1 hafta önceden mehmet abime demiştim tekne ayarla ava çıkalım diye avdan iki gün önce haber etti hazır ol diye.Oltalarımızı ayarladık Mehmet abinin arkadaşları ve ben yola çıktık . saat 5'te tekneye vardık . hemen hemen 20 dk sonra oltalarımızı suya bıraktık.fakat gün ışıyana kadar tek bir balık bile vurmadı.hava aydınlanınca 2 mercan aldı arkadakiler fakat bnde tık yoktu . saat 7.45'e kadar bn hiç balık alamadım ama diğerleri 7-8 balık filan almıştı .kahvaltıyı yaptık bnm göz açıldı hemen arkayı kaptım ve oltamı saldım.atar atmaz bi barbun aldım.ve arkasından mercan rekorumuz geldi durdurm durdum en iyi mercanı tuttum ve ardıdan mercanlarım ve barbunlarım geldi.Pek bol bi av oldu diyemem ama bnm en iyi avımdı bi kova balık tutmuştuk.tekneden indik kaptanın arkadaşları sağolsunlar gece balık tutmuşlar ve bize verdiler.daha sonra balığı paylaştık bn cok almadım . aldıklarmında resmını koydum. Büyük olan mercan bnm tuttum mercan olduğunu tahmın edıyorum . Mrcan 22 cm palamut ise 25 cm dir .küçük balıklar zarar gördükleri için alınmıştr. işte balıklarım http://img255.imageshack.us/g/18092010031.jpg/
Ellerine sağlık daha güzel avlar diliyorum. Ufak balıklar suya iade. bir dahaki ava kadar büyümelerini sağlıyorsak. avımıza kaçma şansı veriyorsak o zaman daha ıyı bir avcı oluyoruz. Daha güzel avlar diliyorum sana....
Teşekkür ederim . Bencede katılıyorum sana ufak balıklar salındı fakat bunlar zarar görmüştü o yüzden aldık.Yinede uyardığın için teşekkürler.
Ibrahim Bey, Oncelikle tebrikler,umarim daha guzel avlariniz olur.Resimlere baktigimda Mercan goremedim?Mercan olarak tabir ettiginiz baligin kuyruk yuzgecinin ustunde kil gibi ince birsey uzaniyorsa o cerbittir ki bu bizim buralardaki (dogu akdeniz) ismi ve mercan familyasinin uyesidir.Cerbit tutugunuza gore bulundugunuz yerde bu baliktan bol miktarda olmasi gerekir genellikle suru halde ve bulundugu yerin etrafindan pek ayrilmayan baliklardir.Ortalama 20-30 kulac arasinda cok rastlanan bir turdur.Dip baliklaridir 75 gram ve ustu agirlikla oltayi dibe hizlica indirmeniz gerekir o zaman cokca yakalayabilirsiniz.Ayrica demir attiginiz yerde once balik tutup sonradan kesilme olursa capanizi kaldirip tarama dedigimiz yontemle tekneyi serbest birakip akarken avlanin bunu yaparken kursun dibe degdiginde yaklasik yarim kulac geri cekin ki oltaniz dipte suruklenmesin ve olasi bir kayaya takilmasin.Taramayi 20 kulaca dusene kadar surdurun ve tekrar 30 kulaca dogru cikin bu islemi av sonuna kadar tekrarlayin.Bu baliklar yukari cekerken yedikleri vurgundan dolayi tekneye yaklasana kadar kuzu kuzu gelirler.Yuzeye son 1 metre kala hareketlenirler,kovaya koyduktan 5 dakika sonra olurler.Taze karidesle kacirma ihtimaliniz cok dusuktur.Izgara'da lezzeti duser en iyi yagda kizartmaktir.Balik unu tuz ve kimyon karisimiyla guzel bir lezzet elde edebilirsiniz. Sevgiler.
Öncelikle verdiğin bilgilerden dolayı şükranlarımı sunarım.Biz bunları mercan olarak biliyorduk.Oysaki değilmiş . Beni derin bilgilerinizden faydalandırdığınız için teşekkürler.
Ufak balıklar iğneyi yuttuğunda iğneyi çıkarmak yerine misinayı kesip balığı bırakabilirsek. Balık mutlaka buyuyecektir. O arada iğneyide kendiliğinden yokedecektir.