08.005.2010 Bursa-Mudanya Raporu

Konu, 'Tekneden Balık Avcılığı' kısmında Mehnur tarafından paylaşıldı.

1. Mehnur

Mehnur Mehnur

Favori Makine:
    SILVER STAR
    Arkadaşlar dün Oktay adında bir arkadaşım ile Mudanya'dan tekne ile açıldık saat 14:00'dan akşam saat 19:00'a kadar denizdeydik. Ancak okadar saat durduk ilk balığımız 10cmden büyük bir kırlangıç oldu ortalama 13-14 cm boylarında idi sonra yemimiz bitince mecburen onu yepm yaptık ve ardından benim "eski üstad ( dede'den kalma) " adını verdiğim oltama sırayla birer levrek takıldı onlarda elimden büyüktü. Akşam saat 19:00 da kıyıya geldiğimizde öğrendik ki tekneyle açılan kimse balık tutamamış ve teknecilerin dediğine göre siz şanslısınız 3 tane yakalayabilmişsiniz çoğu 1 tane yakalayamadan geri döndü dediler. Bende ben şanslıyım ama balıklarda şanslı dedim. Adamlar neden dediler bakın dedim ve balıkları denize attım. Düşündüm tüm gün balık tutamamışız doğru dürüst balık tuttum diye o 2 balığı da reklam aleti yapmak istemedim ama olan kırlangıca oldu. Neyse arkadaşlar bu aralar Mudanya'da işler kesat diyorum Gemliğe yada kurşunluya doğru mu gitsem acaba??? tavsiyelerinizi bekliyorum...

2. ozgurcan

ozgurcan Özgürcan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Çapari ile havada uçan martı ve tabii ki hemen serbest bırktık! (Gülmeyin, şahitlerim bile var)
    Keşke kırlangıçı bıraksaymışsınız... :(

3. Mehnur

Mehnur Mehnur

Favori Makine:
    SILVER STAR
    kardeşim bende aynen öyle düşündüm ancak balık olta ucunda çok durmuş yani oltayı cektiğimde bayaa kaymıştı kovada da ters döndü anında anladımki balık gitti yoksa afetmem direk denize atarım. kader diyelim bilinçli bir durum değil yani yanlış anlaşılmasın ...

4. neon78

neon78 seyit

Mehnur kardeşim yem olarak ne kullandınız acaba bazen balık çok nazlı olabiliyor farklı yemlerle dip taramak balığın vurduğu yeme göre hareket etmek çok büyük avantaj sağlıyabliyor birde yer yeri tutmuyor 5-10 mt arayla bir kişi çok balık alırken bir diğeri hiçbirşey alamıyabiliyor benim sana naçizane tavsiyem yaşlı balıkçıları takip et ve onlara yakın durmaya çalış ;) yarın kısmetse Arnavutköy den hamsi,tavuk,karides ve midye ile mezgit ve izmarit yokluyacağım duruma göre bilgisini veririm tabi bide unutmadan sabırsızlıkla beklediğim silikonlarım var:rolleyes:

5. kry420

kry420 koray

Kırlangıça yazık olmuş :)