09.03.2013 Hatay Erzin - Dörtyol avımız

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında bilge kağan tarafından paylaşıldı.

1. bilge kağan

bilge kağan bilge kağan tomas

Favori Kamış:
    lineaeffe rapid cx spin 2.05, DAM 2.40, okuma V system 2,40 spin
    Favori Makine:
    okuma trio 30s, okuma avenger 30a, Okuma Raw 65, daiwa sweepfire E 4000
    En İyi Avı:
    alabalık 3 kg, turna 2 kg, levrek 3 kg, çipura 1,2 kg, zargana 95 cm ( 990 gr. )
    her zaman yaptığımız gibi yine sabah 8'de bacanakla buluşup avlağa doğru yola çıktık. niyetimiz, eskiden çok verimli olan, ama birkaç yıldır toros gübre sahası içinde kalan bir yere gitmekti. arabayla en yakın yer olan Erzin Burnaz plajına gidip oradan sahil boyu 5-6 km. yürüyerek avlanacağımız yere vardık. epeyce at çek yaptık ama umduğumuzu bulamadık.

böyle zamanlarda çantada ne varsa deniyorum genelde, yine öyle oldu. bir yıldır çantamda gezen eddystone sea bass sandeel silikonu atmaya başladım. bir iki atış sonra bir balık asıldı ama kendini kurtardı. aynı yere tekrar attım bu sefer küçük bir şey geldi. bir yazılı hani 115 mm. silikonu kafasına kadar yutmuş. balık olarak çok küçük olsa da gördüğüm en büyük yazılı haniydi. bir süre sonra küçük bir tane daha aldım. benden uzakta avlanan bacanağım da bir küçük ispendekle bir küçük orfoz yakalamış.

akşam üzeri avlanmak üzere dinlenmeye çekildik. saat 16:00 civarı suda kovalamacalar başladı. koca koca kefaller uçuyordu. arkasındaki canavarın su yüzeyini kabartarak saldırışını, ani manevralarla suda oluşturduğu dalgaları net olarak görüyorduk.

hemen sahteleri suya attık. daha sarmaya bşlamadan arkadan biri '' birader bir dakika bakar mısınız ? '' dedi. baktık, özel güvenlik. ne ettiysek razı edemedik. fabrikaya 400 m. kadar uzaktaydık ama yine de bize tel örgünün dışına kadar refakat ettiler. :p yine 5-6 km yürüyüp arabaya vardık.

bacanak hırsını alamamıştı. Dörtyol'a gidelim, oranın akşam suyuna bakalım dedi. hemen yola çıkıp Dörtyol'a vardık ve daha önceleri balık aldığımız bir yere yanaştık. saat 17:30 olmuştu. bizden önce gelen birkaç kişi habire atıp çekiyordu ama kimse bir şey alamamış. o ara kepçeyi arabada unuttuğumu farkettim. bacanak gerek yok dese de, önceki hafta arabadan kepçeyi almaya erindiğim için kofanayı elimden düşürüp kaçırışım aklıma geldi ve bu sefer kepçeyi alıp geldim, açtım, ayağımın dibine koydum. çünkü avlandığımız yer kayalık ve sudan yüksekteyiz.

bacanak gülerek '' hazırlık tamam '' dedi. ben de '' evet abi hava kararmadan buradan bir levrek almam lazım, senin için kepçeyi de hazırladım :) '' dedim ve gülüştük.

15 dakika kadar sonra hava kararmak üzereyken petrol yeşili ima skimmer gene yapacağını yaptı ve levreği aldı. hemen balığı kenara yaştırdım ve bacanağın yardımı ile kepçeleyip aldık. 40 cm.lik bir balık.

tekrar devam ettim ve hava iyice kararıp su üstü sahte görünmez oldu. bu son atışım abi, artık dalan sahteye geçiyorum derken duyduğum şapırtıyla tasmayı vurdum ve ikinci balık da oltadaydı. balık bir iki metre geldikten sonra birden hızla sağa sola yüzmeye ve kafa atmaya başladı. iğne tam oturmamış ki kendini kurtardı. yan taraftakiler ters ters bakıyorlardı. geleli 20-25 dakika olmuş iki balık saldırısı vardı. birkaç atış daha yapayım dedim, karanlıkta sahtenin arkasının kabardığını gördüm ama balık saldırmadan döndü.

o saate kadar lüfer de yapmayınca dişe dokunur tek balıkla avı sonlandırdık.

arabamızı karşıda, sağdaki ağaçlık alan ve kulenin gözüktüğü yere bırakmıştık :)

2. EMRE FISHING

EMRE FISHING Emre Üsel

Favori Kamış:
    MICHELL Privilege
    Favori Makine:
    MITCHELL Armada Pro 6500
    En İyi Avı:
    BERNA'm
    Gerçekten güzel görseller sunmuşsunuz bize, emeğinize sağlık...

3. seikott

seikott MEHMET

Favori Kamış:
    Shımano beastmaster cx 2,40 14-40 gr-V Systeam 2.4 10-40 gr- silstar 1.8 6-25 lb
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENIUM CI4 30 - AVENGER AV 55B
    En İyi Avı:
    yazılı orkinos 4.9 kg
    Bilge ağzına sağlık.Senin bacanakla bu av merasimleri keyifli oluyor:) tebrikler..

4. İnan01

İnan01 İnan Köse

Favori Kamış:
    Daiwa Crosscast 2.59 28-84 / Major Craft Skyroad 2.44 7-23
    Favori Makine:
    Shimano Twinpower HG 4000 / Shimano Stradic Ci4 3000
    En İyi Avı:
    Balık
    Yine keyifli bir av gunu daha :) Kiskanclik sirasi bende, uzun zamandir tık yok yahu :D Tebrikler Bilge, afiyet olsun :)

5. Querorz

Querorz Fatih

Vay be... Hani avcı balıkmış demek :) . İlk defa görüyorum rapalaya atlayan bir hani.

