08.06.2014 Antalya Jig Avı

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Emrahmuh tarafından paylaşıldı.

1. Emrahmuh

Emrahmuh Emrah Kildiran

Favori Kamış:
    Okuma Cedros 60 Lb
    Favori Makine:
    Remixon Jig Master
    En İyi Avı:
    Orfoz 5 Kg
    Tüm Amatör arkadaşlarıma selamlar..
    Uzun süredir hava muhalefeti, özel işler vb. sebeplerden balığa gidemiyordum. Gitsem, balık tutsamda konu açasım gelmiyordu. Ama bu güzel avımı sizlerle paylaşmak istedim.
    Açıkçası balıkları ben değil kayınpederim tuttu.. Onun jig ile siftah etmesini çok istediğim için kendime hazırlamış olduğum takımı ona verdim. Bu avda ekipmanın , şans kadar önemli olduğunu bir kez daha anladım. Yapmışken en iyisi ile yapmak lazım..

Sabah 04:15 te evin önünden hareket ettik ve saat 06:15 civarı oltalarımızı su ile buluşturduk.. Takriben daha 10 dakika geçmemiştiki kayınpederim bana bu takım dibe takıldı dedi.. Aman tanrım ne takılması, sanki bir tank çekiyor takımı. Takımı çekerken balığı kaçırmasın diye sürekli ona sakince talimatlar verdim. Balık gerçekten çok güçlüydü ince takımı kırabilirdi. Dualar ettiğimiz 10 dakikalık boğuşmadan sonra balığımız çıka geldi. Benim tekneme giren bu güne kadarki en büyük LAGOS tu. Tam 11 KG geldi. :huh:

Bu güzel balıktan sonra ard arda ikimizde birer vuruş aldık ama balığı kandıramadık :)

Derken bir 20 dakika sonra kayınpederimin oltası yeniden büküldü.. Ancak bu kez balık tutulur tutulmaz fişekledi.. Gelenin Lagos olmadığı belliydi. Oltaya vurduktan kısa süre sonra bu kez yukarı yüzmeye başladı. Tekneye Kayınpederimden nerdeyse daha önce geldi :) Kepçeleme ve Yazılı Orkinos teknede.. Bu güzel balığımız 4.5 KG geldi..

Ardından bir de ahtapot yakaladık jigle :D :huh: Ketezede de bir kaç parça güzel mercan aldık, Öğleden sonrayı beklemeden avımızı 12 civarı sonlandırdık..

Mutluydum, çünkü uzunca süredir benimle balığa gelen ve of puf demeden sabreden kayınpederim bu kez muradına ermişti. :)

Bir kaç fotoda kendimden koyayım..

Günün kahramanı :)

Daha iyileri sizlerin olsun.. Rastgele..reeling

2. zaad

zaad ZAFER

Ne balığı, siz canavar yakalamışsınız:)

3. erdemutuk

erdemutuk Armağan

Favori Kamış:
    Penn regiment,ShakespeareUglyStikCustom
    Favori Makine:
    Penn Conflict,DAMQickRetro,SproZALTARCXS
    Abi bence günü kahramanı balıklar değil sen olmuşsun:)
    Tebrikler.
    Sağlıcakla kalman dileklerimle.
    Rastgele.

4. Aykut_Kaptan

Aykut_Kaptan Aykut

Favori Kamış:
    Okuma alimuna 8
    En İyi Avı:
    3.5 kg kefal, 750gr çipura,750 gr levrek
    Mukemmel elinize saglık umarım daha iyileride denk gelir :)

5. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Emrah merhaba,

Günlük av limitleri konusundaki görüşlerini dinlemek isterim. Kişi başına, hangi balıktan ne kadar avlanabiliyor? Avınız özelinde durum ne?:)

6. Emrahmuh

Emrahmuh Emrah Kildiran

Favori Kamış:
    Okuma Cedros 60 Lb
    Favori Makine:
    Remixon Jig Master
    En İyi Avı:
    Orfoz 5 Kg
    Hayret bunamı takıldınız?.
    Kişi başı günlük limitlere gelince; Benim kişisel limitlerim :
    Lagos min.45 cm 2 adet
    Orkinos min 60 cm 1 adet
    MErcan v.b. limit 5 kg

Bu avı 2 kişi yapmıştır. Sizinde benzer avlarınızı beklerim..

7. Emrahmuh

Emrahmuh Emrah Kildiran

Favori Kamış:
    Okuma Cedros 60 Lb
    Favori Makine:
    Remixon Jig Master
    En İyi Avı:
    Orfoz 5 Kg
    Arkadaşlar güzel dilekleriniz için teşekkür ederim..;) reeling

8. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Takılmak mı? Pekala takılmak olsun.:)

Amatörce yaptığımız her ava rengini veren, onu değerli kılan, dahası yasallığını belirleyen şey onun avlanabilirlik limitleridir. Kişisel limitlerim demişsin ancak diğer yandan tüm balıkları kayınpederinizin avladığını yazmışsın konu başında. Sonra, avı 2 kişinin yaptığını.

Benzer avlar yapmak benim için hayal bile değil, belki öte dünyada. Limit falan yoksa, belki...:confused: :)

9. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    kendisinin dizayn ettiği muhtelif kamışlar
    Favori Makine:
    çançinçon çinişi makineler
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Av bi şekilde tebliğe uygun gözüküyor,fakat benide rahatsız eden noktalar mevcut.Ha bu rahatsızlığımın Emrahı hatalı kıldığıda yok.
    Ben olsam öyle yapmazdımdan kaynaklı bir rahatsızlık durumu,şöyleki ,
    jige gitmişim,mevlamda bana 11 kiloluk bir kuzu nasib etmiş,hadi o heyecanla yine salmışım takımı,bi de yazılı gelmiş(onu zaten her halükarda salarım,kanına girmeye değmeyecek lezzetsiz bi balık) hadi bu da komşu seviyodu deyip attım livara da,üstüne KETEZE METEZE peşine düşüp salarsam oltayı,yukarıdan bir gürültüyle karışık
    ''OĞĞLUMM!!!BELANI ARAMA YÜRÜ GİT EVİNE!!!'' gibi bi ses gelme ihtimali tüm benliğimi kaplar,tir tir titrerim.
    Bu benim haleti ruhiyem,başkasının haleti ruhiyesi farklı olabilir,saygı duymasamda ,eleştirmeyi de kendimde hak göremem,nereye kadar,kuralların dışına çıkıldığı ana kadar.
    Herkese rastgelsin.

10. Emrahmuh

Emrahmuh Emrah Kildiran

Favori Kamış:
    Okuma Cedros 60 Lb
    Favori Makine:
    Remixon Jig Master
    En İyi Avı:
    Orfoz 5 Kg
    Keteze balıklarını ben tuttum.. Av yasal limitler dahilinde..reeling

11. Emrahmuh

Emrahmuh Emrah Kildiran

Favori Kamış:
    Okuma Cedros 60 Lb
    Favori Makine:
    Remixon Jig Master
    En İyi Avı:
    Orfoz 5 Kg
    Av yasal limitler dahilinde ufacık araştırma yapsaydınız benim verdiğim limit değerlerinin yasal limitler olduğunu anlardınız..
    Ben sizin gibi klavye başında oturupta insanları yanlış bilgilendirme de yapmıyorum.. Jig avı böyledir denk gelirse Trofe, denk gelmezse 4-5 sefer eve eliniz boş dönersiniz.. Sonuçta tuttuğumuz lagos veya orkinos adet limitli balıklardır açın tebliği iyi okuyun.. Kiloyla ölçüp balığın fazlasını denize atacak değiliz.. Ayrıca kilo limitli balıklardada en büyük balık limite 1 kg yansır en fazla..
    Sizede limit dahili başarılı avlar dilerim.. Rastgele..

http://www.balikavi.net/dokuman/teblig.php
    İyice güzelce bir okuyun deniz balıkları av limitlerini.. Aşağıda yazan maddeleride okuyun.. Sonra belki limit hakkında fikir edinirsiniz..

12. uFuK-28

uFuK-28 Ufuk

En İyi Avı:
    72 cm levrek
    Zevkli avınızı tebrik ederim. Rastgelsin..

13. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Avlanan balıklar: 1 adet lagos, 11 kg.
    1 adet yazılı orkinos, 4,5 kg.
    1 adet ahtapot, 1,5 kg. (tahmini)
    Mercan vs. 1 kg.

Boy limitine dahil balıklar: Lagos, Yazılı orkinos, Ahtapot
    Kg. limitine dahil balıklar: Mercanlar

Avcı sayısı: 2

Linki verilen Tebliğ’in Çizelge-7, 6. maddesi: Sayı ve ağırlık sınırlamasına tabi türlerin karışık olarak avlandığı durumda, sayı sınırlamasına tabi türün avlanabileceği adetten fazla olmaması şartıyla, avlanan en büyük balık hariç tutularak geri kalan balıkların toplam ağırlığı 4 kg’ı geçemez.

Kayınpederin balıkları lagos hariç, 4,5 kg. orkinos + 0.5 kg. mercan ile 1 kg. limitini aşmış.

Emrah’ın balıkları 0,5 kg. mercan + 1,5 kg. ahtapot ile kg. limit aşımı söz konusu değil.

Ahtapotun kim tarafından avlandığı belirtilmemiş. Ancak kayınpeder avladıysa bu durumda 2,5 kg limit aşımı olmuş olur.

Her iki avcı için de sayı limitleri açısından bir sorun yok.

Kusura bakılmasın “klavye başında” oldu. Gerçek terazi kişinin vicdanı olup, kendi yapıp-ettiklerini tartan en hassas ölçü odur.:)

14. Emrahmuh

Emrahmuh Emrah Kildiran

Favori Kamış:
    Okuma Cedros 60 Lb
    Favori Makine:
    Remixon Jig Master
    En İyi Avı:
    Orfoz 5 Kg

Orkinosta adetle avlanan balık. Adet limit şartları aşılmadığı taktirde diye açıkça belirtilmiş. İki balık için adet limiti 2 böylece adetle limit aşılmamış oluyor.
    Yani limit aşımı yok. Siz kendi anlamak istediğiniz gibi anlayıp bu konuyu sabote etmekte özen gösteriyorsunuz.
    Size rastgelsin.

15. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Şu sözünüzün karşılığı, bu ifadem değil mi? "Her iki avcı için de sayı limitleri açısından bir sorun yok." Sayı/adet olarak limit aşımı var mı demişim?:)