Av yeri: Marmara sahil Avlanan Balık: Lüfer Adet: 2 Boyut: 30-35 cm Av Yöntemi: Uzun olta VMC 1/0-2/0 iğneler Yem: Canlı Zargana Av Tarihi: 07.10.2014 14:00-17:00 Herkese merhabalar, Forumda yeni olduğum için yukarıdaki bilgileri yazarken azami dikkat gösterdim. Eksik veya hatalı bulduğunuz bir husus olursa bilgilendirmenizi rica ederim. Bugün saat 12:00 civarı tekneyi suya indirdim ve 2 saat boyunca ipekle zargana avlamaya çalıştım. Toplamda 4 adet zargana (1 kalem, 2 orta, 1 tanesi barracuda gibiydi ) Uzun ve kalın olanı yaprak hale getirip biraz da kırptıktan sonra meraya doğru yöneldim. Yaklaşık 1-1,5 saat kadar rapala arkası bu yemle gezdim ve bir tek vuruş dahi alamadım. Daha sonra canlı yemleri kullanarak 3 vuruş alıp 2 tane lüferle kıyıya döndüm. Saat 15:00 a kadar gündoğusu esen hafif bir rüzgar ve kaba dalga vardı. Fakat bu saatten sonra deniz dümdüz oldu. Tekrardan zargana aramayıp kıyıya dönüşüm de biraz bu yüzden oldu hava bunalttı açıkçası Herkese keyifli avlar dilerim.
Hayvan tam olarak düşmedi marmaraya, daha yaprak yemiyor, hele akıntısız sığ sularda avlanıyorsanız bizim gibi sadece canlıyı yiyor, aşırı derecede bir istavrit var suda. Avınız için tebrikler.
Selam Sayat, Biz de senin gibi Marmara kıyısında uzunolta avları yapıyoruz, daha doğrusu en sevdiğimiz av bu. Heralde aynı yerlerde avlanıyoruz. Bayram boyunca 4 gün de balığa çıktık. Balığın en zayıf olduğu gün dündü. Biz de 3 tane alabildik. İlk gün 24 tane almıştık. Balığın dünkü gibi zayıf olduğu günlerde 11-12 metrelerde demirli gemileri yalayarak sarıkanat avlıyoruz. Tabii zargana süzerek sarıkanatlara yem yetiştirilmez. Biz halden yem alıp fazlasını donduruyoruz ve ihtiyaç kadar kullanıyoruz. Balık seyrek olduğunda canlının yerini hiç bir şey tutmuyor ama bol olduğunda her şeyi yiyor. Biz de balık bolsa lüferi avlayıp yoksa dediğim gibi sarıkanatlarla yetiniyoruz. Avın için tebrik ederim, dediğim gibi önümüzdeki günlerde balık bollaşırsa zarganayı avlamak yerine önceden alıp yaprakla avlanmanı öneririm. Rastgelsin.
Selamlar, Katılıyorum, uzun olta gerçekten keyifli. Son senelerde pek çıkamadım desem yeridir. Hatta dün tutmadan önce özellikle misinanın son 2 kulacını 0,28 gibi görece ince sayılabilecek bir kalınlıkta tuttum ki kurşundan sonrasını çekerken (ki bence en zevkli kısmı) daha çok gerginlik olsun İlk gün rakkamın da gerçekten çok iyi tebrik ederim fazla lafa gerek yok ustalık işidir. Civardaki balıkçılardan da aldığım bilgiler senin dediklerin gibi. Özellikle sabah erken saatlerde canlı / cansız, taze / bayat ayrımı yapmıyormuş balık. Fakat sabah erken saatlerde çıkmam pek mümkün olmadığından yetindim bunlarla Zargana konusunda da gece lüksle 2-3 sene önce bol zargana bulunuyordu ama son zamanlarda ne durumda buralar bilmiyorum. Buralar demişken ben Kumburgaz-Kamiloba civarlarında avlanıyorum. Sanırsam farklı yerlerdeyiz buralarda gemi yok. ''Demirli gemileri yalayarak'' avlanma kısmını da anlayamadım biraz açabilir misin ? Jargon eksik bende galiba Tebrik için teşekkür ederim, aynı veya yakın bölgedeysek balık durumları için tüyolarını beklerim
Bilgiler için sağ ol. Tekirdağ'dan bildiriyorsan eğer biz daha doğuda olduğumuz için boğazdan gelecek balığı bekleyelim ya da yerli balıklarla idare edelim. Boğazdan da bu tarafa balığı salmazlar gerçi Yanlış hatırlamıyorsam 6-7 sene önce güzel bir akın olmuştu. O zamanlar çok tutuyoduk. Anılara attık arşivledik
Biz İstanbul'un Marmara kıyılarında, özellikle Sarayburnu-Yeşilköy arasında av yapıyoruz. Dolayısı ile aynı yerde avlanmıyormuşuz, Güney Marmara avcılığını pek bilmediğim için bu konuda fazla bir şey söyleyemeyeceğim. Gemileri yalamak terimini uzunoltada demirli gemilere çok yakın geçerek yaptığımız taktik için kullanıyoruz. Balık kestiği zamanlarda bu yönteme başvuruyoruz, çünkü bu gemilerin altında her zaman saklanan istavrit sürüleri oluyor. Onlar olunca da az ya da çok lüfer de mutlaka onların yakınında oluyor.
Sayı az olsa da insanın av keyfini yeterince tatmin eden lüferler. Tebrik ederim. Gözlerimiz şenlendi sağolasın Sayat kardeşim.