6. mehmet0625

mehmet0625 Mehmet

Favori Kamış:
    okuma v system 240cm 10-40
    Favori Makine:
    shımano exage 4000 fd
    En İyi Avı:
    Lambuka 63 CM
    tebrikler abi ne zaman kaç zamandır bizim bölgede düzgün bir rapor yok desem senin fotolar ortaya çıkıyor umutlandırıyor bu güzel görüntüler bizi afiyet olsun

7. saichaniam

saichaniam kazım irtik

yazılı hani...yazın bu balıktan yüzlerce tutmuştum ama adını bilmiyorrddum...sayenizde öğrendim teşekkür ederim....mrsparkle

8. Ersin1903

Ersin1903 Ersin

Favori Kamış:
    Okuma Salina Surf 4.20 / Okuma Salina Sea Spin 2.85mt
    Favori Makine:
    Ryobi TT Power 8000 / Tubertini Plus 6000 / Okuma Inspira 40
    Bilge abi tebrik ederim, güzel bir av olmuş yine ayrıca fotoğraflar gerçekten çok hoş yazılı haninin fotoğrafına bayıldım :thumb: nicel güzel avlara rastgele reeling

9. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    alabalık 3 kg, turna 2 kg, levrek 3 kg, çipura 1,2 kg, zargana 95 cm ( 990 gr. )
    teşekkürler. bizim av 90 dakikası golsüz geçip uzatmalarda gol atılan futbol maçı gibi oldu. inşaallah sizin avlar basketbol maçı gibi olur :)

bu daha bir şey değil, bir tanesini 20 gr.lık jigle yakalamıştım

10. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    ben de epeyce aramıştım ;)

benim için en önemli şey fotolar, hele de sudan çıkar çıkmaz, doğallığı bozulmadan. fotoyu çekeyim, isterse sonra geri suya düşsün :)

11. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Deniz yıldızından göz ayırmak ne mümkün? Kollarının herbirine bir öpücük kondurasım geldi. Şu pembeliğin insanı sarmalayan tatlılığına 10 km. de yol gitmeye değer vallah.;)

Şakayık desen daha bir güzel. Hani de hani ha. Hepsi birbirinden güzel, hepsi birbirinden hoş. Sağolasın sevgili Bilge.

Bereketli ve gönlünce avlar dilerim.

12. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    teşekkürler abi,

dikkat etmek gerekiyor. aslında küçük şeyler, dikkat etmeyince basılıp geçiliyor.
    deniz yıldızını dalgalar kıyıya getirmiş, su çekilince de kumda kalmış. yaşıyor muydu bimiyorum ama denize geri gönderdim. şakayık da normalde çok kıyıda değil ama deniz oldukça çekilince olduğu yer sığlaşmış.

13. umutemin

umutemin MEHMET EMİN GÖKALP

bilge abi döktürmüşsün yine mükemmel görseller... ihtiyara selam...

14. kaderaniz

kaderaniz Deniz

Favori Kamış:
    Okuma LureMania 258cm 12-45 gr
    Favori Makine:
    Okuma Safina Pro SPa-40
    Güzel bir av olmuş. Tebrikler...

Yazılı hanilerin kızartması çok lezzetli oluyor.

Bölgemizde aslında nice güzellikler var ama bulmak, görmek lazım. Şakayık çok güzel görünüyor.

2 ay kadar önce Çevlik'ten attığım dip oltasındaki karidese deniz yıldızı binmişti. :) İncitmeden iğneyi çıkarıp suya saldım ama yaşar mı bilmiyorum. İlginç canlılar...

15. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    sağolasın kardeşim, sen izine gel de yine beraber sohbetli bir av yaparız.

16. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    bu zamana kadar hiçbirini almamıştım, bu biraz irice olunca aldım ama yine de tadına bakmak nasip olmadı. balıkları bacanağa verdim.

deniz yıldızlarının kendini yenileme yeteneği o kadar gelişmiştir ki bacaklarını bıçakla kesip atsan bile yenileri çıkar. kesinlikle yaşamıştır bence

17. barakuda33

barakuda33 Serkan USTUNDAG

En İyi Avı:
    turna 2.35 kg-eymir
    geç de olsa rapor yayınlanmış,tebrik te biraz sona kalmışız ama,ihtiyarıda seni de tekrar tebrik ediyorum,daha iyileri rast gelir işallah.

Yerimi bu akşamdan yaptım,işallah cuma akşamı kaçarım,yemleride hallettikmi olay tamam.
    Artık görüşürüz orda ama senide bekliyorum gece için.

18. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Görseller, renkler harika Bilge.

Bu güzel ve keyifli rapor için teşekkür ederim.

Balık alıkoymak yönünden verimsiz olsa da bence harika bir av günü olmuş. :)
    Gönlünce rastgelsin. :)

19. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    sağolasın, daha iyileri sana rastgelsin. senin mevsim başlıyor zaten. benim gece avlarına biraz daha var, kendimi bir sakatlarsam bir ay yatarım. yem işi kolay inşaallah, sen verdiğim telefonu ara, hallolur o iş ;)

20. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    beğendiğine sevindim, senin kadar olmasa da benim edebiyatta fena değildir :D

aslında akşamki gittiğimiz yerin sabahtan balık yapacağını biliyordum, deniz tam oranın deniziydi ama bacanak eski yerlerimizi yoklayalım deyince itiraz etmedim. umduğumuz gibi olmasa da biz yine de her anından zevk aldık :thumb: