Selam Sevgili Balıkavı dostları öncelikle hepinizin mübarek Kurban Bayramını Kutlarım... Resimlerin elime geç ulaşmasından dolayı raporum gecikmeli olmuştur affınıza sığınıyorum...Kısaca 08.10.2013 günü akşam üzeri başladığım avım sabaha kadar sürmüş ve ilk çupra 02:30 gibi diğeri 04:30 gibi gelmiştir... Yalnız akşam saat 22:30 civarlarında yakalamış olduğum isparoza saldıran ve neredeyse hayatımın ilk trofesi olabilecek ne olduğunu bilmediğim (tahminim kofana) kaçan bir balık vardır.. sonuç olarak iki güzel çupra, iki isparoz ve deniz yıldızı (deniz yıldızını şans getirmesi bakımından alı koydum)... Yem olarak ilk çupra kalamar ile diğeri Önder (KAYRAL) :thumb: kardeşimizin tavsiyeleri ile sülünez ile alınmıştır... Herkeze gönlünce avlar dilerim...reeling Bu kaçan balık Uploaded with ImageShack.us çupralar Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us
guzel bir gece ve av olmuş.. kaçan balik hep büyük oluyor bende yüzünü göremediğim bir canavar kaçirmiştim 1 ay önce bodrumda Tebrikler Bol şanslar
Çok teşekkürler.... Daha iyileri sizlere de denk gelsin... Ayrıca imzanız harika "tekneden dedem de tutar balığı kolaysa kıyıdan olta ile yakala))"
Tebrik ederim. Çok güzel balıklar. Altınolukta nerelerde avlanıyorsunuz acaba. Yaz tatillerinde gelirim ve avlanırım ama hiç iri balık yakalayamadım ...
surf avı kadar zevkli bir av yok, hele birde balık geldi mi bizden iyisi yok. balıklar gayet güzel görünüyor, o kaçanda elbet bir gün sofraya gelecek tebrik ederim ...
Teşekkür ederim... Yaz tatiline geldiğinizde mesaj atarsanız seve seve mera konusunda yardımcı olurum...
Çok teşekkür ederim... Daha iyileri size de denk gelsin... Surf avı konusundaki düşüncelerim sizinle aynı... Daha keyiflisinin olabileceğini sanmıyorum...:thumb:
Teşekkür ederim hemşerim... Katkıların büyük... Senin için temennim en kısa zamanda trofe alman ve yayınlaman... Trofeli avlara rastgele...hooked Selamlar...
selam merhaba arkadaşım. altınolukta evim var. grupkentte. fakat bit türlü uygun bir mera bulamadım. mera konusunda yardımcı olursan çok memnun olurum. bu arada foruma yeni katıldım.
Tebrikler iyi bir av çıkmış Yalnız eğer bir yanlışım yoksa baştan 2. balık isparoz değil küçük bir sargozdur. Dikkat ederseniz dikine çizgiler ve kuyruktaki siyah çizgiden ayırt edebilirsiniz eti çok lezzetlidir.
Öncelikle yakaladığınız balıkların küçük olanı isparoz, 2. Balık ise Karagözdür. Ben tekne ile balık tutan ve bir sürü de paylaşım yapmış biri olarak diyorum ki, Tekneden balık tutmakta en az kıyıdan balık tutmak kadar zordur. Yeri gelmekte inanılmaz kuvvetli rüzgarlarda balığa çıktığımızda, Rüzgar kıyıdaki balıkçıların arkasından esmekte ve oltalarını rahat rahat atmalarını sağlamaktadır. Ancak tekne bu arada açıkta olduğu için fındık kabuğu gibi sallanmakta, el oltalarının misinaları her çekişinizde rüzgardan birbirine girmektedir. Bazen motorunuz çalışmaz çok zor şartlarda kürek çekerek kıyıya gelmek zorunda kalırsınız. Unutmayın her işin bir zorluğu vardır. İsteyen her arkadaşımı tekneme alabilirim bakalım tekneden balık tutmak dedikleri kadar kolaymıymış görelim. Kıyıdan kamışla atıp sarmak gibi oluyormuymuş?...
2. balığın sargoz olması lazım Karagöz: http://www.tarimziraat.com/su_urunleri/deniz_baliklari/karagoz_diplodus_vulgaris/karagoz_baligi/ Sargoz: http://www.tarimziraat.com/su_urunleri/deniz_baliklari/sargoz_diplodus_sargus/sargoz_baligi/
Teşekkür ederim daha iyileri sizlere denk gelsin... Bende size katılıyorum sanırım sargoz. Fark ettim ama emin olamamıştım...
Elbette tekneninde zorlukları da vardır...Ama genele vurursak iş değişir gibime geliyor... Rüzgar hep arkadan esmiyor mesela