Merhabalar balık avı dostları, geçen hafta kayınpederimin geçirmiş olduğu rahatsızlıktan dolayı memlekete gittiğimden balık avı gerçekleştiremediğim için bu hafta daha bir heyecanlı ve denizi özlemiş olarak 08.02.2014 günü gerçekleştirdiğim Kıyı Surf avımı anlatabildiğim kadarıyla aktarmaya çalışacağım Kamışlar: (2) Adet 4,20 Surf ve (1) adet 3,60 Surf Kurşun: 125-150 gr. İğneler: Owner 50660-5114 No:2 Mustad 496 No:2 Takımlar : Kendi hazırladığım klasik dip takımı İlk iş Avdan iki gün öncesi pazardan satın almış olduğum taze karidesleri hazırlamaya başlıyorum. Nasıl hazırlıyorum derseniz ustaların tariflerinden anladığım kadarıyla öncelikle dış sert kabuklarını ayıklayıp sadece yumuşak kısmı kalacak şekilde temizledikten sonra önce 1-2 saat kadar süzgeçte toz şekerde bekletip güzelce suyunu salmasını sağlıyorum, daha sonra hafifçe suyla yıkayıp bu sefer bol tuz ile iyice suyunu salmasını sağlayıp son olarak havlu peçetelerden 3-4 kat yapıp üzerine tek tek serip havalarında serin olmasıyla 2 gün balkonda tuzlu şekilde bekletip iğnede duracak şekilde sertleşmelerini sağladıktan sonra , karideslerimi yanıma alıp sabah saat 08:00 gibi Av bölgem olan Küçükkuyu Asos civarına doğru yola koyuldum Altınoluktaki yemcimden bir miktar taze mamun, bir miktar taze boru kurdu ve madya takviyesi ile 10:45 gibi oltalarımı suyla buluşturdum Havanın lodoslu ve denizin harika derecede karışık olması beni müthiş heyecanlandırmıştı , ancak yaklaşık en az 3 saat hiçbir oltama en ufak bir vuruş olmadı Galiba bugün balık yapmayacak diye düşünürken ilk vuruş ve mırmır saat 14:00 sıralarında mamun kullandığım oltama geldi ve beni rahatlattı mrsparkle , daha sonra aradan çok geçmeden aynı takımıma gene yem olarak mamun ile hedef balığım olan ilk çupra geldi reeling , arada boru kurdu olan takımıma 1 mırmır karides olan takımıma 1 mırmır derken keyfim iyice yerine gelmişti Artık sakin sakin oltalarımı gözlerken karides kullandığım takımıma bir anda sert-kuvvetli bir vuruş oldu hihi ve hemen tasmalayıp ilkinden iri olan 2. Çupramı kıyıya aldım , havanın kararmasıyla 1 mırmır ve 1 mığrı daha alarak toplamda 4 mırmır 2 çupra ve 1 mığrı ile avımı sonlandırdım. (Mığrı çok iri değildi ama oğlumun özel isteği olduğu için alıkoydum). Tabiki her zaman olduğu gibi av bölgemde güzelce deniz ananında taşımış olduğu plastik madde vb. temizleyerek avlağımı bir sonraki buluşmaya kadar deniz anaya ve doğaya teslim ederek :thumb: avlağımdan ayrıldım Herkese gönlünce avlar dilerim
Allah bağışlasın oğlunuzu, av içinde tebrikler...Bende karides için detaylı bir tarif arıyordum raporunuz karides konusunda oldukça faydalı oldu..Rastgele
Tebrikler. Kıyı yemli avları yapmayalı epey bir uzun zaman oldu. Seni takip ettikçe iştahım iyiden iyiye artıyor. Gündüz bu kadar verimli geçiyorsa gece kim bilir neler yakalanır. Hafta sonuna bir deneme yapmam lazım.
Abi tebrikler güzel av olmuş. Maşallah oğlanda 2 ayda iyice serpilmiş, fotoğrafları hanıma gösterdim tanıyamadı, benim yerimede öpüversin dedi Nice keyifli avlar dilerim, rastgele
Allah hepimizin evladını bağışlasın. Karides gerçekten güzel oluyor ve avın verimli geçmesinde ciddi faydaları var... Daha iyileri size denkgelsin...
Valla bende mığrıyı hala yiyemedim beraber ava gittiğim arkadaşlardan biri mükemmel oluyor dedi ama ben derisini yüzmeye çalışırken parmağımın ucunu biraz kesince pes ettim...:laughing:
Teşekkür ederim kardeşim... Oğlan doğal balıkları yedikçe :hungry: maşallah baya büyüdü Seve seve öperim... Sanada trofeli ve keyifli avlar dilerim .... RASTGELSİN...
Muammer bey güzel avınızı tebrik ederim. Cumartesi o bölgeden geçerken denizin durumu beni de heyecanlandırmıştı ama duramadım tabi. Sayenizde neler çıktığını görmüş olduk. Yakışıklı da biraz büyüsün size eşlik edecek halinden belli. İnanın oğlunuzla balığa çıkmanın keyfi çok güzel. Güzel avlar dilerim. Sevgilerimle.
Gürel bey iyi dilekleriniz için cok teşekkür ederim. İnşallah oğlum büyüyünce Allahın izniyle iyi bir balık avcısı ve av arkadaşı olabilmesi için elimden geleni yapıyorum , şimdiden bir çok balığı biliyor herhalde insanın oğluyla balığa çıkmasının keyfi tartışmasız harika bir duygudur, Allah herkeze nasip etsin... Sizede keyifli avlar dilerim...
Teşekkür ederim... Size de güzel ve keyifli avlar dilerim Ayrıca bu avımda geçen forumda tarif ettiğiniz şekilde levrek için kullanılan yemli takımlardan yapıp (klasik dip takımı gibi olan) kalamarla kullandım ama malesef levrek denk gelmedi... Sanırım bir şeylerini eksik yaptım yada bu avda kısmet olmadı