Geçen subapları takılı kalıp çalışmayan motorumuza servis gelip bakmış,bujileri söküp silindir içine 20-50 yağ dökmüş ve çalıştırmıştı,sorun düzeldi ya bugün balığa çıktım,daha 1 saat bile geçmemiştki teknenin dümen suyunda parlaklık farkettim,motorun kapağını kaldırınca tahrik milinin olduğu bir yerden (üstten) şarıl şarıl yağ kaçırdığını gördüm,hemen çeyrek gazın altı bir hızda dönüşe geçtim,allahtan çok uzakta değildim. Şimdi bu Motor daha 1.5 yıllık bir motor,başta subaplar takılı kaldı (servisin söylediği) şimdide yağ kaçıyor.Pazartesi servise gideceğim lakin mağdur olmamak adına nasıl bir yol izleyeceğim ? Süreç garanti dahilinde tamir olması mı ? yoksa değişmesi mi ? Bu konuda bilgi sahibi arkadaşlardan yardım istiyorum ? İthalatçısı Orca Deniz
Geçmiş olsun Geçmiş olsun. İnşallah düzelir. Size önerim Orka Deniz den Adem bey ile irtibaz kurmanız. 0212 244 73 73 iş telefonları. Ben de parsun aldım daha yeni, bu tip şeyler duymak üzücü.
Orcayı aradım,Adem bey yoktu,ibrahim beyle görüştüm,servis bir baksın garantiye girip girmeyeceği durumuna o karar verir dedi.Bazı kullanıcılar daha ilk saatlerde motor yaktığı oluyor,yağ koymadan çalıştırıp vs dedi.Bakalım bu cumartesi servisi götürüp baktıracağız.Servis geçen subap sıkışması için geldiğinde onun içinde garanti dahili değil vs diyordu,insanlara öyle bir konuşuyorlarki herşey kullanıcı hatası sanki,sadece bu konu için demiyorum birçok ürünün servisi çoğunlukla böyle,malesef bu devirde kimseye güven kalmadı
subaplar takılı kalınca söküp tekrar montajı yapılması ayarlanması gerekirdi yağ döküp çalıştırmak anca bizim insanımızın aklına gelir günü kurtarmışlar. parsun gibi çin malı motorlarda aslında malzeme kalitesi kötü değil bundan ziyade ayarların düzgün yapılması halinde uzun yıllar sorunsuz çalışacağını düşünüyorum.
bugün geldi baktı servis,krank mili keçesinden kaçırmış yağı,bu dedi kullanıcı hatası ile olabilecek bir sorun değil dedi,ben adem beye söylerim garantiye girip girmeyeceğine orca deniz karar verir dedi,dedim sökelim iyice bakalım gerek yok dedi,dedim zaten kuyruk yağı,motor yağı devir daim dişlisi de değişecek,üstünde yaparız dedi (normalde motor saplamalarla bağlı ve kaynaklı ,taşlamada getirmişti kesmek için) ama niye vazgeçti anlamış değilim ! şimdi buraya çok şey yazacağımda ! lakin nasıl neticelenecek bu durum önce ona bakacağım.