Yer:Yeşilyurt Olta düzeneği: Lüfer için kullandığımız büyük iğneli mantarlı dip oltası Kurşun: 100 gr.lık fırdöndülü kurşun Yem: Cuma günü Karaköy'deki balıkçılardan satın alınmış iri istavritler Yakalanan balık: 1 adet 32cm boyunda lüfer İyi akşamlar arkadaşlar, İstanbul kıyı raporlarına da yazdığım gibi bu akşamüstü saat 17.00-19.30 arası Yeşilyurt'ta lüfer denemeleri yaptım. İlk atışımdan yaklaşık 15dk. sonra aldığım vuruş sonucunda ne yazık ki balığı yakalayamadım; oltayı sudan çıkardığımda balığın yemi tam yan tarafından ısırıp ikiye böldüğünü gördüm ve yeni bir parça yemi güzelce oltama takıp ikinci atışı yaptım. Attıktan yaklaşık 15 dakika sonra ikinci vuruşu aldım ve zamanında bir tasmayla bu sefer balığı yakaladım; hayvanın suyun üzerine çıkmasına fırsat vermemeye çalışarak balığı kıyıya getirdim ve balığı kıyıya alır almaz balık oltayı kesip ağzında iğne ile yere düştü (fotoğrafta balığı ağzında kalan iğneden tutuyorum). Daha sonra yaptığım atışlarda iki defa daha balık vurmasına rağmen başka balık yakalayamadan "bugünlük kısmetim bu kadarmış buna da şükür" diyerek avımı sonlandırdım. Kanımca yemlerim daha taze olsaydı daha çok vuruş alır ve belki daha çok balık yakalayabilirdim. Hepinize benimkinden daha iyi avlar dilerim.
Tebrikler biz balığı pazartesinden beri boğazda arıyoruz nafile sen yeşilyutta bulmuşsun. Devamı için rastgele
Arkadaşlar iyi dilekleriniz için hepinize çok teşekkür ederim, daha iyi avlar sizlerin kovalarında olur inşallah. Gürcan ustam inşallah yazın Özdere'de de böyle güzel avlara beraber imza atarız.. Bu arada Tarkan ustam röneparkın önü mü diye sormuş; orası değil ustam avlak Yeşilyurt tarafında bir bölge ama takdir edersin ki tam olarak yerini söyleyemem..