09.09.2012 kısa ve öz av raporum :)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında fztyasin tarafından paylaşıldı.

1. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Herkese merhabalar...

Uzun zamandır deneme yanılma, ava gidip avlanma, eli boş dönme maceralarından sonra geçen hafta kıyıdan avlanabileceğimiz bir avlak bulup zargana, kaba lidaki ve çipura ile kıyıdan ilk kez dişe dokunur balıklar alabildiğimiz bir av gerçekleştirmiştik.

Bu hafta av arkadaşım işi olduğu için gelemeyeceğini söylemişti, ben de acaba tek başıma sıkılır mıyım, yemciyi bulabilir miyim, gitmesem mi acaba düşüncelerine dalmışken silkelendim ve kendime geldim yıllık iznimin son gününü avsız geçirmemeye karar verdim ve sabah 04.00 sıralarında evden çıkıp yemciye, oradan da meraya doğru yola koyuldum.

Saat 5 civarı başlayan avımı 11.00 gibi noktaladım. Çok parça balık alamadım ama yine akşam yemeğimiz çıktı :)

Fotoğrafları cep telefonumla çektiğim için bi elimde telefon diğer elimde metre, (eee balığı nasıl sabit tutacağım) olmadı ama balıkların hepsini tek tek ölçtüm.

Yem olarak sadece boru kurdu kullandım.

Gelelim ava :)

Avlağa gider gitmez hemen malzemelerimi güzelce ortaya serip borulardan kurtları çıkarmaya başladım, daha iki tane çıkarmıştım ki sabırsızlandım ve "amaaaan nasılsa diğerlerini olta boşaldıkça çıkarırım her seferinde de elimi yıkayıveririm nolacak ki"diyerek oltamı suyla buluşturdum. Tam zili kamışa takmaya niyetlenirken hafif bir çekiş hissettim, sonra bir çekiş daha hemen asıldım ve sarmaya başladım kendi kendime sanırım yosun çekiyorum derken yosun kıyıya yaklaşırken hareketlenip oltamı bir oraya bir buraya çekmeye başladı, çaylak balıkçı olduğum için tabi hiç hissetmemişim böyle güçlü bir çekişi adrenalin doldum birden bire :D sonra bizim yosun aşağıdaki yakışıklı oluverdi :)

Ölçtüm 36 cm geldi ve ilk trofem oldu :)

bi tane büyük geldi ya bol bol foto çektim :)

Daha ilk oltada böyle bir cengaver çıkınca beklentim bayağı arttı tabi ama maalesef günün devamı aynı şekilde olmadı

Tek tük lidakiler gelmeye başladı;
    17 cm geldi bu fotodaki incitmeden iğne çıkarılıp deniz anaya iade edildi

Bu 18 cm geldi arkadaşıyla birlikte aynen denize iade

Şaka gibi ama bu 19 cm geldi, sanki gönderdiğim balıklar gidip biraz basketbol falan oynuyorlar 1 cm boy atıp geri geliyorlar, bende "oğlum bak git" :) diyip aynen iadeye devam.

Bunların ardından bir tane de 20 cmlik çektim, kıyıya yaklaşırken "bu da mı gol değil be, bu da mı gol değil" diye kendi kendime dalga geçiyordum ki 20 cmlik balığı alıkoymak ZORUNDA KALDIM iğne hala midesindeydi ve sanırım çekerken iç organlarını çıkarmıştım ağzından kan geliyordu, onun moral bozukluğu ile fotoğraf falan çekemedim

Saat 10.30 civarı büyük balıklar kıyıdan uzaklaştı sanırım 1 karagöz 3 lidakicik (parmak boyunda) bir kaç ot balığı ve birde aşağıda fotoğrafını koyduğum ama kendisini tanıyamadığım balık oltama atladı, onlarda aynen iade...

bunun ne olduğunu bilmiyorum

Derken avlaktan ayrılma saatim yaklaşırken aşağıdaki davetsiz misafir oltamı ziyaret etti,

Vatoz balığı hakkında hiç bir bilgim yok, avlakta olta atan bir abi vardı, dikkat et tutma çarpar falan dedi bende birazcık tırstım ve tutamadım balığı, kargaburunla iğneyi çıkarabilir miyim diye kaldırıp baktığımda iğneyi olduğu gibi yuttuğunu gördüm, geçenlerde bir yerde iğneyi yutsa da misinadan kesip suya bırakırsanız yaşama ihtimali var gibi birşeyler okumuştum ben de öyle yaptım ama yaşar mı bilmiyorum :(

Bu güzelliği de karamsarlık içinde denize uğurladıktan sonra avımı bitirip evime döndüm.

Günün sonu

Artık bu balıktan sonra 2 yıldır benimle balık tutamadığım için dalga geçen küçük yakaladım bıraktım demelerime inanmayan eşim bir süre balık tutamasam da benimle uğraşmaz sanırım :eek: :eek: :eek:

Yine çok uzattım sanırım bu kadar gevezelik yeter :D iyi günler diler büyüklerin ellerinden, küçüklerin gözlerinden öperim :D:D:D

Rastgele...

Son düzenleme: 9 Eylül 2012
  2. drasty41

drasty41 Recep

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast, spro spin2,70 ve 2,40
    Favori Makine:
    shimano exage ryobi ekusima4000
    Tebrikler Yasin güzel bir av güncesi hazırlamışsın bizlere raporun ve avın için kutlarım suya bıraktıkların için ayrıca tebrik ederim devamlarını dilerim.

3. fztyasin

fztyasin yasin özkan

teşekkür ederim recep abi, aklım hala vatoz da kaldı, bir de alıkoymak zorunda olduğum lidakide, onları saymazsak çok güzel bir gün geçti daha iyileri sizlere nasip olsun

4. Mustafa Mert

Mustafa Mert Mustafa Mert

Merhabalar ne olduğunu bilmediğiniz balık: Tekir , yada barbun.

Tebrikler güzel mırmır daha irilerine rastgele.

5. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Bilgi için teşekkür ederim, bir balık daha öğrenmiş oldum :) daha iyileri sizlere nasip olsun

6. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Peki tekirin yavrusu mu bu? yoksa normalde küçük mü oluyor acaba?

7. macir_ertan

macir_ertan Ertan Çetin

Favori Kamış:
    Trabucco
    Favori Makine:
    Daiwa Emblem-Z
    En İyi Avı:
    Yayın,Sazan,Turna
    Tebrikler Yasin kardeşim

8. TPCX

TPCX sefa y. b.çekmece

En İyi Avı:
    sargoz 2.1 kg
    tebrikler mırmır gayet iyiymiş ***. ileride daha iyilerini de avlarsınız..

9. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Shakespeare ® Ugly Stik Lite 180, SHIMANO Nexave CX 210 M, D.A.M REVOLUTION TELE-X 270
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENİUM CI4 3000 SFA, SHIMANO TECHNİUM 1000 FD
    En İyi Avı:
    Hamsi... :)
    Son izin günü güzel geçmiş, tutulan ve iade edilen balıklar için tebrikler...

10. Gökhankul

Gökhankul Gökhan

Favori Kamış:
    ALBASTAR 2328 PRESTIGE KAMIŞ 420CM
    Favori Makine:
    Banax sx3000
    En İyi Avı:
    Sazan Balığı 7 kg
    Tebrikler güzel bir av olmuş.

11. fztyasin

fztyasin yasin özkan

teşekkür ederim ertan abi

12. fztyasin

fztyasin yasin özkan

teşekkür ederim, valla inşallah diyeyim bende :) daha iyileri sizlere nasip olsun

13. fztyasin

fztyasin yasin özkan

teşekkür ederim,evet son gün güzel geçti, şimdiden önümüzdeki hafta sonunu sabırsızlıkla bekliyorum:) yıllık izinleri tükettim artık hafta sonlarına ümitleneceğiz

14. mstf35

mstf35 mustafa nas

İyi bir av olmuş Yasin tebrikler.Avlandığın yeri öğrenebilir miyim.

15. dejavulife

dejavulife murat

Favori Kamış:
    pelican napoli 360 surf
    Favori Makine:
    banax sx 3000
    tebrikler güzel mırmır yalnız ne olduğunu bilmediğiniz balığı avucunuza alip foto çektirmeniz biraz komikti:) iyiki tehlikeli bir balık değilmiş. daha iyileri rast gelsin

16. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    trofe mırmır vaybe:hungry: tebrik ederim çeşitli bir av olmuş:)

17. AH-TAPOT

AH-TAPOT Mersin

Mırmır çok iyi tebrikler :)

18. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sevgili Yasin kardeşim ben de uzun raporları okuyamıyoeum, rapor ben ce de kısa olmalı, saldığın balıklar için artık bu salınanlar normal olarak hepimizin her gün yaptıklerımız bence her defasında yazmaya da gerek yok, gene de örnek bir davranışta bulunduğun çin genç kardeşlerimizin kulağına küpe olsun.:) :) :)
    Sevgiler, selamlar her zaman rast gelmesi dileklerim ile hoşça kal.:) :) :)

19. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Teşekkür ederim...

Teşekkür ederim, evet siz söyleyince şimdi bana da komik geldi :) Allahtan trakonya çeşitlerini iyi kötü biliyorum yoksa Allah muhafaza :D:D zaten vatozun da nasıl bir balık olduğunu bilmediğim için bi de tipi biraz korkutucu geldiğinden ( karaya çıkarınca kuş gibi ötmeye başladı) dokunamadım

teşekkür ederim kadir abi sizlerin sayesinde forumdaki sizler gibi abiler ustalar sayesinde yavaş yavaş öğreniyoruz balık tutmayı :)

Teşekkür ederim daha güzelleri tüm dostlara nasip olsun

Orhan amca bu konuda size hak vermiyor değilim ama ben kendimden örnek vereyim, eskiden kaba düzen 3lü dip takımını kasnakla atardım, gelen balığın cinsine boyuna bakmadan torbaya koyardım banghead sizler sayesinde, bu forum sayesinde yaptığımın çok büyük hata olduğunu anladım, balığın oltaya yakalandıktan sonra salıverilebileceğini sizler sayesinde, raporlarında suya iade edilen balıkları belirten kişiler sayesinde öğrendim. Daha geçen hafta benim av yaptığım yerde parmak kadar lidakileri yakalayıp balık yakaladım diye sevinen utanmadan arkadaşlarına falan gösteren babam yaşında bir adamla az kalsın taşlı sopalı kavgaya tutuşuyordum.

Yani anlayacağınız forumdaki arkadaşlar biliyorlar yapılması gerekenleri ama forum dışından konuları okuyan bir kişi bile bunun yapılması gerektiğini öğrense bize o kadar fayda sağlar düşüncesiyle, bilinçli olarak fotoğraflarını da çekip raporladım. Geçen haftaki raporumda üstünkörü bahsetmiştim salıverdiklerimden ve fotoğraf bile çekmemiştim ama avlaktaki o adamın tavırları çok canımı sıktı.

Umarım anlayışla karşılarsınız. Bu arada güzel yorumlarınız için ayrıca teşekkür ederim

20. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Yasin döktürmüşsün. :) Tebrikler, çok güzel balıklar. Hele ki mırmır çok güzel, bazen kilolukları bile denk gelebiliyor yosun sanmayasın. :D

Bilmediğin balığı bence de eline alma.
    İskorpit ve trakonya balıklarının görsellerini bulup iyice bi incele. Kıyıdan bazen denk gelebiliyor. Tek başına yanlış bir harekette canın bayağı yanar. Hele ki trakonya, Allah korusun. :)

Yakaladıklarınla, saldıklarınla çok güzel bir av günü geçirmişsin. Dahasına rastgelsin... :)