Yer Alanya Yeni Liman açığı Yem Tavuk göğsü Saat 07-12 arasında alındı, ancak dip akıntısı aşırı fazla idi..Akıntı az olsa idi zannedersem daha iyi balık alacaktık.. (Fotoğraf cep tel ile alındı, pek net değil, kusura bakmayın)
Mehmet görüntüde beni yanıltabilir gerçi ama Mercanlar çok küçük gibi geldi bana eğer normal boyutlarda ise güzel bir av olmuş .
Mehmet abi dediğim gibi resimler biraz kötü kalitede, yalnız üst sıradakiler arasında iriler var (200 g), küçükler zaten iade edildi
tebrikler afiyet olsun...derinlik kac metre idi birde balon cikiyormu hala? paylasim icin tesekkurler...
abi ben alanya açıklarına pek gitmiyorum gazipaşaya gidiyorum güzel mercan tonga çıkıyor zaten hannosu buldugun yere şamandıra at bekle mutlaka mercan çıkacaktır
Sağol mustafa kardeşm, derinlik yaklaşık 50 m civarı idi, dediğim gibi yeni limandan açıldık..Balonları ise hiç sorma, kaç tane yedeğimizi kesti. Arkadaşım bir tanesini çıkarmayı başardı, 1 kg üzerindeydi.. Yalnız acayip bir dip akıntısı vardı..Pek randımanlı bir av olmadı o yüzden, saat 3 ten sonra hiç balık vurmadı, halbuki av açısından oralarda en verimli saatler akşamüzeridir. Sabahda rapala ile bir barakuda aldım ama tenkeye çıkarırken kaçırdım...
anladim...genelde pek fazla akinti olmaz ama akinti oldugu zamanlarda ben cok iri mercanlar alirdim orda...kerteziniz nere idi? ben kertez olarak dinek camisi var arka tepede orayi alirdim..ve kale burnuyla ayni paralelde olurdum..en iyi mercan yapan yerlerdir...eger mendirek burnundan aciktaki samandiralarin oraya giderseniz kuzu yapar..ada otel altindan acikta ise bol izmarit vurur..migrosun acigindan asiklar magrasi paralelinde ise gece guzel tonga ve mirmir cikar...balonlardan kurtulmak icin en az 75 mt derinlik olmasi lazim o derinklerde tek tuk denk geliyor ama 50 mt reye kadar cok fazla var allah sonumuzu hayir etsin bir dahaki sefere bu kertezleri bir deneyin derim..guzel av yaparsiniz... saygilarimla
kanka son haberleri duymadınmı... balonlar dibe inebilmek için alıştırma yapıyolarmış..gözünü mercanlara dikmişler
bir dikis ignesi alip yazin dalacam suya onlari patlatmaya vallahi bir kac seneye kadar balik kalmaiyacak bunlarin yuzunden...
bir arkadaş gitmiş bu hafta rapalayla sırtı çekiyorum diyor birşey yapıştı diyor abartmıyorum 3 kilo vardı diyor baktım balon diyor suyun içinden çıkarmadan maket bıçagıyla agzını kesip suya attım diyor
dogrudur...hayvan agir hareketli hantal gibi görunsede cekilen sirtinin hizina yetisip rapalaya atliyabiliyor..dusun artik sudaki canli baliklarin halini