Yer: Antalya Lara kıyı Kamış: Odyssey Hybrid Spin 2.70 Makine: Shakespere RX25 Yemler: Ekmek içi, Tavuk göğsü, Boru kurdu (Boru kurdunu ilk defa gördüm) Selam arkadaşlar. Geçen hafta başı Antalya Laraya tatile gitmiştim. Antalyaya gidipte balık tutmamak olur mu? Bende aldım takımlarımı, gittim deniz kıyısına. Tuzlu su tecrübem hiç olmamasına rağmen isimlerini bilmediğim beş altı çeşit balık tuttum. Bu arada yirmi kadarda balon yakaladım. Balonlar sayesinde balık tutma zevkinin doruklarına eriştim. Olta suya düşmeden havada kapıyorlar. Bu arada 15 kadar iğnemi koparıp gittiler. Balık tutma hastalığından dolayı denize bile doğru dürüst giremedim. Üstadların resimdeki balıkların isimleri hususunda yardımcı olacaklarını umarım. Sağlıcakla... Cuma günü Dönüş yolunda tatlı su avlağıma uğradım. 15 kadar Çin sazanı tuttum. Tuttuğum bölümden kareler: Arkadaşlar ilk defa rapor ve resim yayınlıyorum. Hata olursa affola...
Selam mustafa abicim balıklarda resimlerde çok güzelller renkli renkli maşşallah bende tatlısuda avlandığım için yardımcı olamayacam rastgele
Teşekkür ederim Furkan. Lapinle çırçırı bilmiyorum. İnşallah onlar değildir. Evet hüseyin abi. Biz tatlı su balıkçıları için Denizler bambaşka bir dünya.
balıklardan birkaçı antalya ve çevresinde sokar adı verilen balık.sudan çıktıktan sonra çok pis bir kokusu vardır fakat eti lezzetlidir.Zehirli dikeni vardır ve aynı arı sokmuş gibi yapar
evt engin kardeş. Burda bir arkadaşa gösterdim. kahverengimsi olan balıklara sokar dedi. Gerçekten serçe parmağımı soktu ve acıttı.
Sokarın igneleri cok can yakar , şişirir ve morartır onlar sokar.. Digerlerinede Antalyada Sincap Balıgı Diyorlar Kırmızı Olanlara 18.06.2009 da çekilmiş olan balıklarada "sagdakiler" gün balıgı diyorlar
17.06.2009 ==> Soldaki: Çarpan Balığı ( Siganus Rivulatus ) - yöresel isimleri : Antalya, Alanya civarında Sokar Balığı, Adana Karataş' ta Arı balığı. Sağdaki : Sincap balığı ( Holocentrus Ascensionis ) 18.06.2009 ==> Sol üçlü üstten başlayarak : Çarpan balığı, İspari (isparoz), çarpan balığı. Sağ üçlü üstten başlayarak : Gün Balığı (thalassoma pavo), Gelin Balığı (coris julis) Levrek avında sokar balığından yem olarak bir hayli verim alınıyor.
1. fotoğrafta sol köşe sokar (çarpan) balığı 1. fotoğraf sağdaki kırmızı beyaz çizgili olan Asker Balığı (Hindistan Balığı, Naylon Balığı, Sincap Balığı) 3. fotoğraf sol üst sokar (çarpan) balığı 3. fotoğraf sol ortadaki ispari (ısparoz) 3. fotoğraf sol alttaki sarpa 3. foto sağ gün balığı 3. fotoda sağdaki diğer balığı bilmiyorum.
Yalan söylemişim, Sarpa dediğim balık sarpa değil, Sertan'ın dediği doğru. O da sokar balığı. Yanılsama oldu. Sertan senin mesajını görmemiştim, gelin balığını da öğrendim sayende.
Lütfen, "yalan söylemişim" ne demek Yanılgı sadece. Hep birlikte öğreniyoruz böyle konular aracılığıyla. Forumların da amacı bir yönden de bu değil mi?
Denizdeki avınızı tebrik ederim.Balıkların isimlerini bilmesenizde gerçeketen çok küçük balıkları alıkoymuşsunuz.Bende tatlı suyu anlamam ancak siten öğrendiğim kadarıyla.Çapak dışında küçük balıları hemen geri salardım.Lapin gibi değersiz bile olsalar.
taş renginde olan sokar balığı kırmızı olan pullu yani ateş balığı öbür renkli olan gelincik balığı derler bizim burlarda gelincik yenmez tadı iyi değil kolay gele
tebrikler mustafa, arkadaşlar sokar diyorlar,sanırım sadece biz farklı söylüyoruz biz burada deli sarpa deriz ve bizim en meşhur balığımızdır.biz burada kendisini hiç temizlemeden ızgara yaparız ( boklu kebap ) ve tadı da limon ve zeytinyağıyla muhteşemdir. ayıptır söylemesi ben bugün 2 kg aldım akşama afiyetle yiyeceğiz. ne yazık ki bu balığı sadece kısa bir süre ( yaklaşık 3 ay kadar ) bulabiliyoruz , şu aralar en olgun zamanı.
Teşekkür ederim. Sorduğum arkadaşlar bu balığın çok lezzetli olduğunu söylemişlerdi. Ben maalesef yiyemedim. Benim Bebeler yedi. Sana da afiyet olsun