Cuma sabah 06.00 gibi İstanbul'dan yola çıktık... Saat 10.00 da Geliboluda kahvaltımızı yapıp, teknenin yanında soluğu aldık, belkide bıraktık... Sevgili Osman abimizi evine bırakıp, gerekli hazırlıkları tamamladık ve 2 kefalle denizde yerimizi aldık. Deniz yıldızdan sert esiyordu. Denizin durumu ve yem stoğumuz sebebiyle, kısa süren avımızı vuruş alamadan sonlandırdık. Cumartesi sabah 05.00 te koğuş kalk verildi... Dandikten kahvaltı sonunda, Sevgili Aygün abimizin serpmesi yine 10 tane güzel kefale ev sahipliği yaptı... Tahir abimizden alınan pompalar sonucunda, takımla buluşan kefaller suda levrek aramaya koyuldu... Saat 08.00 sularında 1-2m lerde, hep Tahir abiden dinlediğimiz ama kulaklarımızın yabancı olduğu kalama sesi benim daiwa dan yükselmeye başladı... Kısa bir mücadeleden sonra, Birkut Levreği kepçeledi, bu sırada kamerada Kerim vardı... Gün boyunca başka vuruş alamadık... Balık 1.5Kg ve 54cm geldi... Herkese rastgele...
Cok guzel balik, tebrikler! Bu arada bilgi amacli soruyorum levrek hangi aylarda havyarda oluyor ve ne zaman yumurtalari birakiyor?
Tebrikler, paylaşımınız için teşekkürler. Levreği gördüğümde jilet gibi keskin kulakları aklıma geliyor hep az parçalamadı ellerimi. Mart, nisan, mayıs ve haziran dönemleri yumurta bırakıyorlar. Selamlar.
Cevap icin tesekkurler. Peki bu ulkemizdeki tum sular icin ayni mi? Cunku bu (Mersin/Akdeniz) yorelerde baligin su an havyarli oldugu soyleniyor ama tabii bu bilgi ne kadar dogru emin degilim...
Ne yazık ki o konuda bilgim yok, yöresel olarak farklılık gösterebilir, benim yazdığım sadece bilimsel veriler, bölgede yaşayanlar bunu daha iyi bilirler.. balıkta havyar olduğunu farkettiğinizde suya geri iade edebilirsiniz. Balığın havyarlı olup olmadığını nasıl anlayacağınız konusunda forumda daha önceden detaylı bir paylaşım yapılmıştı, eğer bulabilirsem size iletmeye çalışırım. Selamlar.
az vurmuş öz vurmuş ben yeni oldugum için hayatım boyunca tuttugum balıların toplamı 1.5kg yapmaz.ama yarın ismartit denicem