07 Aralik Levrek Av Raporu

Konu, 'Fotoğraflar' kısmında tugi64 tarafından paylaşıldı.

1. tugi64

tugi64 Turgay SEZGİN

Favori Kamış:
    En ucuz kamış.
    Favori Makine:
    En ucuz makina.
    En İyi Avı:
    Levrek 5.350Kg.
    Zaman herzamanki gbi aynı mevki yine değişmeyen bölge YENİKÖY.Bugün hava çok yağışlı ve gök gürültülü olduğu halde avlak bölgemiz bizi boş göndermedi kaçırdığımız balık çok oldu ancak 2 adet yakalayabildik birini oğlum(İlk defa levrek avına geldi) 1.350 gr.diğerini ben yakaladım 1,150 gr.Kullandığımız takım hiç değişmez yeterki suda balık olsun Avlandığımız bölge 3 gruba ayrılıyor:Bahçeler Mevkiinde..
    1nci Bölge Koyun solundaki dalyan yeri ikinci koya kadar..

2nci Bölge Sol taraftaki ikinci koyun bitimindeki taşlık burun...

3ncü Bölge Çeşmenin ve Balıkçı barınağının olduğu yer...

Kesinlikle boş dönülmez yeterki uygun hava ve rüzgar olsun 31 Ocak tarihine kadar....Kalın sağlıcakla.....

2. unique

unique Cüneyt Eşsiz

Tebrikler..

Yine bos yok abi.. nasil olcak bu is?? levrekler bizi beklesinler az kaldi :p

3. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Turgay
    Başarılı avlarının yanısıra,kerterizleride net olarak vermen cok güzel bir davranış..
    Yanına geleceğim hicolmazsa iki cift balık konuşuruz.Cüneytinde gelmeye niyeti var beraberce geliriz.
    Sevgiyle kal

4. unique

unique Cüneyt Eşsiz

Sevgili Vedat agabeyim,

Oncelikle insallah yarin mubarek kurban bayramini istanbulda gecirip kismet olursa bayramin 2. gunu altinoluk tarafina gitmeyi planliyorum.

Turgay abim ile zaten bunu konustuk ama Canakkale tarafina kacinci gunu gidecegim belli degildi,sanirim 2. gunu olacak.

Sizleri gormek biraz olsun balik muhabbeti yapmak,bilgi birikimlerinizden yararlanmak benide cok mutlu edecektir.

Hayirli bayramlar,ellerinizden operim.

5. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Turgay
    İmaliniz sahtelerin iyi iş yaptığı bir gercek.Ancak seninde belirttiğin gibi cokda balık kacırıyor.Zira gördüğüm örneklerde iğneler biraz ufak gibi geldi.İki önerim olacak.Mümkünse göbeğede bir iğne takmak,ikinciside iğnenin takıldığı yere bir ikinci halka ilave etmek.Bu sayede ilave iğne balığı kitler,ilave halkada balığın kurtulma cabalarında ona mani teşkil eder.
    Sevgiler

6. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Cüneyt
    Altınoluğa giderken bana 30 km kadar yaklaşıyorsun,fırsat bulabi
    lirsen gel cok memnun olurum.
    Sevgiyle kal

7. unique

unique Cüneyt Eşsiz

Insallah Vedat agabey:)

PM attim size.

8. wolfalone

wolfalone SERDAR

Favori Kamış:
    AlbaStar Morlion kamış,Banax SX 2000 Makine
    En İyi Avı:
    İznik sazanı 5,5 kg Turna 3 kg
    Tebrikler güzel bir av olmuş Benimde çok merakım var Levrek avına ama bir türlü kısmet olmadı sizden öğrenecek çok şey var Avlarınızı takip ediyorum ;)

9. fup

fup

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    48 cm.Zargana tesadüfen:)
    Vedat Amca Merhaba, ağabey de diyebilirim ama daha evvel de yazdığım gibi amcam gibi görüyorum seni. Cüneyt kardeşim de kabul ederse ve bayramın
    3.günü müsaitseniz size katılmak isterim. Tabii ki bir aksilik çıkmazsa.

Ben, bayram tatili vesilesi ile haftaya Pazar'a kadar Gömeçte olacağım.
    Sizlerle buluşup muhabbet etmeyi çok isterim. Hele bir de hiç yakalama şansı bulamadığım levrek yakalarsam değmeyin kefime :)

İyi Bayramlar, hürmetler.

