1 haftalık ege-saros raporu

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında gacal tarafından paylaşıldı.

1. gacal

gacal Deniz Uzun

Favori Kamış:
    Okuma Alumina 2.40 5/25
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000 SFD
    En İyi Avı:
    Levrek 4,5 kg
    25 ağustos - 1 eylül arası yapmış olduğum tatilden bahsetmek gerekirse;

kamış : okuma v system 2.70
    misine : super maxim 0.22 trabucco 0.22 perch

öncelikle bana bu misine hakkında çok bilgi veren kadir üstada (kadir levrek peşinde) gerçekten çok teşekkür ederim. misine kesinlikle mükemmel

1. ve 2. gün - bozcaada

sabah 5 gibi avlaktaydım. saat 7'ye kadar biri 50cm diğeri de takriben 70cm civarında 2 zargana aldım. amacım zargana yakalamak olmadığı için yanımda saatlerce zargana topu atan arkadaşa hediye ettim :) resimleme gereği de duymadım.

saat 7:30 civarlarında eurofish sahte ile at-çek'e devam ederken yaklaşık 1 metre kadar önümde kocaman bir ağız gördüm. ne takip ne de başka birşey. suyun altından hızla çıktı ve 13 cm sahtenin tamamını yuttu. idk ve arkasından beklenen ses geldi... cırrrrrrrrr. bu kalama sesi ile benim ayaklarımın titremesi aynı anda başladı. makineme sarılı yaklaşık 60-70m trabucco misine bitti. altında 0.22 okuma seabas misinenin yarısına geldiğimde artık benim için beklenen son gelmişti. biraz zorlamam gerektiğini düşündüm ve bende asılmaya başladım 15-20 saniye asıldıktan sonra birden misine boşaldı... oltayı toplamadan taşların üzerine oturdum ve ayaklarımın titremesinin bitmesini bekledim. :( sonra boş misineyi çektim. alt misine duruyordu fakat trabucco misinenin 15-20 m'si kalmıştı. büyük bir hüsranla oradaki bir çay bahçesine giderek sakinleştim. kahverengi sırt ve kirli beyaz renk ile bu bir akya'ydı. sonradan kendimi kandırmak için söylendim. ' ulan 0.22 misine ile onu çekecek değildin ya...:) ' burası ege ne zaman ne çıkacağı hiç belli olmaz.

diğer günler - saros :

tatilimin kalan günlerini geçirmek için saros'da ki yazlığa gittim. rüzgar o kadar sert esiyordu ki benim malum mera terste kalmıştı. mecbur rüzgara karşı av yapacaktık. her günü anlatmayacam fakat gördüğünüz her resim farklı bir güne ait.

avlarda toby kaşık, eurofish sahte rapala max-rap kullanılmıştır.

levrek 48 cm ispendekler 33 ve 28 cm geldi. barakuda'lar mecburiyetten alı konuldu. lüfer'lerin ortalama boyu 25-30 cm

iğneniz keskin olsun. kalın sağlıcakla.

2. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tebrikler Deniz, şu güzel balıkları nasıl çektiğini anlatsaydın daha bir hoş olurdu sanki. :)
    Güzel balıklar yakalamışsın, devamına rastgelsin... :)
    Akya bayağı bir adrenalin yaşatmış anlaşılan.

3. Çim adam

Çim adam Aydın

maaşallah çok güzellermiş

4. Aslıhan TURAN

Aslıhan TURAN Aslıhan TURAN

Favori Kamış:
    Daiwa Ballistic X 270 cm 14-40 gr. /Fujın Dragon 270cm 8-32 gr
    Favori Makine:
    Daiıwa Fuego 17 LT 3000 DC/Shimano Stradic 4000 XG FK
    En İyi Avı:
    Levrek 2.4 kg
    Maaşallah daha ne olsun çok güzeller.Bil hassa lüferler raporu taçlandırmışlar.Levrekler ise avın keyfini anlatıyorlar insana.Kadir ustanın rapor ve videolarını spincilik merakım adına sık sık ben de takip ediyorum.Çok başarılı ve gerekli bilgileri bize aktarıyor kendisi.Sonuç ise ortada.Bu aralar sarıkanat ve lüferler kıyılarımızda sıklıkla görülmeye başladı.Ben de her fırsatta alba 604 kaşıkla bunların peşindeyim.Güzel avlarınızın devamını dilerim.

5. 29519

29519

Bozcaada da 0.22 misina mı? oralara giderken misina olarak 0.30 örgü ise 0.08 filan sarmalısın.

6. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    0.22 misina ile o akyayı çekerdin be abi.

Akya açıkta iken çok uğraştırmaz, yakına gelince fişekler. Bunu bilip açıkla kıyı arası 3-5 tur attırılırsa kolay yakalanır.

7. gacal

gacal Deniz Uzun

Favori Kamış:
    Okuma Alumina 2.40 5/25
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000 SFD
    En İyi Avı:
    Levrek 4,5 kg
    acemiliğime ver be abi. toplamda 150m misine vardı. işin açıkçası pek güvenemedim. ama şimdi kısmetse 0.25 ten aşağı sarmam. :)

8. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    güzel avlara imza atmışsın vallah tebrik ederim:) levrek raporları görünce diğer şehirlerden, soluğu merada alıyoruz, ama hep aynı hüsranla karşılanıyoruzhihi ya turna ya zargana yada akya yavrusuhihi

senin oltana binen büyük ihtimal akya idi,öteki ihtimal güzel bir grida da olabilir..her 2 balıkta ağzını çok açıyor..akya ile 3 kez karşılaşmıştım.bu denli net ağzını görebildiğim görüş açısı ile.daha önce çok gördüm lakin sadece kovalarken....1 mt ve 2mt önümde kefali ağzına katarken,,boğazının deliğini görmüştüm:D 1mt önümde kaparken kalp den gidebilirdim:D ben kıyıda elimi yıkıyordum.o esnada oldu..

misina konusuna gelince..22 milim misina çok ince kalır demiştim daha geçen gün:) 30 luk misinalar ile levrek çekenleri görsen.eminim 28 liğe bile çıkarsın:)

25 lik 28 lik kullan..misina suya adapte olmada iyi..ben bu ay çıksın 28 liğe geçeceğim artık..geçen yıldan aldığım 10 makara 28 likden 4 makara kaldı şuan..

son olarak o misinaya güzel bir polamar düğümü at tükmükle ıslatarak..,gözün arkada kalmasın..22 likden bence hemen vazgeç..:)

9. sabriyazici

sabriyazici sabri

maaşallah daha iyileri nasip olsun sana ve her isteyene çok güzel balıklar rast gelsin n

10. gacal

gacal Deniz Uzun

Favori Kamış:
    Okuma Alumina 2.40 5/25
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000 SFD
    En İyi Avı:
    Levrek 4,5 kg
    misine için bir kere daha teşekkürler kadir usta. yeni sarılan bir misine hiç mi gam yapmaz :) hele o levrek sahteye bindiğinde seni anmadım desem yalan olur. içimden hadi bakalım kadir usta şimdi ne olacak dedim :)

tek kelimeyle mükemmel. avcılığına ise söz bile yok. hemen 4 makara 0.25 lik siparişi hazırladım bile.

11. western222

western222 Süleyman

Favori Kamış:
    RON THOMSON TYRAN 2.70 cm
    Favori Makine:
    DAM QUICK EFFZETT 735 RD
    çok güzel bir rapor ve sonucunda elde kalan çok önemli deneyimler.kadir gerekenleri söylemiş zaten..en azından 25 lik tek parça iyi bir misina olsaydı yine alırdın balığı bence..sağlık olsun...yine de güzl av olmuş.tebrikler..afiyet olsun...

12. 29519

29519

Sen dinleme Serdar bey'i kendisinin 0.80 beden ile kıyıdan palamut tutma, 100 gr kurşunla şemsipaşa'da herkes 200 gr kurşun kullanırken örgü misina ile dibi bulma gibi fantezileri vardır. Çanakkale ve saroz civarında av yaparken en az 0.30 ve sağlam misina kullanmakta fayda var. Amaç sadece balığı tutmak değil balığı yaralamamakta olmalı ağzında sahte ile giden balık belki de o sahte yüzünden açlıktan veya boğularak telef olacak. Av yaparken avladığımız hayvanlarada mümkün mertebe zarar vermemeye çalışmalıyız. Sonunda evde yesek bile bu balıkları saygılı olmalıyız.

13. Senol_Temur

Senol_Temur Senol

Favori Kamış:
    Shimano Alivio CX 240 Medium Light
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000SRC
    En İyi Avı:
    Sudak 59 cm - Turna 86 cm
    Maşallah çok güzel balıklar . Hele tavadaki foto benim favorim oldu :) . Oltanızdan adrenalin eksik olmasın .

14. aileron

aileron murat DAĞCI

Favori Kamış:
    şıpşıp
    En İyi Avı:
    mercan
    güzel bir bakış açısı tebrikler...

15. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    bir tanede 28 lik olsun bari:) ben artık sezonunda 28 lik den aşağı inmiyorum.üstelik buraların suyu daha sakin o bölgelere göre:) balık atlıyormu atlıyorhihi 35 lik misina ile cam gibi suda levrek tutuldu.misinada görünmezlik diye birşey yok:) birde düğüm atmış akıllara zarar:laughing: .o levreğide kıyı ben aldım.arkadaşın ağzının suyu akmıştı 3.5 kiloluk levreği görünce:laughing: yaşıdım abi abi çekiyordu ben balığı kıyıda almıya çalışırken:laughing:
    süper maxim iyi uyum sağlıyor suya.28 likde olsa bence hiç çekinmemelisin..izmir de paşaları alan arkadaşların bazıları 30luk misina kullanıyor..

ben geçen sezon en iyi trofe levreğimi kaçırmıştım..benim hatam sonucu..gerçi o saatte öyle bir patlayış beklemiyordum levrek den..(su üstü) sahte,sahteyi alması ile geri dönmesi bir olunca misina tam kulak hizasına denk geldi,biraz kasılı kaldı ve boşandı..misinayı kesmiş. balığı kaçırdığıma o kadar üzülmedim.ağzında su üstü bir sahte ile gitmesine yandım:(
    ne kadar yaşar diye düşünmeye başladım o şekil:(

16. GencoGnc

GencoGnc Genco

Bu adamdan şikayetçiyim ey forum sakinleri.

Kendisiyle Bozcaada ve saroz tatilleri öncesi görüşüp alışveriş yaptık,birbirimize bol bol deneyimlerimizi aktardık.

Fakat gel gör ki kendisi hemen hergün bana nispet yapar gibi mms ler attı,bu gördüğünüz ve görmediğiniz av fotoğraflarını cep telefonuma gönderdi ben işyerimde kan ter içinde deli gibi çalışırken.
    Yetmezmiş gibi durmadan aradı,yok az önce akya kaçırdım,5 lüfer yakaladım 15 tane kaçırdım,2 saatte 3 kilo yakalayıp eyvallah deyip avı kestim,balık yemekten ve tutmaktan sıkıldım vs vs vs... Hiç demiyor ki balığa giden var gidemeyen var :)

Dostum tekrar tebrikler,en çok levreklere sevindim. Bundan sonra beni eskisi kadar dürtmezsin ,artık ben sana sorarım ;)

Misina işine gelince; Kadir ve senin deneyimlemeniz iyi olmuş.Benim de aklıma yattı. Ben Powe pro 0.15 ip misina kullanıyorum.
    Ekim Kasım için de diğer kafaya sarmak için aynısının 0.19 unu aldım,öylece duruyor.

Bu kadar övdüyseniz diğer boş bekletttiğim kafaya 0.28 sarsam iyi olacak galiba.

Bu arada hoşgeldin.Yarın parka çay da getiriyorum 1 bavul sahtenin yanında.

17. bilge kağan

bilge kağan bilge kağan tomas

Favori Kamış:
    lineaeffe rapid cx spin 2.05, DAM 2.40, okuma V system 2,40 spin
    Favori Makine:
    okuma trio 30s, okuma avenger 30a, Okuma Raw 65, daiwa sweepfire E 4000
    En İyi Avı:
    alabalık 3 kg, turna 2 kg, levrek 3 kg, çipura 1,2 kg, zargana 95 cm ( 990 gr. )
    maşaallah çok güzel ve çeşitli avlar yapmışsın. balıkların hepsi birbirinden güzel. akyayı da alsan iyidi ama kısmet işte. ben de 0,20 - 0,22 misina kullanıyordum. spin takımı alıp suya götüren bir balıktan sonra her türlü canavarın her an oltaya takılabileceğini anladım. şu an makaraya 200 m. nippon 0,30 misina sarıp ucuna da tony pena düğümü ile eklediğim 100 m. 0,12 örgü misinayı kullanıyorum. ne olur ne olmaz, balıkla mücadele gerekirse hazırlıklı olmak lazım. hem örgü misina kafanın içinde çukurda kalmıyor, hemde geride sağlam ve esnek bir yedek misinam var.

18. bulut1383

bulut1383 ilyas

En İyi Avı:
    lüfer
    deniz ben olsam kısmet değil derdim ama kendimide içten içe yerdim boş ver gene güzel av yapmışsın tebrikler ama kısmet değilmiş demekki bidahaki sefere:D

19. nertetiker

nertetiker ÖNER

Favori Kamış:
    REMIXON STORM SURF KAMIŞ 100-275G 420CM
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40 makine
    En İyi Avı:
    AVIN İYİSİ KÖTÜSÜ OLMAZ :)
    maşallah çok güzel görünüyorlar tebrik ederim yatrmışsın kuzuları musalla taşına :)

20. can akgün

can akgün CAN

Favori Kamış:
    SHIMANO CATANA CX SPINNING 240 M 10-30gr SHIMANO BEASTMASTER CX SURF TE 4.30 200gr
    Favori Makine:
    SHIMANO ULTEGRA CI4 10000 XSA SHIMANO EXAGE 4000 FC
    En İyi Avı:
    1580 gr sazan
    Tebrikler bu güzel balıklar gözümüzü gönlümüzü açtı:thumb: