09,08,2012 yeni kasna cennetim Kulanılan takım: Kamış: Mitchell Pirilivege ul spin kamış 0,3 gr 1,50cm Yem : muhtelif kaşık ve böcek sahteler, Makine : şimano 2500 lük. Hava durumu: güneşli 38 derece, avlak serin ) Merhaba arkadaşlar, senelik izindeyim ama, iznimin Ramazana denk gelmesi dolayısıyla, tatili evde pinekleyerek geçiriyorum, Gerçi bu sıcakta iyi de oluyor, ramazanda fazla zorlanmıyorum. Dört beş günlüğüne annemin köyüne gitmeye karar verince, hemen daha önceden aklımda olan, köye yaklaşık 15 km mesafede olan, çınarcık barajı deresine gitmek için planlara başladım, İki sene önce google earttan kesfini yaptığım derede avlanmak için, Hep fırsat kolluyordum, işte bu beklediğim fırsattı, hemen olta takımlarımı elden geçirdim, yanıma mümkün olduğunca az mağzeme almalıydım, çünkü earttan gördüğüm kadarıyla avlak çok zorluydu, hafif olmalıydım, rahat hareket etmeliydim, yabani bir hayvana rasladığımda kirişi kırabilmeliydim, avlak gerçekten insanlardan uzaktı, ve ayıya raslama ihtimalim vardı, tegirginliğim üst seyiyedeydi ama! o avlağa mutlaka gitmeliydim. Doğayla içi içe bu avı gerçeğe çevirmeliydim, 2 kutu rapala ve 1 kutu mepps sahtemi postacı çantama yerleştirdim, Her ihtimale karşıda, göğüş çizmemi arabaya yerleştirdim. Köye gittiğimizde köy gerçekten serindi, bahçeye her türlü sebzeyi ekmişti babam, akşam yemeğini bahçeden topladığımız tap taze sebze Yemekleri süslemisti, sabah olunca balığa gidecektim, son hazırlıklarımı kontrol ettim, her şey tamamdı, birde sabah olsa, Zar zor sabahı yaptım,bilmediğim bir avlağa gideceğim için günün ağarmasını bekledim, Saat altıda bastım arabanın marşına, havada biraz sis vardı, Tertemiz havayı uzun uzun çektim ciğerlerime, Resimde gördüğünüz gibi, sis ağacın üzerine yükselmiş, sanki bir bulut gibi duruyor. Yoldayken güneş kendini gösterdi yavaşça. Köyden ayrılalı 18 km olmuştu dağ yollarına yeni girmiştim henüz, dereye kadar arabayla inebilmek için yolu uzatmıştım, Çok güzel doğa manzaraları çıktı karşıma, ama avlağa bir an önce varma isteği nedeniyle resim çekmeyi dönüşe bıraktım. Dağ yolları çok çetin ceviz çıktı, ben bu kadar zorlu bir parkur beklemiyordum, yer yer dağın yüksek tepelerinden kopan parçalar Toprak Yolun üstüne düşmüş ve yol daralmıştı, altımdaki araba fiat uno, küçük ve dar bir araba. eğer geniş bir araba olsaydı, avlağı bile göremeden geri dönmek zorunda kalırdım. Bir sağ bir sol yapa yapa ilerleyerek Kayaların arasından tabiri caizse sinme geçiyordum. Yaklaşık 3km sonra avlağı gördüm. 500 mt altımda dağların arasından kıvrılarak süzülüyordu, beyaz köpükleri savrularak, demekki suyun debisi yüksekti, ben durgun bir su bekliyordum esasında, Sarp tepelere baktım, beni gözetleyen bir ayı varmı diye, hala tırsıyorum hala tedirginim, birde yannızım üstelik. Yanıma benim gibi bir deli bulamadım maalesef, kime söylediysem, ayı kelimesini duyan kirişi kırdı yanımdan, bende mecbur kaldım tek avlanmaya. 2 km sonra dereye iyice yaklaşmıştım, avlanacağım yerin arabaya yakın olmasını istiyordum, dedim ya tırsıyorum. Nihayet bir yer belirleyip, açtım oltamı ellerim titreyerek, korkudan değil titremem, bir an önce oltayı suyla buluşturmak isteği yüzünden, suyun kenarı yürümeye pek uygun değilmiş, onun için göğüs çizmemi giydim, yer yer suya girmek zorunda kalacağım kesindi, ama sadece kıyılara, derenin genişliği yaklaşık ortalama 8 mt bazı yerleri 5 mt bazı yerleri15 mt karşıya geçmek imkansız, dedim ya, suyun debisi çok yüksek, barajdan suyu fazla salmışlar. Sahte rapalaları denedim olmuyor, hızlı su aksiyonları bozuyor, su çok hızlı olunca meppse döndüm bende, 6 yada 7ci atışımdı, 3 no mepps takmıştım gümüş üzerine kırmızı noktalı, mepps suya düşer düşmez yay gibi gerildi misinam,makinem zor dönüyordu ne geliyodu acaba? yayın olabilirmiydi? Kafa atışı filan hissedilmiyor, ama akıntının gücündenmiş, anladım balığı görünce, kocaman bir kasna, altın sarısı kulakları gelirken bile parıldıyordu. artık keyfime diyecek yoktu, bu zevk değilmi bizi buralara sürükleyen, 3no üçlü kancayı yutmuş resmen, zor çıkardım balığın ağzından. Hemen resmini çektim delikanlının. Biraz daha aynı bölgede atışlarıma devam ettim, başka vuruş alamayınca ilerilere doğru yürüdüm, su pırıl pırıldı, ve soğuk sayılırdı. Atış yapabileceğim yerler sınırlıydı, galiba bol bol yürüyüş yapacaktım. Biraz durgun bir yer bulup çömeldim, başladım atışlara, kulaklarıma çıtır çıtır sesler geliyor, ses yakından hemen karşımdaki kıyıdan, usulca geri çekildim, ağacın arkasına gizlendim. Neydi acaba? insan olmadığı kesindi,çünkü yol boyunca hiç bir araca raslamadım. Karsımdaki küçük çınar fidanının yaprakları birden aralandı, ve suya daldı Bir hayvan! derin bir ohh çektim sanşlıydım, bu bir çakaldı, usulca cep telefonuma uzandım resmini çekmek için, o anda göz göze geldik, O da saşkındı! bu ne arıyor burada yaa gibisinden bakıyordu, elimin cebime uzandığını görünce, usulcacık kaydı yaprakların arasından, giderken hiç çıtırtı yapmadı, gözden kayboldu gitti. Uygun bir at çek yeri bulana kadar arabadan oldukça uzaklaşmıştım. Nihayet bir çağlayan bulabildim,insan yapımıydı, geniş bir yerdi, Dibi tamamen taşlık kayalık bir yapıdaydı,10mt yukarıdan düşen sular Havada küçük çiğ tanecikleri oluşturuyordu, ve çiğ taneleri yüzüme Çarpıp beni serinletiyordu, susuzluğumu unuttum bir anda. Bu sıcakta ne güzel bir duygu bu, suyun serinliğini hissetmek. Bu sefer 2 no turuncu meppsimi takıp devam ettim atışlara, Hemen faydasını gördüm. güzel bir kasna daha binmişti oltama, Onunda resmini çektim hemen. Bu sefer başka bir markanın 2 no turuncu döner kaşığını taktım, O da aynı, birkaç atış sonra onunda nasibi oltadaydı,balık 2 metre Önüme kadar gelmişti neden yaptıysam, balığa tasma attım! Zaten balık önümdeydi,ne gerek vardı ki, o anda kurtuldu balık, Yaptığım hata balığa yaramış, balık özgürlüğüne kavuşmuştu, Başka bir kaşık taktım, denediğim her kaşık vuruş aldı, balık döner kaşığa çok güzel tepki veriyordu, 3 tane de güneş balığı geldi kaşığa, Onları suya iade ettim, tam akvaryum balığı bunlar, en büyüğü avuç içi kadar oluyor, mavi üzeri kırmızı benekleri var, kasnalar sahte balık ve böcek imitasyonlarıma tepki vermiyorlardı, belki 10 tane rapala denedim yok,kurbağa,çekirge,arı,yok yok, Bir yerde okumuştum meppsin iş yaptığı avlakta rapala iş yapmıyor diye, doğrumuydu acaba? Uzun denemelerden sonra, gövdesi beyaz kırmızı kafalı süper hopper arka arkaya 2 balık aldı, kasna, beyazı ve Turuncuyu gerçekten seviyor, saat öğlen olmuştu bile, zaman ne çabuk ilerliyordu, keyifler yerinde olunca, vuruşlar azalınca balıkların Topluca resmini çektim, birazda dereyi çekeyim ama, hayda telefonun Sarjı azalmış, aslında yeni doldurmuştum, bir iki resim çektim, bitti sarjım, aslında bu güzellikleri resimleyip sizlerede yaşatmak istemiştim, nasip bir dahaki sefere inşallah. Telefon gitti, acaba saat kaçtı? Onuda bilmiyordum, güneşe baktım Tam tepeyi aşmıştı tahmini saat 15 gibiydi sanırım, dönüş yolu gene Aynı zorlukta olacaktı, telefonda olmayınca avımı bitirmeye karar verdim, aslında akşam suyu da çok verimli olacaktı emindim, Ama karanlığa kalamazdım, insanlardan bu kadar uzakta, her hangi bir olumsuzlukta ne yapardım, baştım arabanın marşına, ve dönüşe geçtim. Çok güzel doğa görüntüleri arasında ayrıldım avlaktan. Not:limit altı balıklar suya iade edildiler. Limit dahilinde olanlar Akşam iftar soframızdaydı. Hepinize rasgelsin arkadaşlar.
Çok güzel bir av olmuş, tebrik ederim. Bol heyecanlı ve diken üstünde bir psikolojiyle. Çakalı fotograflaman güzel olurdu ama nasip olmamış. Kasnalar da süper... Dahasına rastgelsin, yol çok tehlikeli dikkatli olmakta fayda var.