Faysal

10. tugi64

tugi64 Turgay SEZGİN

Favori Kamış:
    En ucuz kamış.
    Favori Makine:
    En ucuz makina.
    En İyi Avı:
    Levrek 5.350Kg.
    Öncelikle herkeze teşekkür ederim.Cüneyt seni bekliyorum bunu belirteyim.Vedat abi ortasına ikinci bir iğneyi taktık o zaman sudaki aksiyonu değişiyor fakat ikinci halkayı deneyip neticeyi bildiricem.Ayrıca buraya gelmenizi bekliyoruz şu sıralar hava müsait olduğu sürece balık bol ama ocak sonundan itibaren özellikle sarozdan göç başlıyor o zaman levrek pek bulunmuyor olsa da yemli tutmak lazım o da bana uymuyor.İnan abi 6 metrelik teknem Güneyli limanında yatıyor sahteciliğe başladığımdan beri yemli takımı bıraktım.Ayrıca abi 2 numara iğne kullanıyordum 1 numarayı denicem.İyi bayramlar diler ellerinden öperim.Kalın sağlıcakla......

11. avcı22

avcı22 Mesut Turan

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    yayın 3.4 kilo
    Tugay Abi yazın bana hangi yemi tavsiye edersiniz?Ben yaz sezonu için 496 Mustad 5 numara iğne,Köstekler ve beden için 0,22-0,28 Oscar Kevlon İnsivible Misina.Surf makina için 0,35 Trabucco surf casting misina aldım.Yem olarak ben bu sene tavuk göğsü,zargana,karides,tuzlanmış boru kurdu,sülünes,taze sülünes kullandım.

12. tugi64

tugi64 Turgay SEZGİN

Favori Kamış:
    En ucuz kamış.
    Favori Makine:
    En ucuz makina.
    En İyi Avı:
    Levrek 5.350Kg.
    Murat kardeşim Sarozda 0.35 misina beden için kullanılma çünki her an her şey olabilir kırlangıç-sinarit-levrek gibi kafalı balıklar geldiğinde çekemezsin ayrıca kıyıdan attığında takıntı çok olduğu için ne kadar kaliteli misina da kullansan sürtünmeden zedeleniyor onun için fazla masraf yapmana değmez.
    Makinana beden için 0.40-0.45 Viking Silikon misinayı önerebilirim güzel ürün köstek için marka önemli değil 0.30-0.35 misinadan oldukça kısa köstek yap(kıyıdan avlanma için) yalnız köstekleri bedene bağlama şekli önemli çeşitli düğümler var çapari düğümünü yapmalısın köstek bedene sarmamalı.Ağırlık olarak en az 75 gr.hatta 100 gr.kurşun kullan iğne tercihini kısa pala sasame iğneler güzel.Kıbrıs takımı da Yeniköyde güzel iş yapar fakat şamandralı askıda tutman lazım yoksa ilk atışta taktırırsın.
    Yem olarak Sarozun daimi yemi sardalyedir bana uğradığında nasıl hazırlanacağını sana tarif ederim ayrıca karides-sülünez her zaman iş yapar ama balık cinsine göre.Sardalyeyi bütün balıklar yer sülünezi sadece mırmır isparya izmarit yakalamak için kullanırsın.Karidesi ise mercan-işkadros-karagöz gibi taş balıkları için kullanabilirsin.Bana sorarsan sardalye den şaşma.Yalnız yemi alırken aklında olsun poşete kesinlikle koydurma gazete kağıdına koydur ve öyle poşetlet yoksa balık suyunu salıyor ve cibre gibi oluyor.Kal sağlıcakla.....

Son düzenleme: 8 Aralık 2008
  13. avcı22

avcı22 Mesut Turan

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    yayın 3.4 kilo
    Turgay abi ilginize teşekkür ederim.Elimde 0,35 Viking misina ile 0,40 Sufix Xl Strong bobin misinalar var.İğne kısa pala çapraz iğne.Aldığım Surf Casting misina 300 mt Trabucco.Suda görünmez özellikli,sürtünmeye dayanıklı,çekeri yüksek bir misina diye aldım.Deneyeceğiz.Yem olarak sardalya da kullnadım.Ama en çok tavuk göğsü iş yaptı.

14. tugi64

tugi64 Turgay SEZGİN

Favori Kamış:
    En ucuz kamış.
    Favori Makine:
    En ucuz makina.
    En İyi Avı:
    Levrek 5.350Kg.
    Hangi balıkları yakaladın tavuk göğsüyle isparya mırmır hariç

15. avcı22

avcı22 Mesut Turan

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    yayın 3.4 kilo
    sargoz,hanos,miğri

16. tugi64

tugi64 Turgay SEZGİN

Favori Kamış:
    En ucuz kamış.
    Favori Makine:
    En ucuz makina.
    En İyi Avı:
    Levrek 5.350Kg.
    Kayda değer bir balık yakalayamamışsın.Mığrı ne hanos ne bulsa yer onlar için özel yeme gerek yok sargoz fena değil ama yine de sen beni dinle sardalyeden şaşma.Lokma olarak takıcan fakat takma şekli ve kullandığın iğne önemli yoksa ilk atışta yem iğneden çıkar.Yemin hazırlanmasını gelince öğretirim.İlk görev yerim Edirne ye selamlar.Kal sağlıcakla.....