Merhaba arkadaşlar ve abilerim, İstanbula taşınalı ve forum ile tanışalı 1,5 yıl oldu ve dalyaya yaklaşmak üzereyken umarım güzel bir balıklada bunu taçlandıra bilirim diyordum. ilk deneyimlerimi istanbul enzorlu meralarında yaşadım. yaklaşık 6 aydır bilinçli olarak avlanıyorum, halen acemiyiz o ayri bir mevzu. destek olarak gerek forumda paylaşılan bilgiler olsun, gerek avlaklarda tanışdığım kişiler olsun, gerekse acı ama tatlı tecrübelerim oldu. paylaşımda bulunan herkese tekrar teşekkürler, gelelim konumuza, kuzenim selçuk, işyerinden arkadaşım cahit abi kulelide buluşacaktık. saat 02:15 civarında oradaydım. onlarda 30 dakika rötorlı geldiler. spin denemelerim başladı, yaklaşık 1-1,5 saat deneme sonucunda saadece bir vuruş aldım, balık kendiliğinden oturmuştu balık beklentim olmadığı ve sohbet ettiğimiz için boşluğuma denk geldi ve tasma atmadım. geç kalmıştım baktım balık oturdu usul usul geliyor, Emre "EMRE FİSHİNG" tanışma ve sohbetimize devam ederken lakayıtliğin cezasını çinekop kesti ve iğneden kurtuldu. emre ile bakakaldık. umarım çok yaralı değildir ve yaşamına devam ediyordur. akabinde saat 4 gibi çayımızı kahvemizi içtik ve avlak değiştirmek üzere toparlandık. yeni avlağımıza geldik ve saat 05:00 gibi oltalarımız suyla buluştu. toplam 21 parça balık aldık ve 13-14 balık ile günün galibi yine bendim. 35 cmlik ilk lüferimide bu avda yakalamış oldum. 1000 mesajımda böyle bir rapor sunabildiğim için allahım şükrediyorum. kışın lüfer nasip olmamıştı. dönüş balığın olmasından dolayıda çok sevinemedim. işte paylaşım sonucu benim hisselerime düşen balıklar, herkeze iyi forumlar nice dalyalara inşallah. 1000.mesajı 1.dalya olarak değerlendirim. yanlış anlaşılmasın.
Boyle bir dalya bana nasip olmadi bea Sabah uykusuz uykusuz gelip birde ustune rapor koymussun ellerine saglik. Baliklari eser gormesin. Afiyet olsun:thumb: İyiki varsin.
tebrikler çok zevkli bir av olmalı bende onlarca sarıkanat yakaladım hepsini bir lüfer yakalamaya değişirim
38 cm lüferi görünce forumda birçok kişi kolay kolay lüfer diyemeyecek sanırım o ne öyle zenci balık gibi tebrikler güzel av olmuş bir tek anlayamadığım saatler gece mi gündüz mü ? gece ise yemli yada su üstü rapala mı çalıştınız ?
Merayı değiştirmek yaramış ama, ben kendi adıma çok memnun oldum tanıştığımıza. İstanbul'a yeni geldiğini bilmiyordum, hoşgeldin diyelim ayrıca..
teşekkürler özkan abi, eserde gelecekti fakat uyanamadığı için gelemedi. nasip evet mustafa bey belkide son bakışlar, teşekkürler ersin. sizlerede nasip olur inşallah. 3.dalyayı takip etmek lazım teşekkürler ismail abi, dün kandilliye geldinizmi. yanınızda tanıdığım adını hatırlamıyorum ama uzun zamandır kandilliye gelmeyen sürekli üsküdarda takılan bir abi daha var.eskiden okuma makinası vardı şimdi ne kullanıyor bilmiyorum. sizi daha önce görmediğim için benzetmişte olabilirim.
Gunaydin kardesim, O ne kalabalik oyle be uzuuuunnn essek oynar gibi:laughing: Beni birdaha boyle kalabalik meralara cagirmayin hirsimizi gidip karagozlerden cikarttik
murat abi merhaba, evet özellikle dönüş balığında mücadele kısa sürüyor balık 10 saniye teslim oluyor. lüferde ise durum birazdaha farklıydı neredeyse kıyıya alıncaya kadar mücade etti. o kısmı çok zevkliydi. 200 gram kurşun ile mücadele böyle ise spin ile mücadele zevki banbaşka olur. omer bey merhaba, sabah balığa gitmiştim. saat 06:00 civarı yakalandı. yemli yada su üstü değil. bildiğimiz rapala düzeneği. 200 gram kurşun 2 kulaç(3,5metre) beden. merhaba fatih. teşekkürler, merhaba cihan, temennilerin için teşekkürler, amin inşallah evet balıklar sahte ve uzun kambur kaşıkla alındı. lüfer kambur helogramlı s şekline getirilmiş kaşıkla alındı. teşekkürler ali abi, hedefimde hiç kofana olamadı o rüya olurdu ama seneye nasip olursa kofanalar artacak, belki ozaman.
günaydın özkan abi, abi kandilli sürekli böyle özellikle hafta sonuda olması münasebetiyle dahada coştu, olta almış başını gitmiş öndeki sıradan balığı kıyaya çekemiyorsun. zaten geç gelmiştim ve sınırlı vaktim vardı birde karaya alamadığım balıklar birazda tansiyonu yükseltti. sağlık olsun yapacak birşey yok. bende dün sizden sonra yaklaşık 1,5 saatte 8 balık aldım. esere veda ederek ayrıldım. birlikte avlanmak için mücadele ettim ama nasip olmadı. başka bir zaman tekrar inşallah abi, telefonum olmadığı için foto çekemedim. güzel hatıra fotografı alsaydık iyidi :thumb:
remzi bey teşekkürler. bülent abi teşekkürler, boğazda spin gece sakin meralarda yapıyor, 30 ünün üzerinde spinle balık avlamışlığım var. rapordaki balıklar sabah suyunda klasik rapala takımıyla alınmıştır. bülent abi merhaba, teşekkür ederim. inşallah abi akın bitmek üzere deniliyor nekadar sürer bir tahmin yürütemiyorum. inşallah en kısa zamanda yakalamanız dileğiyle teşekkürler volkan abi, ensonunda bingo yaptık. ilk lüferim. emre merhaba, tanıştığımıza bende memnun oldum. keşke balık yapsaydı doya doya orada balık tutsaydık bende çok yorulmazdım. oradaki denemelerimi gördün o şekilde epey balık aldım. yeni sayılmaz 2 yıl oldu ama boğaz ve deniz balıkçılığında epy yol katettik. avların daim olsun tekrar görüşmek üzere