Bu güzel coğrafyadan bi haber olduğumu farkedince Bursalılığımdan utandım. Harika bir avlakmış. Deniz oltacılığıyla uğraşıyorum fakat böyle bir av yapmayı da çok isterdim. Adrenalin, güzel manzaralar, temiz hava, serinlik ve güzel bir av. Elinize sağlık. Bir solukta okudum
Gercekten cok sanslisiniz mukemmel bir av olmus tam benim hayallerimdeki gibi bir avlak her sey cok guzel.bu arada sondan 6. resimi neden buzladiniz merak ettim?
Abi eline sağlık hem balıklar hemde güzel resimlerin için. Çizelge–2 İçsularımızdaki ekolojik açıdan zararlı balıklar Adı Latince adı Gerekçesi Güneş levreği Lepomis gibbosus Ülkemiz iç sularının doğal türü olmayan etçil bir balıktır. Ekonomik değeri olmayıp yerli türlerimize ve ekonomik balık türlerine büyük zararlar verebilmektedir. Abi bir daha bu balıktan tutarsan suya iade etme zararlı bir balık.
murat bey sizi tebrik ederim gerçekten tam bir avcısınız kasnalarda anlatımınızda süper daha ne denir rastgele
tekrar tekrar okudum resimlere baktım of çektim hakketten oradaki güzelliklerin hiçbir zaman bozulmaması dileği ile abi çok güzel bir yer orada olmak var maaşallah hem hava almışın hem balığını almışın daha iyileri olsun rast gelsin abi şuan gerçekten orada olmak istediğimi fark ediyorum kısmet inşallah bizde birgün yakından öyle yerleri gezeriz bizleri bugüzel görüntülerden mahrum etmemek için telefonun arka planda çalışan programları kapatmanı kardeş tavsiyesi olarak söyliyebilirim abi eğer çalıçan yok gözüküyorsa gizli çalışıyordur net te bunun ile ilgili bişeyler mevcuttur abi tekrar teşekkürler eline emeğine sağlık abicim saol
teşekkür ederim sabri kardeşim. telefondaki geri planda çalışanlardan haberim yoktu, bu konuyu araştırıp bulmam lazım. çünkü çok daha güzel doğa görüntüleri vardı, paylaşılması gereken. nasip bir dahaki sefere inşallah, sanada her daim rasgelsin, çok daha güzel avlara imza atarsın inşallah.
teşekkür ederim zait arkadaşım, bende abiniz ile sizin avlarınızı zevkle takip ediyorum. teşekkür ederim gökhan. bu güneş levreğini kim niye attı bilemiyorum ama, yemeyeceğim balığı öldürmek bana biraz ters geliyor, hem senede tutsam tutsam 10 tane belki tutarım bu levrekten, teşekkürler selim, buzladığım yerde insan yapımı bir set duvar vardı, avlak tam olarak tanınmasın diye yaptım, malum, böyle avlakları korumak gerekiyor. teşekkür ederim mustafa. raporumu beğendiğine sevindim, beğeni olunca, insan ister istemez yazmaya devam ediyor. bende bu av için bitmesin demiştim ama her güzel şey gibi bu avda bitti. inşallah arası fazla açılmaz.
Murat abi eline koluna saglık doğa balık bunun üstüne keyif tanımam anlatımda çok güzel olmuş sanki bende ordaymışım gibi geldi bir an
murat abi tebrikler güzel av güzel bir gün geçirmişsin çakalıda resimleseydin keşke genelde arkadaşlar kirpi ile karşılaşıyor abi ben ara sıra bursaya geliyorum ama bir türlü av yapa ileceğim bir yer bulamadım kayın babam osmangazide oturuyor bana oara yakın hem av hem piknik yapa bileceğim bir yer söyler misin olmazsa sadece av yeride olur göl deniz fark etmez
Murat bey çok güzel ve doğayla iç içe bir av yaşamışsınız. Avlağınız gerçekten çok güzel ve saklanmayı hakediyor. Katettiğiniz yolada değmiş açıkçası balıklarınız çok güzel. Güneş balığını ilk defa gördüm, resimde ilk bakışta sahte rapalalardan zannetim. Deseni ve rengi o kadar güzel. Bereketli avlarınızın devamını dilerim...
bak işte... değneğimi saklar gelirdim valla hihi hiç düşünmeden reeling reeling gerçi düşünsem deli demezlerdi ... :laughing: deli lafı hoşuma gitti :laughing: :laughing: raporu okur iken şöyle düşündümde arkadaşlarıma hak verdim. arkadaşların gözünden kendimi gördüm valla. :thumb: :thumb: o bozuk yolları üjra köşeleri görünce... arkadaşlara hak verdim. valla... çok keyifle okudum. güzel rapor için teşekkürler. ustadım rasgele...
Güzel raporun, kasnaların Güneş balıkların için ve inanılmaz güzellikteki karelerin için çok teşekkürler Murat kardeşim. Sevgiler hoşça kal.