08.11.2009 selimpaşa av raporu

Konu, 'Zıpkınla Balık Avcılığı' kısmında fatih88 tarafından paylaşıldı.

1. fatih88

fatih88 fatih gümüşbaş

Favori Kamış:
    kıbrıs olta
    En İyi Avı:
    1 kg pisi,1kg mırmır
    pazar günü,saat 11 de yola çıktık,yazlıga gittim,malum sel sonrası görüş hala sıfır,çamur kıyamet,sonrasında 1 km ötesinde tepe var,kayalık oraya geçtik,bi baktım ki görüş süper,çamurdan eser yok,su sıcaklıgı 15-17 c arası oldugundan,marmaranın soguk bir suya sahip oldugunu düşünerek,hemen 7 mm elbisemi giyinip suya girdim,5 mm mares çorapla ayaklarım çok olmasada üşüdü,çok çabuk mu üşüyorum,anlamadımki,bu hafta görüşün,lodostan dolayı kısıtlı oldugunu düşünerek,45 lik taşaltı tüfegimi yanıma aldım,ama görüş fena degildi,su oldukça güzeldi,bir kaç karagöz ve kefal gördüm,hayvanlar öcü görmüşçesine beni görünce uzaklaştılar,merada benden önce,birinin daldıgını düşündüm,ve 15 dk sonra birini gördüm,dizgi kefal ve karagöz dolu ama,ben birşey vuramamıştım,her yer ufak lapinlerle doluydu,atış yapılacak
    kayda deger pek bi balık göremedigimden,avı bitirdigim,gördügüm 4 salyangozu yemek için topladım,elimde tam salyangozlar varken,taşaltında güzel bir karagöz gördüm,elimde salyangozlar oldugu için,ben nişan alana kadar o kaçtı,bir tane pavurya,vede sudan çıkmadan,
    yakın olan otelden torba alarak,en azından,tavalık midye çıkarayım dedim,
    ihtiyacım kadar aldım,günü kurtardık,aslında balık oldugu belli,ama açıkta,15-20 li metrelerde,bolca balık olduguna yüzde yüz eminim,açıklar teknelerle doluydu,kıyılar boştu,ama ben derin dalamadıgımdan,kendimi riske atmak istemedim,çünkü en fazla 8-10 m arası dalabiliyorum,bu arada,sigarayı bırakalı iki ay oldu,7 mm elbise ile tüy gibi,6-7 m derinlikte uzun agaşonlar yapabildigimi farkettim,herkese tavsiye ederim,çok rahat oluyo,bizimkiler beni bırakıp gittiler piknige üç saat sonra almaya geldikle
    rinde,susuzluktan ölmüştüm,selimpasalı bir abiyle baya sohbet ettik,sagolsun,misafirperverlik gösterek,su ikram etti,dalış hakkında konuştuk,oda paçaları sıvayıp,bele kadar soguk suya girip,midye çıkardı,
    ama ben ondan sonra girip,ondan önce çıkmıştım,ben daha çok midye çıkarmıştım,bu demek oluyorki,açıktakiler daha büyük,sonra bizimkiler geldi,
    amcayla vedalaştım,su için teşekkür ettim,her ne kadar balık vuramasamda,yemekligi çıkartıp,marmaranın serin güzel sularına,dalabildigim için çok mutluydum,ondan sonra kitap fuarına gittik,tüyapın,oradada birkaç saat oyalandıktan sonra,eve gelebildik,herkese saglıklı dalışlar dilerim,eve gelincede malum kabukluları,haşlayıp,temizleme zahmeti kaldı,gerçekten yorgun bir dalış sonrası,elbiseleri yıkayıp,midyeleri temizlemek çok zor geliyor,saat birde yattım valla,halla vücudum agrıyo,malum kalın elbise,10 kg bel agırlıgı yoruyor insanı,kalın saglıcakla...

2. fish founder

fish founder Özgür

sel cabası lakin ne yazık ki o bölge bu sene hiçbir verim göstermedi,
    sezon geldi geçiyor tek bir mırmır çıkmadı,isparileri arar olduk...

3. fatih88

fatih88 fatih gümüşbaş

Favori Kamış:
    kıbrıs olta
    En İyi Avı:
    1 kg pisi,1kg mırmır
    önceki sezon,mırmır çok boldu,mırmır vurmaktan bıkmıştım,valla,şimdi,o koyun suyu çamur hala,tepe kısımlarında,daha derin olan yerlerinde,görüş harika,ama
    bu sene karagözde oldukça boldu,şansımıza...

4. fish founder

fish founder Özgür

Tabi ben konuya kıyı balıkçısı gözüyle yaklaşmıştım :)

5. fatih88

fatih88 fatih gümüşbaş

Favori Kamış:
    kıbrıs olta
    En İyi Avı:
    1 kg pisi,1kg mırmır
    olsun,abi ya sonuçta yolumuz aynı yere,denize çıkıyor,zaten, suda daldıgında balık yoksa,olta attıgındada,yoksa,aynı,balıgın olmadıgı,hem olta balıkçısını,hemde zıpkıncıyı olumsuz etkiliyor,malum marmara,lagım,atıklar,troller gibi bilinçsiz avlanma stilleri,marmarayı bu hale getirdi,şimdide hep beraber bunun ceremesini çekiyoruz,eskiden kumluk alanda dalardım,şimdi sürülmüş tarla gibi,bomboş,ne pisi var,ne mırmır,önceden kaynardı,parmak boyutunda kırlangıçlar,senelerdir dalıyorum,kırlangıçların parmak boyutundan öteye geçtigini bir türlü göremedim,ne yazık ki.........

6. fish founder

fish founder Özgür

gerçekten bu parmak boylu kırlangıçlar bir türlü büyüyemediler,nedense hep aynı boydalar :confused:

7. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    selimpaşa yı siz seneye görün... o miller, çamurlar envai çeşit mikroorganizmaya yataklık edecek, bu da müthiş bir besin zinciri yaratacak.

bence tabi...

Fatih, selimpaşanın iri balıkları hiç açıkta olmaz, açığa heves etme... 3-10 metre arası idealdir. 20 metre dediğin derinlikleri Selimpaşada bulmak da zordur :) sığ bir bölge.

bu arada o salyangozlar acaba Charonia lampas cinsi midir? değil gibi ama Yakup Hoca konuyu görürse bir yorumunu almak isterim... :)

8. fatih88

fatih88 fatih gümüşbaş

Favori Kamış:
    kıbrıs olta
    En İyi Avı:
    1 kg pisi,1kg mırmır
    kaan abi,evet,katılıyorum,seneye süper balık olucak gibi bir his var içimde,
    katılıyorum,evet,normal olarak 20 m lere ulaşmak gerçekten zor,6-7 m sonra kayalıklar kumla bitiyor,anca tekneyle falan,gidilir arap tepenin birkaç km ilersinde,kayalıklar bitmiyo,öyle hemen,gerçi o kadar derin çalışamıyorum,8-10 m arası,40 sn 1 dakika arası nefes sürem var,buda beni idare ediyor,salyangozun cinsi tokalak deniyor,tam türünü bende bilmiyorum...

9. fatih88

fatih88 fatih gümüşbaş

Favori Kamış:
    kıbrıs olta
    En İyi Avı:
    1 kg pisi,1kg mırmır
    evet genel olarak,ben en güzel avlarımı,1 m 6-7 m arasında yaptım,sizin evi su basmışmıydı,kaan abi,selden önce bizim iskelede gece sülünesle,levrek,mırmır karagöz tutuyorlardı,denizkentte oturan,iki abi vardı,levent abiyle,yavuz abi,hemen hemen her gece güzel balık alıyorlardı,ışıgın altında,belki tanıyorsundur......

Son düzenleme: 9 Kasım 2009
  10. duzensizifade

duzensizifade Hüseyin

selin vurduğu o bölgede önümüzdeki günlerde kalkan için deneme yapmak istiyordum. 7-8 oltayı yemleyip sabahtn akşama kadar bekleyerek. fakat kayınpederin 100ün üzerinde aracın halen suyun içinde olduğunu söylemesiyle vazgeçtim. doğrumu gerçekten hala denizin içinde araçlar varmı?

birde ben o salyangozların yenmediğini biliyorum çok şeymi kaçırdım acaba :)

11. antalya0701

antalya0701 tolga

paylaşım için teşekkürler
    denizin içinde gezinmekte insanı baya bir rahatlatıyor :eek:
    saygılar ...

12. fatih88

fatih88 fatih gümüşbaş

Favori Kamış:
    kıbrıs olta
    En İyi Avı:
    1 kg pisi,1kg mırmır
    yok,araçları çıkardılar,bir tane bile yok suyun içinde,su çamur bulanık,ama,
    bide ben 8 senedir,orada dalıyorum,kalkana rastlamadım,hiç,pisi ve dil balıgı boldur,yalnız,ama deniz bu hiç belli olmaz,bakarsın,çok sanslıysan kalkanda gelebilir,silivride kalkan tutan duymuştum,daha önceden,salyangozlar yeniyor,nettede bir sürü tarifi var,...

Son düzenleme: 9 Kasım 2009
  13. fatih88

fatih88 fatih gümüşbaş

Favori Kamış:
    kıbrıs olta
    En İyi Avı:
    1 kg pisi,1kg mırmır
    evet,yaklaşık 2 aydır,haftasonları çalışıyordum,suya girince yeniden dogmuş gibi oldum,nasıl mutlu oldugumu anlatamam...

14. korayp

korayp T. Koray Peksayar

Favori Kamış:
    Shakespeare Telebeach Xcede 3.60
    Favori Makine:
    Ryobi Ecusima 6000Vi
    En İyi Avı:
    Mırmır ~ 2 x 1 kg. (=2 kg. - kısmetime çift gelmişti en olmayacak yerden)
    Ah güzelim Selimpaşa ah....

Bacak kadar çocukken (12~13) Yalıkent iskelesinden 1 saatte 4-5 ispari ve ismarit çekip sıkılırdım. 3 günde 4 kişilik balık çıkardı. 25 cm'Lik lapinler, 50 cm'lik kaya balığı çekip bırakmışlığım vardır. 100'lerce horosbina bir de...

Kumsaldan denize girerken dil balıklarına basıp ürkerdik hatta :)

Uzun süre bıraktım balığı. Şimdi yeniden daldık işin içine :)

Bu sene snorkelle daldım orada. Bel boyu suda 1 karışlık kırlangıç gördüm bol bol.

Selimpaşa koy kısmı kumluktur. Google Earth'te sel sonrası hali de yüklenmiş. Kumluk eski haline göre iyice ilerlemiş.

Fatih, belki denemişsindir ama Demirören tarafına baktın mı hiç ? Çamurluk olduğu biliyorum ama sanırım etrafı da eriştelik.

Karagöz görmen önemli bence. Bu sıcaklıktaki ve bulanık suda görülüyorsa bir hikmeti vardır.

Bu arada bir istihbarat: Mart-Mayıs arası camgöz yapıyor liman açıkları. Haberin olsun...

Geçen yıl bol mezgitini, ismaritini ve gümüşünü yedik oranın.
    Büyük balık kısmet olmadı.
    Seneye, kısmetse seneye...

15. duzensizifade

duzensizifade Hüseyin

2 sefer lodos oldu selin üstüne temizlenmemesi çamurun ilginc

16. fatih88

fatih88 fatih gümüşbaş

Favori Kamış:
    kıbrıs olta
    En İyi Avı:
    1 kg pisi,1kg mırmır
    selam,koray abi,kumluk olan koy kısmında,dünya balık vurdum,eylül ayında,bu selden önceki seneye kadar oldukça çok balık vuruyodum,bu sene degil,bi sene öncesi,bi gün içinde 6 saat dalıyodum,eylülde millet 5-10 istavrit tutup,
    balıksızlıktan kıvranırken,ben bi günde 2 tane pisi,10-15 tane mırmır vuruyodum,bu sene mırmır hiç göremedim,paşada,iki tane pisi gördüm,onları aldım,bi dahada hiçbirşey görmek nasip olmadı,sonrasında,bu sene kumluk,alanlar ölüydü,fakat ben kendim,ve arkadaşın teknesiyle yaptıgımız dalışlarda,bolca karagöz aldık,karagöz çok boldu,bu sene vurmaktan bıktım,
    2-3 kere 50-60 parçalık sürü halinde sarpaya rastladım,içlerinden bir kaç tane almayı ihmal etmedim,lapin çok boldu,kefal kıttı bu sene,geçen sene 20 kg kadar kefal doluydu,difreze,sadece bizim iskeleden tuttuklarım,gündüz sabahta
    n,akşama kadar,baya balık vuruyodum,akşamda kamışla,kefale,garanti sonuç veriyor,ben hiç bir zaman tutmadım,sülünesle ama,bizim iskelede adamlar,sülünesle,levrek,iri karagöz,iri mırmır,aldılar,kaç kere,gece sabaha kadar oturuyorlardı,ama yemli sıkıyor,beni,her saniye yem tak,kefal tembel işi oldugu için daha çok seviyorum,hergün bolca gördügüm balıklar,troller sayesinde kıttı,bu sene,selimpasaya ocak,şubat,martta dahil her mevsimde dalış yaptım,balıgın en bol oldugu ay,mayıs,haziran,temmuz,agustos,eylül,ekim,
    diger mevsimlerde,balık derine kaçıyor,kıyıda canlılık namına çok az bir sey kalıyor,az da olsa,belki kışın pisi,kalkan,levrek,sansı var,bakalım selimpaşaya devam,daha önceki paylaşımlarımda mevcut,selimpasa,sitede,bu kış bol bol foto atıcam,inşallah güzel balıklar vururum,saygılarımla...

17. fatih88

fatih88 fatih gümüşbaş

Favori Kamış:
    kıbrıs olta
    En İyi Avı:
    1 kg pisi,1kg mırmır
    bizim,oranın lodos olayı daha bir farklı,normalde iyi bir poyraz herşeyi temizler,
    durun bunu sebebinide,size açıklayayım,güzelceden tekirdag a,kadar,bildigim kadarıyla,30-33 tane dere lagım ve atık sular başta olmak üzere,çamurlu yagmurlu,her nevi kimyevi atıktaki suyu bu derelerle,denize taşınmakta,belediyede bu olaya göz yummakta,bazen yogun şikayetler sıkınca gelir,tutanak falan tutar,denize bir süre girmeyin der,iki bidon ilaç döker,bizim yalıkent derenin oraya,herşey temizlenir,mikroplar ölür,oysa kaç kez,çocuklar hasta oldu,silivride,selimpasada,maalesef selimpasa,böyle,para için herşeye göz yumuluyor,selimpasayı bilen bilir,bu bir kaç seneye kadar yani,kirletilmeden önce atıklarla,ne kadar güzel,şirin bir beldeydi,bu deniz kirliligi,selden sonra bence kimse gelmicek,insanlar azalır,diye düşünüyorum,bu sene,travma geçirenlerin hepsi kaçacak,ondan sonra akp,silivriyi kaybedince,yol çalışmalarını bıraktı,selimpasanın göbegi ne halde,devlet bunu görmezden geliyor,orada 2 sene öncesine kadar,sabah 5 te kefal tutardım,iskelede,abartmıyorum,3-4 kiloluk levrekler görürdüm,iskele hizasından
    5-6 m ilerden beni görüp,kaçarlardı,hep,o zamanlar işi bu kadar iyi bilmiyodum,
    balık boldu,tam belli bir noktaya gelip,zıpkın konusunda,ustalaştım derken,yazlık birden balık kıtlıgına büründü,eski selimpasayı özlüyoruz,bu arada,bu deniz kirlenmesi kolay kolay geçmez,kadir has üniversitesi,yalıkent,kıyıkent arası ve baskent olmak üzere,3 tane aba dere,selimpasayı pislikle besliyor,dahasıda var,ben orada dönen fırıldakların farkındayım,çünkü,hep yazları ordayım,istifkent tepedende,ara sıra vidanjör suyu,çaktırmadan,denize döküyor,yazları kaç kez şahit oldum,kokusu ve aktıgı yerdeki,iz ve pislikten,bariz,herkes anlar,bunun haricinde,arap tepe ve onun açıklarında,denizin dibinden borularla,ve boş tepelerden,yüzlerce kez lagım akıtıldıgı,kulagıma geldi,balıkçıların attıgı,şiseler,pislikler,artı,eylül ayıyla birlikte başlayıp,selimpasayı,komple,tarla gibi,sürüp,hayvanlara,hiç kaçış şansı tanımayan zihniyetleri kınıyorum,sen 7-8 km ag at,kasıma kadar her aksam,süpür,can mı dayanır,her yer böyle,maalesef,dalıyorum,kefal bile yok artık,parmak kırlangıçlar,hiç büyümezlermi,resmen tarla gibi bomboş sürülüyor,belli,her zaman suyun,içinde ve dışında avlanan biri olarak gördüklerimi aktarıyorum,bunu haricindede özellikle,kış aylarında,ocak,şubat,yarım metre,1 metre suda,kum midyesi çıkarıp,dibi talan ediyorlar,dil,pisi,gibi hayvanların dogal ortamı bozuluyor,asıl besin kaynakları olan,beyaz,sarı renkli olan,deniz fasülyesi ile,beyaz kum midyesi(cik cik,akivades)türü,midyelerle besleniyor,bu hayvanlar,çünkü,etrafta yiyecek,
    ufak balık bile yokken,bu hayvanlar,kışın en soguk günlerinde,5-6 c olan,marmaranın en soguk suyunda,bile,kuma gizlenerek,bu besin kaynaklarıyla,yaşamlarını sürdürmekteler,kışın ortasında,ocak subatta,süpriz avlarımda oldu,böylelikle selimpasada,arasıra duyuyorum,kışın,selimpasa karagöz,kefal akınına ugradı,karagözler bundan on sene evvel,kar yagdıgında
    kulaklarına su kaçmış,ve hepsi sahile vurmuş,toplanmış,selimpasa işte böyle bir bu kadar,zorluga ragmen,bu kadar kıtlıkta,ara sırada,olsa çok güzel avlar veriyor,sualtı çesitliligide cabası,bi tane makina alınca sizlere,su altı çesitliligi hakkında,daha iyi bilgi vericem,fotolarla,nasıl ama dedektif gibiyim,koyun beni,
    selimpasanın başına,bi yasak koyiyim,3-5 sene,görün bakın sonra tutulan,balıkları seyir eyleyin,avrupadaki kadar olsak,bizlerde kiloluk,trofe balıklar tutarız,temizlik,tutulan ufak balık denize atılırsa,bide türkiyedeki gibi,
    günü kurtarma zihniyeti ortadan kalkarsa,o zaman nesli tükenen,ortadan kaybolan birçok balık türü,bakın nasıl ortaya çıkıyor,bakın 2-3 sene önce palamut boldu,bizim difreze bile palamut kaynıyodu,şimdi 2-3 senedir,palamut çok az,nedenmi,trollerle yavru,küçük demeksizin tutulan,balıklar,seneye ürün vermiyo,avcılık zamanında yapılması gereken,önemli bir hasattır,eger biz burda bunu engelleyemezsek,yavrular büyümez,ve gelecek nesiller,bizim gördügümüz türlerin,sadece resimlerine bakmakla yetinirler,dedelerimizden,yaşlı balkıkçılardan kalma,marmarada,kılıç balıgı hikayelerini,dinleyip,anlatmaya devam ederiz,onun için ben biraz susiyim,çok gevezeyimdir,fakat bunlar benim gözlemlediklerim,sizler bu konuda,ne düşünüyorsunuz,arkadaşlar,görüşlerinizi,
    yorumlarınızı eksik etmeyin,lütfen...

18. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    yabancı gelmiyorlar Fatih... bizim evi bastı tabi, eşyalar komple gitti, tekneyi zor kurtardım, ben de 1 saat ile kurtuldum. sizin iskelede çok uzun senelerdir av yapmıyorum, tam surf kamışları falan yazlığa götürüp "artık mevsim geldi, bu sene o taraftan bir çalışayım" diye düşünürken sel oldu.

sabah erken kalkıp sizin iskeleye biraz deniz seyretmeye geliyordum işe gitmeden önce, temmuzda epey ispendek (15 cm falan) geziniyordu yavru gümüşleri avlamak için. karagöz dediğin ispari olmasın bu arada? sizin orası safi kumluk, gezinen yavru karagözler olursa olur ama adam gibi boy karagöz çıkmaz oradan, nasıldı boylar?

Son düzenleme: 10 Kasım 2009
  19. fatih88

fatih88 fatih gümüşbaş

Favori Kamış:
    kıbrıs olta
    En İyi Avı:
    1 kg pisi,1kg mırmır
    selde bizimde alt katta,eşyalarım gitti,dalış takımlarını kurtardım,3 mm lik yazlık elbisem,balkondan denize gitti,esyalarımın yarısı,kurtuldu,yıkadım,bu arada,genelde her yer küçük ispari,ama otelin orada 2-3 m sıglıkta ve,6- 7 m sporkent açıgındaki taşların altında,dalış gözlügü boyutunda,karagözler almıştım,hatta forumda yayınladım,diye hatırlıyorum,aralarında sarpada vardı,vurdugum,ben elbiseyi giyip,öglen suya giriyodum,açıktan,selimpasa limana kadar gidiyodum,paletlerle,açıktan,tüm taşaltlarına bakıyordum,tabi bu 5 saatimi alıyordu,20-30 parca,karagöz,kikla,kefal,lapin,sarpa alıyodum,bolca,artık,evden merak etcekleri için mecbur sudan çıkıyordum,dizgi yerinden kalkmıyordu,o derece......

Son düzenleme: 10 Kasım 2009
  20. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    çok doğru konuşuyorsun, malesef doğru... sen hele oraları 15-20 sene önce görecektin, sporkentin önündeki çamurluktan maske ve sopa ile pisi, kalkan avlıyordum bel boyu suda :) dönüşü olmayan bir yola girdi bence o taraflar, hızlıca da şehirleşiyor... sonu iyi değil.