çıkararak zıpkını doğrulttum...Onur abinin söylediği gibi tam kafasından hatta gözünden vurdum balığı...Onur abiyede ayrıca teşekkürler onun yazdığı konular sayesinde kendi gelişimimde yüzde 50 pay sahibi olduğunu söylemek isterimm..Ve sonra dönüp viraj tarafına doğru gittim..Bu esnada çok şanssız bir an oldu...Hiç ummadığım bir yerde gördüğüm iricene levreği 2 defa vuramadım..Yani aynı levreğe 2 ıska attım...ama sanırım aşırı bir dalga olması nedeniyle oldu nese sağlık olsun...Viraja giderken kayalığın kenarında bir kum lagosu gördüm daldım bütün oyukları zıpkınla deştim ama balık yoktu.. sonra virajın orda büyükçene bir sargozu hedef almış sessiz sezsiz onu izlerken yanımdan 2 büyük levrek gözüktü gelip beni şöyle bir süzdüler...Onlarında bir süre oyalanmadan sonra güvenini kazanınca levrekler bir kayanın arkasındayken yavaşca yaklaştım ve daha büyük olanı vurdum...Büyük olan 800 gr civarı oldukça iyi ama resimlerde tam net çıkmadı..Sizede nasip olur umarım...keşke yukardada bir iki foto alsaymışım...Boyutları tam olarak anlaşılmıyor...
Tebrikler Anıl... Bu denizde bu av... Bir de akıntı olmasaymış.. Benden sana bir tavsiye bu arada balığın büyük gözükmesini istiyorsan, objektife doğru yaklaştır, böyle çekilen fotolarda avuç içi kadar karagözler kafan kadar gözükür, senin levrek ise en az 60 cm Şaka bir yana, şansın her daim böyle açık olsun.
Supersin Anil.. Hem hikayen, hem avlarin , hem de samimiyetin...Onur Kardesimizin verdigi bilgileri onurlandirmanda ayrica buyuk bir incelik. Sevgiyle kal, kendine iyi bak degerli kardesim...
biraz daha sabırlı olup daha büyük avlar için beklemelisin derim, 800 gr levrek zıpkıncı için ufak hedef sayılır, ama zamanla o da olur, inşallah ilerde senden daha büyük levrek resimleri de görürüz, keyifli avların daim olsun
Anıl kutlarım sende artık bu işin piri olacaksın tebrikler başarılarının devamını dilerim.. Hani bir laf vardır ( hocanın dediğini yap ama yaptığını yapma ) diye ,, sen anladın onu tebrik ederim kardeşim ..
suat abi ismim anıl yahu hepinize teşekkür ederim sanırım gerçekten geliştiriyorum kendimi...yavaş yavaş derine dalmayada başlıyorum sanırım 10 mt derinde ama en fazla 40 50 sn kalabiliyorum ve bugüne kadarda iri bir balık görmedim o derinlikte...LEvrekten başkada gezinen ufak kefaller var onu mu vurayım yani??ben burda ztn zıpkınla dalıp da 5 kglık avcı yakalayanı hiç göremedim...Yani balık olsa vuracam emin olun...Haydi hepinize rastgele..
Madem öyle bana 2-3 kglık levreklerin nerede olacağını söylermisiniz lütfen bende keyfimden etrafta olan byük levrekleri vurmamazlık yapmıyorum haniGenel olarak avcıların bozulduğum bi huyu var oda bu..Daha büyüğünü nerde bulayım...Burda da tanıdık eski zıpkıncılar var ama onlarda söylemiyor...Sizde kusura bakmayın ama samanlıkta iğne ara diyorsunuz..Nerde bulacam ben 10kglık avcıları levreklerii...yardım bekliyorum da biliyorum cvplar yine yuvarlak yuvarlak gelecek...
anil kardesim 10 kg lik bir levregi bulman icin turkiye sularindan cikman lazim heralde...cunku asiri bilincsiz avcilar levrek mi birakti???belki tahmini en buyuk denk gelecek balik 5 kg oda hayatini tas altlarinda veya bulanik suda saklanarak gecirmistir buyuk levrekler sabah ve aksam saatlerinde gormen mumkun onlarda kalabalik orta ve ufak boy levrekler ile sahil turu atarlar veya liman iclerinde mendirek burunlarinda dolanirlar...anlican ayda yilda belki bir buyuk balik gorursun...avlarin su guzel boyutlari iyi 5-10 cm baliga zipkin sikanlarda var...levregin en buyuk dusmani serpmecilerdir..levrek yavrulari ispendek felan bunlar kiyida dalganin vurdugu alanlarda yuzerler bu yuzden cogunlugu yavruyken tavayi bulur...birde sana tavsiye guzel avlaklarin vardir senin..gordugun her buyuk altina balik girebilecek taslarin altini yokla...bazen levrek veya iri kefaller olsun seni cok uzaktan fark edip tas altina gizlenir...anladin sen onu dimi saygilarimla