Sabah 06:00 gibi avıma başladım 14:00 gibi avımı sonlandırdım. 60 adet Sarıkanat.Kullanılan takım rapala,185 gr kursun..Şükürler olsun...
Baliklarini gipta ile izlemekteyim bu seferki avda limitleri zorlamissin afiyet olsun; Genelde kullandigin ve one cikan sahtelerini paylasirsan cok makbule gecer:thumb:
Evet bu sefer çıtayı biraz yüksek tuttum Bluefish B-03,B-07,B-22 serilerini kullanıyorum.B-03 ve B-07 avcılığı diğerine göre biraz daha yüksek.
sanırım lodostan olsa gerek, kıyılarda balık kalmamış gibi görünüyor. hepsi dibe inmiş. tabiki boğaz avcılarına gün doğmuş tebrikler. bileğinize sağlık
ibrahim maşallah güzel av yapmışsın geçen hafta pazar oradaydım fakat senin olduğunu bilseydim tanışırdık yanyana olta atmışız haberimiz yok ogünde güzel balık almıştın avların daim olsun:thumb:
tebrikler avın çok bereketli geçmiş, hatta o kadar bereketliki vicdanen günlük av limitlerini tarihe gömmüşsün,keşke herkes senin gibi ihtiyacından çok fazlasını tutabilse ,bir on yıl sonrada balık yerine birbirimizi yeriz herhalde,kısacası kardeşim bilinçli olmak demek sadece limit altı balığı salmak yada gırgır ağlara savaş açmak değildir bilinçli olmak aynı zamanda ihtiyacı kadar tutup gelecek nesillerede bu zevki yaşatmaktır,zaten attığın başlıktan ne kadar bilinçli olduğun belli resmen bu işi skor yapıp övgü almak için yapmışsın evet iyi bir balıkçısın hepsi o
Deniz sularımızda günlük balık limiti tür farkına varılmadan 5 kg geçmez...Benim tuttuğum balıklar tam 5 kg dir ne eksik ne fazla...1 sene boyunca katliyam yapmıyoruz burda.Maz 3 hafta sürecek olan bu balık akımından faydalanıyoruz.Bununla bir kaç aile faydalanıyor.İstanbul içindeki bütün kıyı balıkçılarımız hafta bir kaç sefer 5 kg balık tutsa yine bu balık tür popülasyonunu etkilemez.Hatta bu geçiş sene boyunca sürse yine kıyı balıkçılığı bu balık familyasının %1 etkiler veya etkilemez.Burdaki av raporlarımı ego tatmini için asla değil,Kıyı balıkcılığına değer vermiş güzel arkadaşlarımızla paylaşmaktır.Benim tanıyan,bilinçli ve paylaşımcı bir kıyı balıkcısı olduğumu bilirler...Burda birbirimizi yermek'e hiç gerek yok.Ben avımı günlük limitler doğrultusunda yapıyorum.İçim rahat...Güncel av rapaorlarımı güzel balıkcı arkadaşlarımla bu doğrultuda paylaşmaya devam edeceğim. Saygılarımla...
Bir kaç gündür akıntı yok.Akıntılı olmayan zamanlarda 150-170 iyididr.Akıntılı zamanlarda 190-200-220 arası.Ama akıntı olmasada 170 aşağı atmayın , daha iyi balık alırsınız.Tecrubeyle sabit.