Değerli dostlar merhaba. Yaza hazırlık ve evin tadilatları için müsait bir kaç gün kollarken dileğim oldu ve Ayvalık yolu gözüktü. Çıkışım mecburen çok ani oldu fazla bir hazırlık yapamadım, hava tahmin raporu 2 gün sert rüzgar olarak gözüksede sonradan yağmura çevireceğini belirtiyordu, evden çıkarken kar başlamış araçların üstü kar tutmaya başlamıştı bir ara keşke zinciri alsaydım demedim değil neyse akşam olmadan mekana vardım hemen yemcilere baktım ama hava buz gibi ve herkes kapalı Eve eşyaları boşalt yerleş derken vakit geçti ve yapılacak tadilatlar için ustalarla görüşme falan derken gün bitti. Ertesi gün tadilat malzeme alımları vs derken saat 15:00 oldu, aklım denizde hemen boyacı arkadaşlarımla bir organizasyon yapıyoruz ve kısa bir hazırlıktan sonra denizdeyiz. Hava mis gibi rüzgardan eser yok. Meraya yaklaşırken hazırlıklar hemen başlıyor oltalar suyla buluşuyor vaktimiz az. 10 m den ilk misafir geliyor yöresel adı Papağan balığı olarak geçiyor, yemlik yapıyoruz. Güne kalamar sırtısıyla devam etsekte gün bitiyor ve dönüyoruz.
Ayvalık'ın havası suyu bir başka güzel. Tek gelen Ustura balığı da avın neşesi olmuş. Yeni raporlarınız bekliyoruz. Resimler Altınava gibi göründü Ayvalık mı Altınova mı?
Alperen bey merhaba, çıkışımız Altınova idi. Balık yöresel olarak papağan diye geçiyor ama dediğiniz gibi ustura balığı önde çok keskin ve uzun 4 diş mevcut, temkinli davranıp havlu ile tutup iğneyi çıkarttık. İstanbula geldim ama aklım hala orada.
Usturanın dişleri pek keskin değildir. Ustura denmesinin nedeni sivri şekilli sırt yüzgecidir. Ama sadece şekli ustura. Yüzgeci de kesmez yani Levrek için güzel yemdir. Ama kumluk zeminde bırakılırsa kuma saklandığı için randmanlı olmaz. Altınova'da bu mevsimde güzel havalar yakalamışsınız. Ama doğru noktaları bulamamışsınız görünüşe göre Ustura çıkan yerde pek balık olmuyor.
rapor için tşkrler.. çarşaf gibi deniz, kaliteli yem ama nasip işte balık gelmeyecekse gelmiyor... inşallah bir dahaki sefere...
Katılımınız için ben teşekkür ederim. Temiz hava alıp dolaşmak bile yeterli geldi. A.S. Nuri ustam. O denizde olmak olmak bile yetiyor, balık bahane.
Öyle tabi. Hala Ayvalık'ta mısın, yoksa döndün mü? İstanbul'da bu sıralar balık işleri kesat, fırsatın varken değerlendir abicim. .
Nuri ustam merhaba, işlerden 1-2 gündür giremedim mesajınızı cevaplayamadım özür dilerim. Malesef istemiyerekte olsa döndüm, işler var malum, orada 2 gün balığa çıkabildim. Aldığım hava 1 sene balığa gitmesemde yeter hocam. Son tahminlere göre haftaya İstanbula kış ve yağmur geri geliyor. Selamlar.