09 Eylül Dikili (Çpura,Mırmır,Dil,Eşkina)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında rismoo tarafından paylaşıldı.

1. rismoo

rismoo Rıza Şen

En İyi Avı:
    Sardalya 17 gr ;)
    İlk raporuma başlarken avın resimlerini çekmemiş olmamdan dolayı özür dilerim.
    Ramazan bayramının ilk günü akşam üstü gelen giden misafirler bitince içimde birşeylerin kıpırdandığını hissettim.Avlanma hissiydi bu.Hava güzel,deniz güzel,tek eksik ise yemdi.Favori yemim olan boru kurduydu ve aldığım iki paket ile saat 21 sularında 3 metre kamış ve tek bilyalı alba star makine,bir de el oltası ile yola koyuldum.Yer ise Dikili halk plajı,mavi bayrak civarı.
    Takımlar ise 0,35 nemrod misina,50 gr kurşun ve 7 numara youville iğnelkerden ibaret,klasik dip takımlarıydı.
    İlk olarak,el oltasını yaklaşık 35-40 metre mesafeye atıp,kuma sapladığım bir çıtaya gererek bağladım.Daha Sonrasında ise kamış ile daha uzağa bir atış yaptım ve gererek zilini taktım.Tam o anda el oltasını bağladığım çıta eğildi büküldü,oltaya heyecanla satıldım ve sağa sola yalpalayarak gelen bu balığın bir mırmır olduğunu tahmin ediyordum.Gerçekten genç irisi bu mırmır tamı tamına 720 gram geldi.
    Oltamı yemleyip tekrar denize bıraktım.
    Yaklaşık 15 dakika sonra bu kez kamışın zilinden sesler gelmeye başladı.Bu kez daha farklıydı oltanın gelişi.Kuvvetli sallantılarla olta karaya ulaştığında orta boy bir çipura vardı ucunda,450 gramlık balık iğnemi zorlamış ve şeklini bozmuştu.
    Saat 22:45 sularında iki olta neredeyse aynı anda sallanmaya başladı.Önce kamışı çektim ucunda 380 gram mırmır,ardından el oltasından ise 400 gramlık bir dil balığı aldım.
    Kamış ile daha açığa,Dikili'yi bilen bilir; kayalıklar diye tabir edilen yerin yakınına atış yaptım.El oltası ise aynı bölgede kıyıdan 35 metre civarı açıktaydı.
    23:35'te kamış tekrar sarsıldı,kıyıya çektiğimde ucundaki 470 gramlık bir eşkinaydı.
    Çeşit çok diye düşündüm kendi kendime.Hava serinlemişti.Gece yarısı eve dönmekti niyetim.Oltaları toplamak için ayaklandığımda ise benim el yapımı çıta tekrar titredi ve devrildi.Hemen oltaya yapıştım ve karaya aldım.Bu kez de bir mırmır daha vardı son balığım da 400 gram geldi.
    Yeterli görüp takımları toparladım ve eve döndüm.Gramajları ise eve dönüş yolundaki bakkal abimizin tartısına borçluyum.
    Bir sonraki avımı da fotoğraf çekerek sizlerle paylaşacağım.
    Sevgiyle kalın.

2. alcedo

alcedo ümit

Favori Kamış:
    Abu Garcia 2.40 7-28 gr
    Favori Makine:
    Abu Garcia Cardinale 3
    En İyi Avı:
    5,5 Kg aynalı sazan, 2,250 Levrek
    Rıza tebrikler. Güzel av yapmışsın. Hem de tam benim evimin önünde :)

3. onur35

onur35 onur

tebrikler abi wala. izmirin kurtuluş hediyesi sana gitmiş :D

4. rismoo

rismoo Rıza Şen

En İyi Avı:
    Sardalya 17 gr ;)
    Ümit telefonda sıkı fırçaladın cumartesi gecesi,yeni balıkların da fotoğrafını çekemedim ama melih şahit.Buzluktalar yemeden çekip eklerim.Bu arada Melih'in tuttuğu ilk karagöz de gayet iyiydi.Bir ara kalk gel İstanbul'dan da beraber av yapalım :)

Son düzenleme: 28 Eylül 2010