1 haftalık Saros raporum...Tatil bittiii...

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında istavrit tarafından paylaşıldı.

1. istavrit

istavrit Boğaç

Sevgili Dostlar ,25 Ağustosta başlayan 1 haftalık Saros-Erikli maceram bitti...Havaların kötü gittiği anlar haricinde teknemde yattım desem yeridir:) ...Babamla beraber bayağı bir av yaptık...Bölge'de keşfettiğim yeni bir mercan yatağı bana çok güzel anlar yaşattı...Her gün dizime kadar Tuz Gölünde batağa batmayı göze aldığım için bu sefer sadece canlı teke kullandım ...Özellikle bol miktarda mercan ve kocagözün yanında izmarit,mavi izmarit,kupes ,kolyos,uskumru ve karagöz yakaladım ...Amaaaa burda ayrı bir parantez açmak istediğim bir konu var...Bu sene Saros yerlilerinin ÇATALKUYRUK dediği bir balık türü ile tanıştım ,ama Suat arkadaşıma telefonla yaptığım tarifte bunun lambuka olduğunu ayrıca avlamanın yasak olduğunu (maalesef 2 tane yakaladıktan sonra ) öğrendim ve mümkün olduğunca çevreme olayı anlatmaya çalıştım ...Bir gecede 48 tane yakalayan vardı...Türü ne olursa olsun insanımız balığı bulunca katletmekten geri durmuyor
    Bunlar maalesef bilmeden yakaladığım lambukalar ( bu arada bilen arkadaşlar bunlar lambuka olduğunu teyit ederse sevinirim )

Tuz gölünde Ahmet Amca ve torunu canlı teke peşindeyiz:)

Son olarak fotoğrafladığım bazı mahsuller:rolleyes:

Son olarak buraya resmini koymak istediğim ,uğruna sabahlara kadar kaya üstlerinde tünediğim levreği yakalamak kısmet olmadı ,ama Tuz Gölü -Deniz bağlantısı dalgakıranda resmen kaynıyordu,yakalayanlar mantar ve kurşunlu bir düzenek kullanıyordu ,Ahmet Amca bayağı yakaladı ama dediğim gibi bana kısmet değilmiş ...

2. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    Tebrik ederim Sevgili Dostum.

3. istavrit

istavrit Boğaç

saol kardeşim ...en yakın zamanda şu levrek düzeneklerini çalışalım seninle;) ...maceralarımız renklensin

4. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    Levrek düzenekleri aklımda,
    Hafta Sonuna bir mani çıkmaz ise Silivri yolları gözüktü gene bize,

MırMır & Levrek vakti gelmiştir.

5. simendifer

simendifer Sennur

Boğaç güzel bir av olmuş tebrik ederim. :) Benziyor ama elindekiler lambuka mı yoksa sadece benzer bir balık mı çıkaramadım ben. Namık ve Gökhan biliyor bu balığı, bilen başka arkadaşlar da var, yardımcı olacaklardır kimlik tespitinde. :)

Üzülme, önemli olan iki tane yakaladıktan sonra bile olsa aklına gelip bir şekilde bizi arayıp sormuş olman. Suat hem bana hem de Namık'a sordu lambuka yasağını. Açıkçası ben çok sevindim bunu sormuş olmana. :) Senin bu anlamda bilinçli biri olduğunu bilmek yeter bizim için, bu tür avları hepimiz yaptık. Bile bile yapana kızıyorum ama bilmeden oluyor bazen ne yapalım. :eek: Ayrıca etrafındakilere anlatman da çok güzel.

Avın gayet güzel olmuş, hele ki İstanbul'daki balıksız günlerden sonra epey rahatlamışsındır. :) Dilerim daha sonraki avların da böyle bereketli geçer. :) Rast gelsin...

6. SedatMert

SedatMert Sedat

En İyi Avı:
    O balığın hala peşindeyim.
    Hoş geldin Boğaç kardeş, göründüğü kadarıyla Saroz'un keyfini çıkarmışsın:)

7. furumar

furumar ali

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    1.750 Gr aynalı sazan
    tebrikler boığaç kardeşim güzel av olmuş

8. istavrit

istavrit Boğaç

evet sennur kardeş dediğin gibi çevremizi (ve de kendimizi )bilinçlendirdik -en azından çalıştım-.
    Şimdi beraber İstanbul'un tadına çıkarmaya başlıcazz;)

9. istavrit

istavrit Boğaç

oşşş bulduk abiii ...trakyamızda yazacak bir av hikayesi oldu ya artık gözümüz açık gitmezz:D

10. Tuna Hunter

Tuna Hunter Deniz

En İyi Avı:
    Hannos
    Bunlar maalesef bilmeden yakaladığım lambukalar ( bu arada bilen arkadaşlar bunlar lambuka olduğunu teyit ederse sevinirim )

Güzel av.... tebrikler.....
    ........ yanliz tahmin ettigin gibi bunlar Lambuka ;)

Son düzenleme: 3 Eylül 2007
  11. istavrit

istavrit Boğaç

eyvallahh abi..

12. passion

passion

Favori Kamış:
    olta
    tebrikler.....tatiliniz de güzel geşmiş....:)

13. istavrit

istavrit Boğaç

saol Engin ...Tarkanım bu arada hafta sonu org mu var:confused:

14. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası

Sevgili Boğaç yukarıdaki resimler evet Lambuka. Ancak Sennur kardeşiminde dediği gibi önemli olan bilinçli avlanmak. Bizlerde buraya üye olmadan önce bir çok kez sirküler dışı av yapmışızdır. Ancak önemli olan yalnıştan dönebilmektir. Bu hafta bende de vardı bir adet. Salmayı çok isterdim ancak yaşayacak durumda olmadığı için salamadım. Önemli olan bile bile lades dememek. Ve sen Sennur ve Suat ı bile arayarak bilgi almışsın. Sonrasında da bu avı bırakmışsın. Keşke her arkadaşım senin gibi olabilse, keşke her arkadaşım kurallara kanunlara bu derece bilinçli olarak yaklaşabilse. Avlarında bol şans ve bereket dilerim. İnşallah bir gün yakalamak için çaba sarfettiğin Levreğin trofelerinden takılmak nasip olur oltana.
    Tebrikler...

15. istavrit

istavrit Boğaç

Sevgili Deniz ve Serdar ...Konuyu teyit ettiğiniz için teşekkür ederim ...Şu anda bu balıklar Saroz 'u istila etmiş şekilde ...İşin acı yanı bu balıklar diğer Saros yerlilerini azalttığı için ( özellikle uskumru sürülerini perişan ediyorlar) buradaki balıkçılar tarafından hiç sevilmiyorlar ( nedeni etinin lezzetli olmamasıymış) ...o kadar çoklar ve yem sorunu yaşıyorlar ki denize ne atsanız yakalanıyorlar .dip oltası ,şamandıralı takım ,şıpşıp ve hatta çapari ...Özellikle ben gitmeden bir hafta önce her tekne an az 10-15 tane yakalamış ...Neyseki geçen hafta biraz azalmışlardı ,en azından her oltaya atlamıyorlardı...Sonuç olarak gerçekten çok güzel bir balık ancak yakalaması ne kadar zevkli olursa olsun bir balığın avlanması yasaksa yasaktır.

16. diren

diren Diren

Favori Kamış:
    şeker kamışı
    En İyi Avı:
    Hayallerim, aşkım ve çipuram.
    Boğaç arkadaşım, hem avlarını hem de bu örnek davranışını kutluyorum. :)

Bir daha gördüğümde ayırdedebilir miyim bilmiyorum ama sayende ben de lambukayı tanımış oldum. Teşekkür ederim ;) :)

17. istavrit

istavrit Boğaç

ben teşekkür ederim ...bu arada lüfer e hazır mıyız artık ;) ...

18. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası
    Boğaç Bodrumda öyle aynı şekilde. Ancak yaradanım doğayı yaratırken öyle bir yaratmış ki arılar olmasa yaşam süremiz 6 ay daha sürermiş en basit örneği. Lambukanın tadı olmasa da eminimki doğaya bir faydası vardır. Sirkülerde biliyorsun ki bakmış görmüşler azalıyor doğal dengenin bozulmaması adına yasaklanmış. Ancak tahmin ediyorum ki yeni hazırlanacak olan sirkülerde bu yasak kalkar. Avların ve bu samimiyet dolu yazıların için teşekkür eder yeniden bol nasipli bol levrekli av raporları dilerim...

19. baraküda07

baraküda07

Favori Kamış:
    HEPSİ
    En İyi Avı:
    LEVREK.3.250 GR
    tebrikler güzel av olmuş

20. Conqueror

Conqueror Ahmet Fatih Eryılmaz

Favori Kamış:
    Silstar at makara 50 lik , Silstar Bx makara 50 lik ,Silstar 2,70 m iki adet kamış
    En İyi Avı:
    100 gr israil sazanı
    ellerine sağlık boğaç abi ,av güzel olmuş göstermiş olduğun haraket inşallah herkese örnek olur.