09.09.2012 bir takimda iki eskina

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında GanGBoi tarafından paylaşıldı.

1. GanGBoi

GanGBoi Gürkan

Favori Kamış:
    APIA Foojin'X Grove Stream 93ML, MajorCraft Cross Ride XRS-1002H
    Favori Makine:
    DAIWA Morethan Branzino 2508SH LBD, DAIWA Catalina 4020PE-H
    En İyi Avı:
    48cm 1170 gr Levrek, 45,5 cm 790gr Kofana
    Sitede yayinladigim ilk raporum olacak raporu telefondan yazdigimdan turkce karakterleri kullanamiyorum bunun icin izur dilerim. Cumartesi gununden haberlestigim arkadasim (medet) pazar gunu saat oglen 3 gibi beni evden aldi ve diger arkadasi (zeynep) almaya gittik. Medet ve zeynebin balik tecrubesi yok denecek kadar az oldugundan hem biryerden baslamak hem de isi az biraz ogrenmek ve eglenceli bir gun gecirmek icin benden yardim istediler. Yanlis anlasilma olmasin bende aktif olarak gecen yaz basladim balik avina ve bir tutkudur gidiyor:) neyse medetin evine gitmeden malzeme ve yemleri rastgele av bayiinden temin ettik yem olarak boru kurdu aldik kullandigimiz takim 2 ve 3 numarali ignelerden yapilmis klasik dip oltasi. Ben birde yanima her ihtimale karsi spin oltami ve rapalalarimida aldim. Avlagimiza ulastik yerimizi belirledik ve atisa basladik. Bu arada ben de hava cok guzrl ruzgar az dalga az rahat av olur diyorum arkadaslara. Bunu derken pat diye vuruyor balik zeynep cekmeye basliyor oltayi ve guzel bir melanur geliyor.. medette sasiriyor cok cabuk geldi diye.. neyse ben hava guzel dedim rahat av olur dedim ya som agizlilik etmisim:) 2. Atisi yapmamizla bir ruzgar bir dalga cikmaya basladi atis yapamiyoruz yapsak da dalga kiyiya getiriyor olta takiliyor yada bir iki kilo yosun cekiyoruz. Dalgalarin artmasiyla islaniyoruz ve avlagi degistirmeye karar veriyoruz. Once eve ugrayip uzerimizi degistirip ve bir arkadasi daha kadroya dahil edip yeni avlaga geciyoruz. Neden buraya daha once gelmedikki diyorum kendi kendime ilerideki burun hem dalgayi azaltiyor hem de ruzgari. Neyse atislar basliyor ve kucuk kucuk vuruslar almaya basliyoruz. Bende firsattan istifade spin oltami hazirlayip atis yapmaya basliyorum fakat av sonuna kadar vurus alamiyorum. Neyse ben at cek yaparken medet bisey geldigini soyluyor gelen balik kaya baligina benziyor ama sirt yuzgecinin ilk iki isini diken gibi durdugu icin trakonyami acaba diye kendi kendime soruyorum. Her ihtimale karsi kostegi keserek balığı suya iade ettik. ben tekrar at cek yapmaya devam ettim. bikaç atıştan sonra medet tekrar balık var ama olta takıldı dedi. hemen koştum oltayı zar zor kurtardım ve çok ağır birşeyler çekmeye başladım. Ya çok güzel balık geliyor yada 1-2 kilo yosun çekiyoruz dedim. fakat kıyıya geldiğinde ve oltayı kaldırdığımda ne göreyim kalan iki kostekte de birer adet eşkina. herkes şaşkın şaşkın bakarken ve bende balıkları iskeleye almaya çalışırken birisi iğneden kurtuldu ve suya düştü. diğerini kaçırmadan aldık. eşkina yakalamanın sevinci ve diğer eşkinayı kaçırmanın üzüntüsüyle ve de yemlerin bitmesiyle avı sonlandırdık. fotoğraflar medette kaldığı için şimdi bütün fotoğrafları ekleyemiyorum. sadece benim cep telefonuyla çektiğim fotoğrafı ekliyorum. üstteki melanurdan benden habersiz yem yapılmaya çalışılmışidk
    eşkinanın boyu 30 cm

Uploaded with ImageShack.us

Son düzenleme: 10 Eylül 2012
  2. AH-TAPOT

AH-TAPOT Mersin

Tebrikler gürkan afiyet olsun :)

Bu arada satır atlıyarak raporunu yazarsan okuması güç olmucak ve okumaktan kaçınmıcaktır kimse rastgele..

3. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sevgili Gürkan eşkinalarını tebrik ederim, böyle güzel avlarınındevamını bekliyoruz.:) :) :)

4. mertparlak

mertparlak Mert PARLAK

En İyi Avı:
    300Gr İstavrit
    Tebrikler. Avların Daim Olsun.. Afiyet Olsun

5. Leon3838

Leon3838 yasin

En İyi Avı:
    1 kilo aynalı sazan
    tebrik ederim afiyetle yiyin :)

6. GanGBoi

GanGBoi Gürkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    teşekkürler birazdan yazacağım yeni raporumda dikkat edeceğim reeling

çok teşekküreler sizinde..

teşekkürler birkaç tane daha alalım arkadaşlarla afiyetle götürürüz :)

çok teşekkür ederim orhan abi... avlar yeni bilgiler öğrendikçe ve bunları uyguladıkça gitgide güzelleşiyor :)

7. ckaratep

ckaratep Caner

Favori Kamış:
    Remixon 240 Spin
    Favori Makine:
    Sweepfire E3000
    En İyi Avı:
    Spin öğreniyorum..!
    tebrik ederim. çok güzel eşkina gerçekten. avların daim olsun

8. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-flex 4206 4.20--SHIMANO YASEI SEA BASS 2,70 -MH- 10-50 GR, Shimano Scimitar 300 cm
    Favori Makine:
    Penn Affinity 8000, Ryobi NAXO 8000
    En İyi Avı:
    4 kg Levrek ---1.800 gr Kofana
    Tebrikler Tekirdağ da bereketin sürmesi beni mutlu ediyor. Balığın biri ameliyatlanmış sanırım iğneyi fena yuttu.

9. excellentace

excellentace Mehmet

Favori Kamış:
    Procatch carbospin ultra-240 15-40gr, DAM Spezi composite telesurf 100-250gr
    Favori Makine:
    Okuma trio 30s, Okuma raw II 65
    En İyi Avı:
    Çupra, ağırlığını tartma imkanım yoktu.Kuyruğu orta parmağımdayken ağzı dirseğimi geçiyordu.
    İnsanın tüyleri diken diken oluyor. Hele benim gibi her fırsatta evde oturup ne olur ne olmaz diye iğne bağlayanı, köstek hazırlayanı iyice gaza getiriyor. Tebrik ederim Gürkan kardeşim.. Devamı kesilmez ***.

10. GanGBoi

GanGBoi Gürkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    teşekkürler daha güzelleri sizin olsun :)

inşallah kesilmez çok teşekkür ederim gerçekten büyük bir haz veriyor balık avı..

evet tekirdağ bereketli gerçekten gecen yıl bukadar değildi sanki.. diğer balığı ben at çek yaparken yem yapmaya çalışmış arkadaşlar o yüzden :)

11. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Tebrikler eşkina avı çok keyiflidir, yosunun bol olduğu yerde şamandıralı denerseniz, çok daha verimli avlar yapabilirsiniz, takılma ve yosun çekme derdiniz olmaz, tecrübeyle sabittir;)

12. boramcse

boramcse bora

Favori Kamış:
    spider surf
    Favori Makine:
    raw II 65
    En İyi Avı:
    eşkina 800 gr
    tebrikler aynısı benim başıma küçükyalı sahilde gelmişti ikisinide alabilmiştik karaya, yem olarak canlı teke kullanmıştık biz.

13. GanGBoi

GanGBoi Gürkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    teşekkürler. şimdiye kadar denediğim şamandıralı takımlarla eşkina alamadım hep klasik 3 köstekli dip oltasıyla ve boru kurduyla aldım.

keşke bende alabilseydim ikisinide muhteşem olurdu ozaman:) biz canlı boru kurdu ile aldık balığı.